»

1 Gbps internet v Hong Kongu

več strani - Internetni ponudnik Hong Kong Broadband bo pričel uporabnikom ponujati 1 Gbps internetne povezave - v obe smeri. Storitev bo lahko uporabljalo okoli 800.000 gospodinjstev v Hong Kongu, cena pa bo 215 ameriških dolarjev mesečno (okoli 40.000 SIT). Po podatkih HKBN bo storitev omogočala 166-krat hitrejši download in 1950-krat hitrejši upload glede na trenutne hitrosti ADSL povezav. Manj zahtevnim uporabnikom že sedaj ponujajo 100 Mbps povezave za 34 dolarjev mesečno (6300 SIT) in 10 Mbps povezave za 16 dolarjev (3000 SIT) mesečno.

Več informacij: Convege Network Digest

118 komentarjev

Še bolj odigitalen Hong Kong

Newsbytes - V pretekli novici sem govoril o uvajanju na smart cardu temelječe osebne izkaznice ter dejal, da našo omreženo državo (vlado) Kitajci prehitevajo po odstavnem pasu. Sedaj nas bodo prehiteli še po stranski cesti...

Oblasti v Hong Kongu (Home Affairs Department - okrajšano 'HAD') urejajo odprtje kar 18 računalniških super centrov, vsak s po stotimi računalniki, posebnimi prostori za izobraževanje ter otroke. Taki stvari se ne gre zameriti z izrazom 'Cybercafe'. Prvi že deluje. Klik!.

7 komentarjev

Odigitalen Hong Kong

Newsbytes - Medtem, ko na slahsdotu pišejo o naši oh in sploh informirani, informatizirani, online in nasploh omreženi vladi, pa nas Hong Kongovci prehitevajo po odstavnem pasu. Reci inu piši, leta 2003 bodo začeli uvajati osebno izkaznico, temelječo na 'smart card'. Kot možnost pa se bodo na njej nahajali tudi drugi podatki: knjižnična izkaznica, vozniška, elektronska denarnica... Klik! Me prav zanima, kdaj bom Ljubelj prestopil na tak način, kakršen se uporablja pri kontroliranju kart na smučiščih?

7 komentarjev

Za vse VIA+Intel ljubitelje

Acid Hardware - Saj vem, da je to nasprotujoč si pojem. VIA, ki jo Intel toži v treh državah (Veliki Britaniji, Nemčiji in na Kitajskem; Hong Kong) zaradi kršitve Pentium 4 patenta, ni v ravno najboljših odnosih s tožnikom. Amapak govorim o povezavi, ki je (vsaj meni) zelo privlačna. To pa je Pentium 4 procesor (ki mu cena vztrajno pada) in VIA P4X266 čipovje, ki podpira DDR pomnilnik. Vprašanje je le še katero matično ploščo vzeti.
Tu je odgovor. Namreč gre za test dveh P4X266 matičnih plošč. Obe sta bolj tako-tako. Prva je Shuttle AV40R druga pa ACorp 4VPX266A. Poglejte si.

0 komentarjev