»

Napad na GlobalSign omejen zgolj na spletni strežnik, CA nedotaknjen

threatpost - Ta teden je overitelj digitalnih potrdil (CA) GlobalSign začasno prenehal izdajati certifikate, ker so imeli razloge, da verjamejo navedbam napadalca CA-ja DigiNotar, da je kompromitirana tudi infrastruktura GlobalSigna. Gre za hekerja z vzdevkom Comodohacker, ki je pridobil dostop tudi Comodoja v začetku leta. Sedaj se je izkazalo, da je bila kompromitirana zgolj spletna stran GlobalSigna, medtem ko CA ni bil.

Preiskava, ki jo za GlobalSign vodi Fox-IT, še ni končana, a takšni so preliminarni izsledki, saj niso našli nobenih dokazov o vdoru v CA. Vdor je bil izoliran na spletni strežnik www.globalsign.com, čeprav je Comodohacker trdil drugače, in sicer da ima dostop do celotnega strežnika, varnostnih kopij podatkovnih baz in celo privatni ključ za njihovo domeno. Zato bo GlobalSign že jutri začel obnavljati nekatere svoje overiteljske storitve, tekom tedna pa naj bi začeli z...

0 komentarjev

Global WIN YYC-8870

RipNet - Drugo ohišje danes prihaja iz tekočih trakov Global WINa, opisali pa so ga pri RipNetu. Ohišje je iz aluminija in ima sprednjo masko lepo zaobljeno. Pred 5,25" pogoni je pokrov, saj so zaščiteni proti elektromagnetnim impulzom. Pogoni lepo zdrsnejo v reže in se pritrdijo s posebnimi plastičnimi zatiči, priloženi pa so tudi posebni distančniki, ki omogočajo lažjo namestitev matične plošče. Poleg ohišja dobimo tudi 2 Powerlogicova 80mm ventilatorja in PalčneŠraufe™ za lažjo pritrditev stranice. Zaradi aluminija, iz katerega je kištica izdelana, tehta le 5 kilogramov. Po besedah avtorja članka sta minusa le težavna namestitev trdih diskov in majhna odprtina za disketnik na sprednji maski. Vsekakor je nakup ohišja priporočljiv (a ne pri nas - kar postaja že kliše), tako da čimprej preberite opis.

1 komentar

Regulacija vrtljajev ventilatorja

Overclockers Australia - S pojavom ultra vročih AMDjevih (in sedaj tudi Intelovih - Pentium4) se je pojavila nova generacija zračnih hladilnikov, katerih značilnost so ultra hitri in ULTRA GLASNI 60mm ventilatorji. Najbolj znana predstavnika sta GlobalWinova FOP38 in WBK38, glasni ventilatorji pa so si ustvarili domovanje tudi na drugih... Če ste eden izmed nesrečnih lastnikov teh kričečih pošasti, vam bo še kako prav prišel ta članek z Overclockers.com.au. Gre za navodila za izdelavo preprostega vezja, s katerim lahko regulirate število vrtljajev ventilatorja in s tem tudi njegovo glasnost. Zadeva je zelo preprosta, tako da za izdelavo ni potrebno biti kakšen hud lotmojster.

1 komentar

Klima za računalnik

vir: GotApex
GotApex - V nenehnem teženju za čim nižjimi temperaturami so overclockerji v svoj računalnik pripravljeni vgraditi marsikaj. Tudi mini klima naprave... Yup, ravno to vam po novem ponuja GlobalWin, znan izdelovalec aftermarket hladilnikov. V bistvu gre za sistemski hladilnik, ki ga namestite v prosto 5.25" režo in potem stvarca piha mrzel zrak v računalnik ter znižuje temperature. IStorm, ko je zadevi ime, so testirali na GotApex in njihove izsledke lahko preberete tukaj. Zadeva jih ni ravno impresionirala, še posebej glede na ceno, ki se giblje okoli $40....

5 komentarjev