»

GlobalWin TAK68

Overclocked Cafe - Očitno so "ležeči" hladilniki še vedno v modi, saj sem naletel na test GlobalWinovega posebneža z imenom TAK68, ki spada ravno v to skupino. Ker zgleda rahlo kičast nekateri pravijo, da spada ravno v petdeseta leta preteklega stoletja. Drugače pa je hladilnik že sam po sebi nekakšna posebnost, ki ima kar nekaj lepih lastnosti. Kot prvo je to lep pritrdilni mehanizem, ki je prijazen do krhkih procesorjev, saj uporablja poseben vijak, druga pomembna lastnost pa sta dva ventilatorja, ki sta namenjena boljšemu pretoku zraka čez hladilna rebra.

0 komentarjev

HSF primerjava

Maximum 3D - Pri Maximum 3D so se odločili, da morajo tudi oni narediti primerjalni test HSF (Heat Sink and Fan, po naše hladilnik za procesor) enot. Pod okrilje so jih vzeli kar enajst - Evercoolove, GlobalWinove, Thermaltakeove ter še nekaj ostalih. Kaj so ugotovili, pravite? Da je aluminij izven mode, da baker res rula ter da so današnje HSF enote pravi čudež, saj hladijo izjemno dobro glede na to, koliko energije na izjemno majhno površino oddajo naši mlinčki. Test je zanimiv, preberite ga tukajle.

1 komentar

Test procesorskih hladilnikov

Slo-Tech - Berem forum ter gledam - vprašanja o nabavki hladilnika za procesor se kar vrstijo. Temu trpljenju sem se odločil narediti konec ter ukazal goorxu, naj spiše test HSF (Heat Sink and Fan) enot za procesorje. Stestiral jih je kar na kile, saj se jih je pod njegovimi rokami znašlo kar dvanajst, podjetij Thermaltake ter Zalman. Test je izjemno zanimiv, saj lahko zveste, kaj je čar novega pahljačastega Zalmana, kakšen hrup spušča Dragon Orb ter ali je nakup Chrome Orba sploh še smiseln. Ogled obvezen! Pa naj še kdo reče, da vas ne razvajamo...

10 komentarjev

[H]ard|OCPjev test hladnjakov

HardOCP - HardOCPjevci so se lotili še enega primerjalnega testa HSF enot (HeatSink&Fan enot). Tokrat so jih na test popeljali kar devetnajst, od tega 6 od Thermaltakea, 2 od GlobalWina ter ostale. Po kratkem opisu vsakega od njih zvemo, da je od vseh najslabši Thermaltakeov Mini Copper Orb, saj se je 1.4 GHz Thunderbird segrel kar na sedemdeset (!) stopinj celzija. Najboljši od vseh pa je bil Thermoengineov 7K, ki je krotil procesor na 48 stopinjah. Klik za nadaljnje informacije.

0 komentarjev

Test P4 hladilnikov

GamePC - Čeprav dvomim, da bo zadeva zanimala veliko ljudi iz praktičnih razlogov, vam vseeno posredujem enega izmed prvih primerjalnih testov P4 hladilnikov, ki so ga opravili na GamePC strani. Fantje so primerjali 6 hladilnikov, od Thermaltakov preko GlobalWinove do CoolerMasterjevih enot. Rezultati so v bistvu kar malce čudni, oziroma bolje rečeno novi za nas, saj noben hladilnik ni bistveno prehitel Intelovega retail hladilnika. Očitno so Intelovci tokrat opravili spodobno delo pri načrtovanju hladilnega telesa, kar bi težko rekli za njihove prejšnje izdelke. Aja, še zmagovalec: Thermaltake Indigo Orb.

0 komentarjev

Novi GlobalWinov hladilnik

HardOCP - Na HardOCPju sem zasledil ekskluzivne slikice novega GlobalWinovega hladilnika, CAK38. SIcer nikje ne piše, ali je hladilnik le pobarvan ali pa je dejansko bakreni, toda po moje gre za slednje. Oblika je drugače zelo podobna starim FDP/FEP32 modelom, tako da bodo boljše performanse lahko izvirale le iz drugačnega materiala, 7000 rpm ventilatorja (glaaaaaasno!) in zračnega usmernika, ki ga bodo deležne dejanske produkcijske enote (na slikah je prototip).

vir: HardOCP

vir: HardOCP

0 komentarjev