»

... in domeno sex.biz dobi ... Johny Novak!

The Register - Zadnje čase nas pretresajo zanimivosti s področja dodeljevanja domen: včeraj smo poročali o zavrnjenem zahtevku angleške vladne agencije po prevzemu obstoječe domene v uporabi ameriškega podjetja, danes pa nas je dosegla vest o zaključku sojenja podjetju NeuLevel Inc., operaterju vrhovne domene .biz.

Omenjeni so namreč ljudstvu ponujali t.i. "premier" domene (show.biz...) na principu loterije: kandidati so se prijavili ter vplačali srečko, operater pa je potem izbral srečnega izbranca. Sodišče pa je odločilo, da je šlo tu za loterijo, podjetje pa ni imelo za to potrebne koncesije [0:)].

Poražena stran bo tako primorana plačat $1.175 MIO kazni ter lovilcem sreče od $0,15 do $2, odvisno od števila sodelujočih v bobnu. Klik!

Kaj ko bi se pri nas operaterji mobilne telefonije lepo požvižgali na koncesije ter samostojno poslovali? Cene bi bile nižje... [>:D]

4 komentarji

Škatlica s Pentiumom4

X-Bit Labs - Na X-Bit Labs so tako pozorni do nas manj srečnih ljudi, da so celo objavili slikico Pentium4 škatlice in njene notranjosti. Glede na to, da nas velika večina še dolgo ne bo videla česa takega, je pogled kar zanimiv. Najbolj zanimiv del škatlice poleg ogromnega hladilnika in samega procesorja sta seveda dva 64MB Samsungova PC800 RIMM modula. Torej so govorice o prilaganju pomnilnika k procesorjem resnične. Seveda pa ta pomnilnik ni zastonj, saj takšen paketek z 1.5GHz procesorjem stane okoli 1300$ ( sam procesor stane dobrih 800$ ) [:\\]. Pa še slikica:

3 komentarji

Izšel Netscape 6.00

Netscape - Danes je srečen dan za vse uporabnike Netscapovih brskalnikov: izšel je Netscape 6! Moram priznati, da je to tudi srečen dan za nas, saj si zdaj lahko vsi inštalirate novo verzijo Navigatorja in nehate bentiti nad slabo vidljivostjo v 4.x verzijah [;)]. Uporabnih izboljšav je v bistvu ogromno, najbolj pomembna med njimi pa je seveda to, da stvar sedaj pravilno prikaže celo Slo-Techovo stran ( kar v bistvu pomeni, da se drži zadnjih standardov [:))]). Sam ga še nisem poizkusil, toda po prvih poročilih sodeč je zadeva še malce preveč hroščata. Presodite sami...

6 komentarjev