»

Hewlett-Packard to pot onesposobil kar vse kartuše

Slo-Tech - Hewlett-Packard nas je že večkrat razjezil, ko je skušal ali tudi uspel onesposobiti tiskanje z neoriginalnimi kartušami, po možnosti s posodobitvijo tiskalnika na daljavo. Sedaj jim je uspel še korak naprej, saj so onesposobili kar vse kartuše. Zadnja posodobitev firmwara ta vikend je veliko tiskalnikov spremenila v ogromne obtežilnike papirja. Tiskalniki so po zadnji posodobitvi izpisali modro kodo napake 83C0000B, gre pa za modele OfficeJet 902x.

Napaka se pojavlja vsaj od 8. maja, a je še minuli teden Hewlett-Packard zagotavljal, da jo bo odpravil v najkrajšem možnem času. Kot sami pravijo, je prizadetih le manjše število uporabnikov, a na forumih pritožbe dežujejo iz ZDA, Francije, Nemčije, Poljske in celo Nove Zelandije. HP pravi, da se bo napaka odpravila tekom meseca, ko se bodo tiskalniki posodobili. Še vedno pa ni znano, kaj bi naj novi firmware odpravljal, kako je pohabil tiskalnike in kdaj jih bo HP uspel oživiti.

Tiskalniki, ki so povezani v internet in se...

30 komentarjev

Hewlett-Packard s posodobitvijo na daljavo onesposobil uporabo neoriginalnih kartuš

Slo-Tech - Pravzaprav je neverjetno, da je v 21. stoletju črnilo za tiskalnike še vedno ena najdražjih tekočin na svetu, proizvajalci pa aktivno blokirajo vse alternative. A Hewlett-Packard je le eden izmed proizvajalcev, ki ne popušča. Ta teden so izdali posodobitev firmwara za svoje tiskalnike, ki je razjezila številne uporabnike, ko jim je onemogočila uporabo neoriginalnih kartuš.

Tiskalniki so se posodobili na daljavo, novi firmware pa je onesposobil uporabo alternativnih kartuš. Tiskalniki za delovanje zahtevajo prisotnost posebnega čipa, ki ga imajo le originalne kartuše, kar sicer ni nezaslišana praksa. Doslej so se v takih primerih le pritožili in opozarjali, kaj vse gre lahko narobe, a so vendarle tiskali. Odslej pa preprosto obmirujejo. Hewlett-Packard je dejal, da so firmware posodobili, da bi zmanjšali tveganje za napade na malware (?), uporaba neoriginalnih kartuš pa lahko predstavlja tveganje za delovanje, kakovost tiska in varnost naprav. Na spletni strani piše še, da s tem...

70 komentarjev

Samsung prodaja tiskalniški oddelek HP-ju

Slo-Tech - Samsung bo prodal svojo enoto za proizvodnjo tiskalnikov, za kar mu bo Hewlett-Packard odštel 1,05 milijarde dolarjev. Prodajo je danes potrdil Samsungov upravni odbor, prihodnji mesec pa bo o njej glasovala še skupščina delničarjev. Samsung se je še zavezal, da bo kupil za 100-300 milijonov dolarjev HP-jevih delnic. Za prodajo so se odločili, ker se želijo osredotočiti na osnovno dejavnost, kar tiskalniki niso. Tako bodo 1. novembra ustanovili novo podjetje, v katerega bo prenesen tiskalniški del s 1300 zaposlenimi in 6500 patenti, potem pa bo v celoti prodano Hewlett-Packardu. Blagovna znamka Samsung bo na tiskalnikih še nekaj časa ostala, so sporočili.

Ob prodaji bodo tudi odpuščali, a številk še niso javno razkrili. Trenutno je v...

25 komentarjev

Hewlett-Packard žrtev prevare in z milijardno izgubo

The Wall Street Journal - Hewlett-Packard je razkril poslovne rezultate za fiskalno leto 2012, ki se je končalo konec oktobra. V zadnjih 12 mesecih so ustvarili ogromnih 13 milijard dolarjev izgube ob prometu 120 milijard dolarjev. Od tega so samo v zadnjem četrtletju pridelali sedem milijard dolarjev izgube. Zanjo pa je odgovoren lanski prevzem podjetja Autonomy, za katerega se je izkazalo, da je ponarejal finančne izkaze in se šel vseh vrst kreativnega računovodstva.

Lani so za podjetje Autonomy odšteli 12 milijard dolarjev. Letos pa je Hewlett-Packard izvedel 8,8 milijard dolarjev velik odpis, ker Autonomy ni vreden toliko, kot so verjeli. Pri tem...

18 komentarjev

Pametni tiskalniki iz Hewlett-Packarda ranljivi

Ars Technica - Raziskovalci z Univerze Columbia so odkrili, da so pametni Hewlett-Packardovi tiskalniki ranljivi, saj lahko napadalci nanje naložijo škodljivo strojno programsko opremo (malicious firmware). Gre za tiskalnike, ki so priključeni na omrežja v podjetjih in omogočajo samodejno nadgrajevanje svoje strojne programske opreme. Hewlett-Packard je napako priznal, a zatrjuje, da so navedbe raziskovalcev pretirane.

Salvatore Stolfo in Ang Cui s Columbie trdita, da je težava v funkciji samodejnega posodabljanja programske opreme za tiskalnike družine HP LaserJet. Ti ob vsakokratnem tiskanju preverijo, ali obstoji novejša programska oprema in če jo najdejo, jo tudi namestijo. Stolfo in Cui sta tiskalniku poslala kompromitiran tiskalniški...

1 komentar

Hewlett-Packard povišal dobiček za četrtino

Gibanje delnice HP v zadnjem letu

CNet - Hewlett-Packard je včeraj objavil poslovne rezultate za prvo fiskalno četrtletje leta 2010, ki se je končalo januarja. V tem obdobju so zabeležili prihodke v višini 31,2 milijarde dolarjev, s čimer so ustvarili 2,32 milijarde dolarjev dobička. Osemodstotni rasti prihodkov in 25-odstotni rasti dobička ne gre oporekati, čeprav so analitiki pričakovali še za 10 odstotkov višji dobiček. Prodaja PC-jev se je povečala za 26 odstotkov, medtem ko so na strežniškem trgu vknjižili 11-odstotno rast. Glavni razlog za vzpodbudno rast pa je bila dobra prodaja tiskalnikov, ki je lani zaradi zelenega računalništva precej šepala. HP je vložil ogromno truda v oživitev tiskalnega dela podjetja in to se jim začenja obrestovati.

Pričakovanja za preostanek leta so smela. Glavna finančnica Cathie...

1 komentar