»

Thoroughbred iz 1.53 na 1.90 GHz

VR - Zone - Heh, procesorja še ni na trgu, pa ga že navijajo [:D]. Odklikajte na to stran ter si oglejte prvi vtis nove AMDjeve 0.13 mikronske zverine. Procesor je preizkusil na Iwill XP333-R ter EPoX 8K3A+ ter ugotovil, da plošči s prepoznavo procesorja ter dovodom pravilne voltaže nimata težav. Procesor je tudi navil ter z zračnim hlajenjem dosegel vrtoglavih 1.90 GHz. Se že veselite?

0 komentarjev

Iwill XP333

Slo-Tech - Na spletni strani Accelenation so opisali zelo zanimivo osnovno ploščo, ki bazira na čipovju ALi MAGiK1 C1, Iwill XP333. Čipovje se izkaže za zelo zanimivega, ker kot prvo sploh podpira 166 MHz frekvenco zunanjega vodila. Če to skombiniramo še z izjemnimi navijalskimi sposobnostmi, ki so proslavile podjetje Iwill s ploščo KK266A, dobimo zmagovalca. Test pokaže nekakšno bimodalno razdelitev rezultatov, saj v nekaterih testih vodi XP333, v drugih pa 8KHA+ (ja, vem, tečen sem s to ploščo, a kaj ko jo vsi testirajo kot referenco ). Bo to plošča, ki bo prevzela krono slavnemu KT266A čipovju? Počakajmo še na nekaj primerjalnih testov in videli bomo.

2 komentarja

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

EPoX 8KHA+

Radeonic - Vsake toliko časa se na trgu osnovnih plošč pojavi svetla točka, katero vsi, brez ene izjeme, hvalijo do konca. Že ko sem prebral prvo oceno osnovne plošče EPoX 8KHA+ sem vedel, da je res nekaj posebnega. Istega dela so se lotili tudi pri Radeonicu ter prišli do enakega zaključka - EPoX 8KHA+ je plošča, ki temelji na čipovju VIA KT266A, ima šest PCI rež ter podporo za šest USB kanalov ter, povedano iskreno, pelje scat vse ostale matične plošče. Če mi ne verjamete, preberite test. Ker sem tudi zlobna duša, se bom ustavil še pri dobavljivosti te izjemne osnovne plošče v Sloveniji. Vsa podjetja, katera sem klical, so mi hladnokrvno povedala, da te plošče nikoli ne bodo imela ter da se lahko zanjo, milo rečeno, obrišem pod nosom. Kako težko je biti zastopnik EPoXa, ne vem... Izgleda da res tako zelo, da bom moral ploščo iti iskat v Zagreb, kjer stane v protivrednosti 29.000 SIT z davkom. Heh, brez skrbi, test boste lahko (če bo šlo na meji vse po sreči ) brali enkrat naslednji teden....

13 komentarjev

ATI 8500DV

AnandTech - Na Anandtechu sem zasledil predogled ATIjevega All-In-Wonder RADEON 8500DV, nova vsestranska grafična kartica tega kanadskega giganta. Produkt bo osnovan na RADEON 8500 R200 jedru, vendar pa bodo njegove delovalne frekvence nekoliko nižje kot pa pri RADEON 8500, deoval naj bi nekje med 250 MHz in 275 MHz. Kartica bo vsebovala naslednje dobrote:

-64 MB DDR pomnilnika
-možnost priključitve digitalnega fotoaparata na PC
-digitalno in analogno zajemanje in obdelovanje videa
-daljinec za uravnavanje radio frekvence
-stereo TV-tuner
-TV-ON-DEMAND regulacija časa
-interaktivni vodič po programih
-DVD video playback z Dolby AC-3 digital audio izhod (z eksternim AC-3 dekoderjem, ki pa ni vključen v paket...)

Več o kartici in njenih dodatnih možnostih tu.

6 komentarjev

FaQjU

3dXtreme - Tukaj si lahkjo preberete en kratek FAQ glede prihajajočih Radeonov 2. Opozarjam vas, da je zelo kratek (6 vprašanj in odgovorov), je pa kar zanimiv. Še posebej, če vemo, da je ATI precej skrivnosten glede sposobnosti novih grafičnih kartic... Vprašanja pa so v stilu: "Kakšna je razlika med Radeonom 8500 in Radeonom 8500DV?" Poglejte si, če vas zanima. Vzelo vam bo okrog 2 minuti.

0 komentarjev