»

Beta premagala Microsoftove strežnike

Microsoft - Kaj drugega bi sploh lahko pričakovali, se bodo sarkastično nasmehnili nekateri. Drugi bodo bentili, zakaj si je niso mogli prenesti takoj. Tretji bodo zavili z očmi, da zakaj jih še vedno poskušamo indoktrinirati. Četrti so tako ali tako že po naslovu izpustili cel sestavek.

Microsoft je, kot je obljubil, včeraj pozno zvečer po našem času na svojih spletnih straneh vsej svetovni javnosti ponudil legalen in brezplačen prenos bete operacijskega sistema Windows 7. Pričakovali bi, da zelo množičnega odziva ne bo, saj je ta že pred nekaj dnevi ušla na plano, a bi se zmotili. Ljudstvo je očitno tako lačno novosti, četudi nedokončanih, da je Microsoftovo spletno stran tako množično obleglo že včeraj zgodaj zjutraj, še preden so beto sploh postavili na strežnike, da so slednji pokleknili pod obiskom. Podobno usodo je delila tudi Microsoftova stran TechNet za IT-strokovnjake, kjer je bila beta dostopna nekaj ur prej. Microsoft bo razdelil poltretji milijon aktivacijskih ključev za...

141 komentarjev

IBM bo poklonil kodo za prepoznavo govora

Google - IBM naj bi danes oznanil, da bo dvema skupinama razvijalcev odprtokodnega programja podaril del izvorne kode svoje tehnologije za prepoznavo govora, katere razvoj je podjetje stal 10 milijonov ameriških dolarjev. Zbirko kode za delo z osnovnimi besedami, npr. datum in čas ter mesta in države, bo prejela skupnost Apache Software Foundation, Eclipse Foundation pa bo dobil kodo za urejanje govora.

Veliki modri se je za korak odločil z namenom pospešitve razvoja aplikacij za prepoznavo govora, ki se jim obeta velik razcvet v bližnji prihodnosti, npr. v klicnih centrih, avtomobilih in še marsikje kje. Prav tako je s tem odgovoril Microsoftu, ki je razvijalcem brezplačno ponudil paket za razvoj programja za prepoznavo govora, ki temelji na tehnologiji .Net in ga je preneslo čez 100 000 uporabnikov.

Redmond trdi, da IBM na tem področju samo sledi Microsoftovim stopinjam.

10 komentarjev

Nova Sandra

SiSoft - Leto je naokoli in snovalci priljubljenega programčka za testiranje hitrosti računala, so spet izdali novo različico, ki tokrat nosi ime Sandra 2002. Po novem program podpira najnovejši operacijski sistem Windows XP, ponaša se z boljšo podporo sistemom z večimi procesorji, podporo hyperthreadingu (tehnologija, pri kateri 1 procesor deluje kot 2 procesorja v načinu SMP) in trenutno aktualni strojni opremi (novi nabori, procesorji, ...). Program lahko dobite tukaj.

3 komentarji

Novo ohišje

GotApex - Tokrat eno, ki je, po mojem mnenju, namenjeno tistim, ki hočejo dobro preventilirano ohišje, a se jim ne da vrtat po njem (torej stvarca ni namenjena meni). Za 170$, kolikor ta stvarca stane, dobimo zelo solidno ohišje, katerega posebnost so kar trije 120mm ventilatorji, ki so že tovarniško nameščeni vanj, dva intake in en outtake. Ql. Test si lahko dobite tukaj.

2 komentarja