»

T-2 bo podražil pakete

Slo-Tech - Operater T-2 je sporočil, da bo 1. julija podražil naročniške pakete za mobilne in fiksne storitve. Cena se povečuje za dva ali tri evre. Dvignili bodo tudi cene nekaterih drugih storitev, denimo opominov in druge naprave za aplikacijo T-2 TV.

Paketi T2, T3 in T4 bodo torej dražji za dva evra. Enako bo veljalo tudi za starejše pakete, medtem ko bo Oranžni tri evre dražji. Strošek opomina bo odslej 1,5 evra, T-2 TV na drugi napravi 2,49 evra, Voyo pa 7,99 evra (podražitev za en evro). Cene višajo kot redno uskladitev s stroški poslovanja glede na rast indeksa cen življenjskih potrebščin, višjih stroškov dela, programskih pravic, nadgradnje omrežja, so dejali. Naročniki si kaj dosti ne morejo pomagati. Kdor se ne strinja z novimi cenami, lahko v 60 dneh od prejema obvestila odstopi od pogodbe brez pogodbene kazni, a z vračilom prejetih ugodnosti in poplačilom vseh obveznosti.

T-2 ni črna ovca, saj sta Telekom Slovenije in A1 svoje cene že povišala. Telekom Slovenije je to storil...

65 komentarjev

Tudi Telemach in T-2 dražita pakete

Slo-Tech - A1 je sicer kot prvi telekomunikacijski operater najavil, da bo 1. julija podražil pakete, a ni ostal edini. Telemach je prav tako napovedal dvig cen, in sicer bo velika večina stacionarnih in internetnih paketov dražjih za 0,90 evra, medtem ko se mobilni paketi ne bodo dražili. Paket Eon premium pa bo dražji za skoraj tri evre, Total TV Start in Extra pa za 1,90 evra. Celoten seznam so objavili na internetu.

Podobno bo dražil tudi T-2. Cen mobilnih paketov ne bodo spreminjali, medtem ko bodo ostali paketi dražji za 1 do 5 evrov. T2 TV+TEL, T3 in T4 se dražijo za evro, T2 NET+MOBIL za dva evra, podobno tudi Oranžni Start. Medtem bo Oranžni Diamant dražji kar za pet evrov. Dražje so tudi televizijske sheme (za evro), stari paketi, samostojna televizija in posamezni programi. Dodatne podražitve so tudi pri administrativnih storitvah, denimo pri spremembi lastništva in začasnem izklopu. Zakaj je sprememba lastništva nenadoma ovrednotena s 15 evri, če je bila doslej 10 evrov, ostaja...

78 komentarjev

T-2 toži Telekom za 50 milijonov

vir: T-2

Slo-Tech - Iz Telekoma Slovenije so sporočili, da je družba T-2 zoper njih vložila tožbo v višini 50 milijonov evrov, zaradi škode, ki naj bi jo T-2 utrpel v obdobju od 1. septembra 2018 do 31. julija lani. Konkretneje znesek sestavlja plačilo škode v višini 12,2 milijona evrov, poplačilo izgubljenega dobička v višini 35,8 milijona evrov ter ugotovitev neobstoja terjatev v višini 1,8 milijona evrov.

T-2 po lastnih besedah "s tožbo uveljavlja škodo zaradi previsokega zaračunavanja veleprodajnih storitev in posledično izgubljenega dobička zaradi nedoseganja rasti števila naročnikov. Telekom Slovenije je namreč nekatere veleprodajne storitve obračunaval po nerazumno visokih cenah, kar je v nadzornih postopkih ugotovila tudi Agencija za komunikacijska omrežja in storitve RS (AKOS), to pa se je pri konkurentih odrazilo v manjši rasti števila novih in izgubi potencialnih naročnikov. V nasprotju s pravnim redom je Telekom Slovenije oblikoval ponudbo o dolgoročnem zakupu in svoj prevladujoči položaj...

39 komentarjev

Telekom Slovenije bo T-2 v poravnavi plačal več kot 30 milijonov evrov

vir: Finance
Slo-Tech - Telekom Slovenije in T-2 sta se poravnavala v tožbi, ki jo je zoper Telekom Slovenije zaradi domnevne zlorabe prevladujočega tržnega položaja med letoma 2004 in 2015 vložil T-2. Po podatkih, ki jih je družba objavila na Seonetu, je poravnava vredna 130 milijonov evrov, kolikor je T-2 tudi zahteval. Poleg tega sta Telekom Slovenije in T-2 uredila vsa medsebojna razmerja, torej tako konkretni tožbeni zahtevek kot vse ostale terjatve in zahtevke med podjetjema. Podrobnosti poravnave so poslovna skrivnost.

Po neuradnih informacijah, ki so jih pridobile Finance, se s tem poravnavajo obveznosti in škoda zaradi Telekomovega omejevanja konkurence, kar je v odločbi ugotovila tudi Agencija za...

55 komentarjev

Telekom in A1 dražita pakete

Slo-Tech - Novo leto prinaša podražitve na področju telekomunikacij, saj bosta oba največja operaterja podražila nekatere svoje storitve. Medtem ko bodo pri A1 dražji paketi, ki vključujejo televizijske programe in dostop do interneta, bo Telekom Slovenije dražil tudi mobilne storitve. Oba podražitve utemeljujeta s spremenjeno situacijo na trgu, zlasti z dvigom naročnin za komercialne televizijske postaje. Spomnimo, da sta najprej Pro Plus, kasneje pa še Planet TV dosegla, da jima operaterji plačujejo nadomestilo za prenos njunih programov, ki pa so vključeni v osnovne sheme in se jim naročniki ne morejo odpovedati.

Telekom Slovenije (nov cenik mobilnih paketov, dosedanji cenik) bo osnovne...

195 komentarjev

Telekom Slovenije in Simobil prekinila sovražnosti

Slo-Tech - Telekom Slovenije in Simobil sta sklenila dogovor, s katerim sta uredila odprta medsebojna razmerja in postavila temelje za prihodnje sodelovanje, hkrati pa sta s tem prekinila tožbe zoper drug drugega, so sporočili na oglasni deski ljubljanske borze. Podrobnosti sporazuma podjetji sicer ne komentirata. V Telekomu so dejali le, da gre "pomemben korak k zmanjšanju tveganj iz naslova tožbenih zahtevkov, s čimer se dodatno krepi vrednost družbe za lastnike.

Finance poročajo
, da naj bi šlo za poravnavo v tožbi zoper Telekom zaradi paketa Itak Džabest. Simobil je od Telekoma zaradi domnevne zlorabe monopolnega položaja zahteval 286 milijonov evrov. Simobil je trdil, da mu je Telekom povzročil več sto milijonov evrov škode, ker so paket Itak Džabest ponujali po dampinških cenah. Gre za obdobje...

16 komentarjev