»

Prenovljen standard CompactFlash

Fotografom dobro poznane kartice.

vir: HotHardware
HotHardware - S 5. različico standarda CompactFlash, ki skrbi za enako-imenske pomnilniške kartice, bomo dobili skoraj nezapolnljive kapacitete. Kartice, ki so dandanes večinoma doma v profesionalnih digitalnih fotoaparatih, bodo namreč lahko (teoretično) podpirale do 144 petabajtov podatkov, vsaj dokler se standardu ne izteče čas in dobi naslednika. 144 petabajtov je, roko na srce, ogromna številka, saj to pomeni 147.456 terabajtov v času, ko nekaj običajnega postajajo eno- in dvo-terabajtni trdi diski.

Trenuten standard za CompactFlash kartice dovoljuje le do 137 GB prostora, kar s snemanjem v ločljivosti 1080p na novejših zrcalno-refleksnih fotoaparatih res komajda...

28 komentarjev

"Pimp my Canon": navijanje Canonovih digitalnih fotoaparatov

Wired News - Razmišljate, da bi zamenjali vašega "digitalca"? Prebrali ste priročnik, preizkusili vse trike in zdaj je čas za zmogljivejši kos opreme? Počakajte, boljši kos opreme že imate, samo pri Canonu tega v priročnik niso zapisali.

Z odprtokodnim Canon Hacker's Development Kit (CHDK) je mogoče določene Canonove naprave nadgraditi tako, da snemajo kvalitetne slike pri visokih hitrostih, se bolje obnesejo v temnejših pogojih in (!) celo podpirajo formate visoke ločljivosti.

Poleg tega naj bi snemale posnetke v RAW formatu, na njih pa naj bi bilo mogoče izvajati tudi skripte. Poročajo, da se je čas delovanja zaslonke (pri standardnem PowerShot modelu) po nadgradnji zmanjšal iz...

44 komentarjev

Aiptek Pocket DV II digitalna kamera

Digitalna kamera

vir: Dan's DATA
Dan's DATA - Ima vaš sosed majhno digitalno kamero in se norčuje iz vas? Bi jo imeli tudi vi, pa nimate denarja? Potem rabite Aiptek Pocket DV! (Pokličite zdaj. [:D] ) Na Dan's Data so včeraj objavili test, v katerem so prišli do zaključka, da je kamera dokaj dobra, odlikujejo pa jo predvsem cena, mnoge funkcije in poceni pomnilnik (Compact Flash). Bo pa morala pojesti še kar precej tiskanih vezij, da bo zrasla do velikih sester, saj kvaliteta fotografij in posnetkov malce šepa, pa tudi vse funkcije niso tako uporabne kot...

7 komentarjev

Plavajoči digitalni fotoaparat

Ars Technica - Zgodba govori o digitalni kameri, ki je bila za vedno spremenjena potem, ko je padla lastniku v bližnji ribnik. Potem, ko je lastnik izbezal 800 ameriških dolarjev vrednega Nikona Coolpix 900, je Farrell Eaves prezivel nekaj naslednjih dni ob sušenju le-te. Potem, ko je preizkusil vse mogoče metode (sušenje na zraku, pihanje, sušenje v pecici, privezal jo je tudi na vetrobransko steklo avtomobila,...) in je bil prepričan, da se je ne da več posušiti, jo je seveda prižgal. Nekatere slike, ki jih je dobil, izgledajo kot delo pravega umetnika.

0 komentarjev

XP neprijazni do CompactFlasha

več strani - Na internetu se je pojavilo opozorilo Nikona, ki pravi, da naj bi Windowsi XP lahko zbrisali podatke iz produktov, ki uporabljajo EXIF format datoteke. Zatem je sledilo še podobno opozorilo Canona. Problem naj bi se pojavil pri Nikonovih digitalnih kamerah in optičnih čitalcih. Poleg tega so uporabniki opozorjeni, da se CompactFlash kartice, ki se uporabljajo pri digitalnih kamerah ne bi smele formatirati pod Windowsi XP, to velja za Home in Professional izvedbo. Nikonovo opozorilo lahko najdete tu Canonovo pa tu.

0 komentarjev