»

Electronic Arts naprodaj

Slo-Tech - Igralni gigant Electronic Arts je naprodaj in se že pogovarja z več potencialnimi snubci, ki bi podjetje kupili ali pa se z njim združili. Trenutno so glavni kandidati Disney, Apple, Amazon in Comcast, najresnejši pa naj bi bil prav slednji. Electronic Arts se z njim pogaja vse od najave Microsoftovega prevzema Activision Blizzarda. Nezanemarljive možnosti pa ima tudi Apple.

Electronic Arts si želi, da bi tudi po prevzemu oziroma nakupu na čelu mogel ostati Andrew Wilson. EA je že marca stopil v stik z Disneyjem, ali bi lahko sodelovanje poglobili (trenutno gre v glavnem za licence), a Disney tedaj ni bil najbolj navdušen. Trenutno je v igri morebitna združitev z Disneyjevim ESPN-jem. Resnejši so pogovori s Comcastom, ki ima v lasti tudi NBCUniversal. Načeloma je bilo že dogovorjeno, da bo Brian Roberts obdržal večinski nadzor nad novim podjetjem, Wilson pa bi ostal izvršni direktor. Na koncu se je zataknilo pri ceni in organizacijski strukturi, zato je minuli teden dogovor padel...

16 komentarjev

Prodaja videoiger dosega rekorde

Slika: statista.com

Slo-Tech - Glede na zapovedi o ostajanju doma rezultati niti ni presenetljiv. V minulem četrtletju je prodaja videoiger dosegla rekorde. V ZDA so zanje potrošili 10,9 milijarde dolarjev, kar je devet odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Pri tem so levji delež porabili za dejanske naslove, torej igre, in sicer 9,6 milijona dolarjev. Nekoliko, za dva odstotka, je zrasla tudi prodaja strojne opreme za igre na 773 milijonov dolarjev, medtem ko je prodaja pripadajoče opreme zrasla na 503 milijone dolarjev. To se je odrazilo tudi na borzi, saj so delnice proizvajalcev igre med vsesplošnim padanjem tečajem rasle. Activision Blizzard je letos pridobil že 23 odstotkov, Electronic Arts 8,9 odstotka in Take-Two 7,4 odstotka. Ameriški trg (merjeno z indeksom S&P 500) je v tem času izgubil 12 odstotkov. Najbolj prodajane igre so bile New Horizons, Call of Duty: Modern Warfare, DOOM Eternal, Grand Theft Auto V, Dragon Ball Z: Kakarot, Fortnite, Minecraft, MLB The Show 20, in NBA 2K20.

Medtem se je...

10 komentarjev

Battlefield 5 potopil vrednost delnice EA

vir: EA

Slo-Tech - Electronic Arts, gigantski ponudnik digitalne zabave, se sooča z realnimi posledicami slabega sprejema zadnje inkarnacije njihove franšize Battlefield. Drži, da so se igralci pogosto zgražali tudi nad igralnostjo prejšnjih različic te igre, a petico spremlja smola že od samega začetka.

Prve negativne odzive je lansko pomlad po objavi sprožil trailer, največ zaradi kopice zgodovinskih netočnosti pri nekaterih orožjih, nekaj pa tudi zaradi obilice novodobne politične korektnosti; v njem smo namreč lahko v prvih bojnih linijah druge svetovne vojne videli ženske, kar se sicer ni dogajalo ravno pogosto. Drugi očitki so leteli na prekratko samostojno kampanjo, pa na opustitev podpore za kooperativno igranje in na zamik pri vpeljavi trenutno ultrapopularnega načina igranja battle royale.

EA je nato izid igre zamaknil z oktobra na...

224 komentarjev

Izid Crysis 2 prestavljen v leto 2011

Slika s predstavitve CryEngine 3, pogona, na katerem je osnovan Crysis 2

vir: Wikipedia
bit-tech.net - Ob izidu je bil Crysis predstavljen kot igra, ki bi jo zasnoval sam Bog za poganjanje na svojem sistemu. Do takšnega mnenja je prišlo zaradi izredne zahtevnosti igre, ki je na kolena spravila še najdražje sisteme, ki niso bili sposobni izpljuniti uporabnega števila sličic na sekundo na najzahtevnejših nastavitvah. Dobri dve leti po izidu, ki se je zgodil 6. marca 2008, imajo mnogi sistemi še vedno težave z zahtevnejšimi nastavitvami, a se situacija počasi izboljšuje. To bi seveda znal spremeniti izid naslednika, Crysis 2. Crysis 2 bo uporabljal prenovljen grafični pogon, CryEngine 3, medtem ko je prvi Crysis uporabljal drugo različico - prva je poganjala prav tako vizualno impresiven ter zahteven Far Cry. Izid Crysis 2 za vse tri večje platforme, osebne...

53 komentarjev

Electronic Arts bo ponudil odlomke glasbe iz znanih iger

GameSHOUT - Pri Electronic Arts so sklenili partnerstvo z Network Music Group, saj načrtujejo izdajo albumov z glasbo iz najuspešnejših EAjevih iger. Tako naj bi bili do konca leta 2005 na voljo soundtracki iz Medal of Honor, SSX, The Sims, NBA Live 2004, Battlefield 2: Modern Combat, itd.

Steve Schnur, ki tesno sodeluje s podjetjem EA, je zagotovil, da bodo v prihodnje ob izdaji iger takoj na voljo tudi albumi z glasbo, ponudili pa bodo tudi melodije za mobilne telefone. Vse skupaj bomo lahko kupili zgolj v spletnih prodajalnah - ponudba bo izključno digitalna, morda pa bodo izkoristili še prednosti iTunesa in v skladu z nedavnimi potezami Appla ponudili tudi mini posnetke. Več v originalni novici.

14 komentarjev

Neskončna nadaljevanja

Slashdot - Največja založniška hiša zemeljski obli, ki pokriva 25% trga, Electronic Arts, bo v torek izdala igro Madden N.F.L. 06. V tej verziji nam bodo presenetili z razsvetljenim delom igrišča, da bo lahko podajalec bolje videl kam in komu mora podati, poleg tega bomo lahko spremljali ob-igriščno življenje atletov. Zvrhan koš novosti torej.

Do konca leta kanijo izdati 26 iger, vključno s šestnajsto različico igre N.H.L. Hockey in enajsto verzijo naslova Need for Speed, samo ena od njih ne bo nadaljevanje. Podjetje se torej zelo naslanja na preizkušene konje (in nezahtevne kupce). Tudi ostali založniki se močno oklepajo uspešnic, saj smo povsem novim naslovom priča strašno redko. Devet od deset lansko leto najbolje prodajanih iger so bila nadaljevanja. GTA: San Andreas, paradni konj podjetja Take-Two Interactive Software, je peto nadaljevanje te igre.

EA je letos prvič zabeležil izgubo v višini 58 milijonov zelencev (Q1). Se je trg (in vi, dragi bralci) naveličal nadaljevank?

Še izviren ...

26 komentarjev