»

Ticketmaster žrtev vdora

bleepingcomputer.com - Ameriško podjetje za posredovanje vstopnic za prireditve Ticketmaster je sporočilo, da so vdrli v bazo njihovih strank in odnesli podatke o približno 5 % njihovih strank. Podatki zajemajo tako osebne podatke za prijavo, kot tudi podatke o opravljenih plačilih med lanskim septembrom in letošnjim junijem.

Ticketmaster ima sicer skupaj s svojim matičnim podjetjem LiveNation približno 86 milijonov uporabnikov po vsem svetu. Podjetje je prizadete uporabnike že obvestilo po elektronski pošti, brezplačno pa so jim ponudili tudi leto dni brezplačnega nadzora njihove identitete.

Napadalci so izkoristili widget s pogovornim oknom, ki ga je Ticketmaster uporabljal na lokaliziranih straneh v nekaterih državah, tega pa je zagotavljal zunanji ponudnik Inbenta Technologies. Prav skozi pogovorno okno so nepridipravi uporabnikom namestili zlobno...

4 komentarji

Mozilla Thunderbird 0.6

Mozillazine - Izšla je nova različica prostega odjemalca za elektronsko pošto, Mozilla Thunderbird 0.6. Nova različica programa, ki izvira iz Mozille, prinaša nekaj pomembnih novosti na poti do dokončno stabilne različice: namestilnik za okolje Windows, novo privzeto temo za operacijski sistem Mac OS X, izboljšan mehanizem za nadzor neželene pošte, tudi novo podobo blagovne znamke in mnogo drugega. Podrobnejše informacije o novostih, dolpoteg in domača stran programa.

Na novico nas je opozoril tudi Mavrik.

21 komentarjev

Winzip 9.0

Slo-Comp - Nepogrešljiv pripomoček pri delu z datotekami in arhiviranjem je vsekakor arhivar. Na najbolj razširjenem operacijskem sistemu je najbolj priljubljen WinZip, ki je dočakal različico 9.0. Glavne novosti so napredno šifriranje AES z 128- in 256-bitnimi ključi, 64-bitna oblika datotek ZIP, ki dopušča arhiviranje skorajda neskončne množice datotek, in učinkovitejša kompresija. Klik!

18 komentarjev

Novi Winzip

Winzip - Sicer je novica stara že nekaj dni, a vseeno. Izžla je nova različica programa za arhiviranje in dearhiviranje domala vseh znanih formatov. Winzip 8.1 lahko vunpotegnete iz tega naslova. Program ima nekaj funkcionalnih novosti (deljenje arhivov, razširjanje v pogosto odprte mape,...) kot tudi vizualnih novosti (razširljiva pogovorna okna, popolna skladnost z Windows XP, Tray ikona). Ja, čas je za nadgradnjo .

0 komentarjev

Nova inačica Winampa

Winamp - Vem, da je že malo pozno, saj je novička stara že dva dni, ampak vseeno, za tiste, ki še niso bili obveščeni: izšel je novi Winamp, tokrat z zaporedno številko 2.78. Vunpotegnite si ga iz tega naslova, kjer izberete, katero od treh verzij želite. Sicer se pa vidi, zakaj Nullsoftovci vse počasneje izdajajo nove različice Winampa 2.xx - Intenzivno se namreč pripravlja Winamp 3. Trenutno je na beta2 fazi razvoja.

0 komentarjev

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev