»

Izšel Linux 2.6.4

Slashdot - Pred približno dvema tednoma je Linux svet precej prestrašila varnostna luknja v funkciji mremap(), ki pa jo je jedro 2.6.3 popravilo. V sledečih dveh tednih pa so razvijalci vse prej kot lenarili in tako se je pred nami znašla nova različica Linux jedra, tokrat, presenetljivo, poimenovana 2.6.4. Najpomembnejše novosti? Izboljšana XFS podpora ter USB in IEEE1394 povezljivost. Vse bonbončke si lahko ogledate tu, prenesite pa ga kar iz slovenskega zrcalnega strežnika.

Morda bi bilo zanimivo narediti primerjavo in napredek Linux jedra od leta 1994, saj ta mesec mineva deset let od različice 1.0.

12 komentarjev

Linux na strežniškem pohodu

The Register - Na Slo-techu smo že večkrat poročali, kako se na strežnike počasi, a vztrajno, prebijajo distribucije Linuxa. Razlogi so vam verjetno znani, čeprav so skregani s tržno logiko, vsaj po mojem mnenju.

Tako pa sem danes v iskanju novic na Registru zasledil podatek, da bo naslednje leto Linux podvojil svojo prisotnost na strežnikih. Vsaj tako prekorokujejo v analizni hiši Gartner-Dataquest, kjer pravijo, da naj bi ob 1% rasti trga Linux naredil 4 milijarde dolarjev prometa, in povečal delež na 9%.

Poleg tega so tej novici naredili pregled dogajanja na strežniškem trgu v prihajajočem letu, tako da priporočam ogled.

2 komentarja

Prenovljena sekcija "Povezave"

Slo-Tech - Kot vidite, smo vsebinsko zadnji teden bolj lenarili kot ne. Sicer imamo za to dober razlog (heh), in sicer uživanje prednovoletnega vzdušja ter podpiranje Primoža pri prenavljanju njegovih skript (moralna podpora, saj veste ). Od danes naprej pa lahko na tem naslovu, oziroma z direktnim klikom v levi meni na postavko "Povezave", vidite novo, prenovljeno, sekcijo, v kateri je več sto zanimivih strani, ki jih uporabljamo pri dnevnem iskanju novic. Tako da ne recite, da ne delamo nič . Zahvala za prenovljene Povezave gre MadManMatu, ker je samo in le on ročno obiskal vse strani ter zraven naslovov napisal komentarje. Slava mu!

10 komentarjev

Za vse tiste, ki pošiljajo novice

Slo-Tech - Vidim, da ste se tudi bralci novic opogumili in nam poizkušate olajšati naše garaško delo. To me je kar malce presenetilo, še posebej v dneh, ko je najbolj vroče in bi po vseh teorijah morali lenariti. Sem pa toliko bolj razočaran, ker bolj malo pošiljate linke, ki pa so nujno potrebni za preverjanje pristnosti same novice. Zato prosim, če v prihodnje zraven novice dodate še link. Hvala.

0 komentarjev

Slo-Tech Winamp skin

Jaz - Heh, povsem nepričakovano se je danes v mojem Inboxu znašel zanimiv e-mail. MadManMato mi je namreč poslal svoj home-made Winamp skin. Nič posebnega, boste rekli... Eeeee, wrong! Navdih za skin je namreč ravno Slo-Tech. Sicer sem sam zelo izbirčen pri Winamp skinih in najraje uporabljam prastari Wood, toda ta S-T skinček dejansko ni slab. Za razliko od podobnih poskusov ni vse (pre)kičasto in če gre verjeti MadManMatoju, da je to njegov prvi poskus pri izdelovanju skinov, potem se lahko samo veselimo prihodnjih poskusov, ki jih obljublja. Mislim, da bo skin takoj prirasel k srcu vsem Slo-Techerjem (še posebej forumašem), dobite pa ga tukaj. Torej, velika zahvala MadManMatotu in upajmo,...

30 komentarjev