»

AVG-jeva posodobitev ohromila 64-bitni Windows 7

Slo-Tech - Na seznamu protivirusnih programov, ki so letos povzročili uporabnikom računalnikov nemalo nevšečnosti s pokvarjenimi nadgradnjami (BitDefender marca, McAfee aprila), lahko odkljukamo tudi AVG 2011. To pot je bila težava omejena na 64-bitno različico Windows 7, a to je dokaj slaba tolažba.

Včerajšnja nadgradnja 271.1.1/3292 (432/3292) je namreč onesposobila računalnike tako, da je onemogočila njihov zagon, saj sistem javi napako (STOP: c0000135 The program can't start because %hs is missing from your computer. Try reinstalling the program to fix this problem.). AVG je hitro umaknil...

47 komentarjev

Mouse Skatez

Taco Nuts - Ti majhni pripomočko za računalnik pa so včasih lahko precej zanimivi. Mouse Skatez se uvršča med pripomočke za igričarje, saj zmanjša trenje med mišjo in podlago. V bistvo gre za neke vrste teflonski trak, ki ga nalepimo s spodnej strani miške in ta potem boljše drsi po podlagi. Prodajalec zadeve je Everglide, en trak te zadeve pa se prodaja za okoli $7, kar je v bistvu cisto nategovanje (glede na to, da se celotna rola te zadeve prodaja za manj, kot $50). Kakorkoli, Mose Skatez so "testirali" na TacoNuts strani in zadeva jim je bila kar všeč. Preverite, in si svoje mnenje ustvarite sami.

0 komentarjev

Izdelava UPSja

vir: 3ag
3ag - UPSji so še pred nekaj časa veljali za domeno velikih mainframe računalnikov v bankah in podjetjih, toda vse stvari se spreminjajo in sedaj tudi navadni uporabniki potrebujemo neprekinjeno napajanje. Marsikdo namreč svoje delo opravlja doma in ob nenadnem izpadu toka bi lahko šlo po gobe veliko pomembnih dokumetov. Tukaj pa na sceno stopi UPS. V bistvu gre za nekakšno baterijo, ki po izpadu omrežja računalnik še par minut drži pokoncu, toliko, da shranite dokumente in izvedete zaustavitev sistema. Ker pa so take zadevce lahko drage, so fantje pri HardwareOC objavili navodila za izdelavo lastnega UPSja. Po njihovih navodilih boste za okoli 250$ materiala dobili (resda izredno grd) UPS, ki bo zmožen...

7 komentarjev

Zamenjava LEDic v miškah

Geek News - Vem, da to ni nič novega in je do sedaj bilo kar nekaj podobnih projektov, toda takšne stvari so vedno zanimive. Zakaj bi bili takšni kot vsi in imeli optično miško z rdečo LEDico, če imate lahko modro (zelene so že iz mode [;)])? Pa še celoten postopek je v bistvu zelo preprost, le spajkalnik in nekaj znanja potrebujete. No, zadevo so se spravili delat tudi na GeekNews, celoten postopek pa so seveda temeljito poslikali. Tako je nastal nekakšen foto priročnik za modificiranje mišk in verjamem, da po ogledu le-tega s posegom ne boste imeli večjih problemov.

0 komentarjev