»

Božiček rahlo drugače

Slashdot - Če ste med skeptiki, ki ne verjamejo, da lahko Božiček v eni sami noči obdari vse otroke na svet (no, vsaj one ta pridne), berite dalje. Po prepričanju Dr. Larryja Silverberga ima Božiček na svoji strani določena fizikalna, nanotehnološka, bioinženirska in računalniška znanja, ki jih ljudje (še) ne obvladujemo.

Tako so na primer njegove sani popolnoma avtonomno transportno sredstvo, ki s pomočjo izjemno močnega računalnika komunicira s podzemnim centrom za vodenje. Jeleni so opremljeni s posebnimi reaktivnimi nahrbtniki in imajo spremenjen vid - da lahko vidijo tudi ponoči. Še ena posebnost so igrače - ne dostavljajo se na staromoden način, skozi dimnik, ampak jih pod božično jelko zgradijo posebni nanorobotski izdelovalci igrač.

Kako pa izve, kaj si otroci želijo? Preprosto - s kombinacijo razširjene GSM tehnologije in EKG-ja ima neposredno povezavo do misli otrok. Pisma? Preveč zastarelo za ultramodernega Božička. V izvorni objavi je še nekaj govora o relativnostni teoriji,...

14 komentarjev

RIAA ter IFPI sta udarila na CDCovers.cc

CD Covers - Vzemimo hipotetično situacijo: recimo, da bi danes hoteli s priljubljene strani z naslovnicami oziroma ovitki raznih CDjev in DVDjev www.cdcovers.cc potegniti naslovnico novega albuma Pearl Jamov Riot Act, bi presenečeni ugotovili, da se je Audio sekcija naslovnic dobesedno ugreznila v zemljo. Hudiča, pomislite, ali se meni blede ali pa je nekdo zbrisal ovitke glasbenih CDjev. Ker do tega seveda nikoli ne bi prišlo iz ljubega miru, bi takoj pomislil na vpletenost RIE in se odpravili na naslovno stran cdcovers.cc, kjer bi lahko z solzami v očeh ugotovili, da ste imeli prav. RIAA je namreč po svoji že dobro uveljavljeni taktiki groženj dosegla, da so bili prisiljeni odstraniti vse glasbene ovitke, sicer, no, saj razumete.

V kolikor se želite prepričati na lastne oči pojdite sem.

10 komentarjev

"Odvijanje" procesorja

ipKonfig - V želji, da iz procesorja iztisnemo zadnje megaherce, le-tega navijamo do onemoglosti. Navijanje v zelo veliki večini uspe in moram priznati, da še nisem slišal za primer, ko bi se navijanje ponesrečilo in bi procesor, namesto da bi ga pohitrili, upočasnili.

Kakorkoli že, točno to se je zgodilo piscu novic na ipKonfig, ko je mislil frekvenčno pohitriti svojega Athlona XP 2100+. Navijanje se mu ni izšlo tako kot je pričakoval, zato je poizkušal procesor nastaviti nazaj na privzete hitrosti, kar pa mu ni uspelo, saj se je operacijski sistem nato vedno sesul. Sedaj mu procesor deluje pri 671 MHz. Zanimivo, ni kaj [:D]:

6 komentarjev

Nov virus na pohodu (W32.Goner.A@mm)

Slo-Tech - Ker sem trenutno v šoli, se mi svojih novic ne ljubi pisat, zato objavljam vaše. Ta je od Mateja Kovačiča.

Spet nov virus, ki se širi podobno kot ostali iz družine @mm, le s to razliko, da ta virus uniči tudi antivirusni program in firewall - pobriše datoteke vseh znanih protivirusnih programov in požarnih zidov. Če se okužite, lahko zlobni hekerji vaš računalnik uporabijo za DOS. To jim sicer verjetno ne bo uspelo, saj naj bi administracija virusa potekala preko IRC kanala, ki pa je že zablokiran. Ocenjujejo, da je virus okužil že preko 100.000 računalnikov. Orodje za odstranitev virusa najdete tukaj!. Klik!

18 komentarjev