»

Nov članek: Perl RegEx

Slo-Tech - Najbrž je glavnina bralcev že opazila, da se v desnem meniju nahaja nov članek. No, nič ne de, novica je še vedno na mestu [:D]. Andraž Tori, v forumu tudi bolje znan kot minmax, je pod drobnogled vzel regularne izraze, bolje znane kot "regular expression" ali krajše RegEx. Z njimi lahko nad stringi počnemo kratko malo vse, kar se nam zljubi -- jih premetavamo, po njih iščemo, zamenjujemo vrstne rede, in pišemo poezijo. Prvi, ki ugotovi, kaj pomeni RegEx v slikici za desni meni, dobi osebno izrečeno pohvalo uredništva. Veselo branje!

11 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Za vse tiste, ki še niste opazili nove postavke v desnem meniju, ki jo je Primož dodal danes ob štirih zjutraj (dolga zgodba ) - alien-w je napisal dodatek k testu termalnih past ter hkrati uslišal želje premnogih, saj je stestiral Arctic Silver, ki se je obnesla izjemno dobro. Klik za vse, ki radi mažete.

5 komentarjev

Test termalnih past @ OC Oustralia

Overclockers Australia - Termalna pasta je nujno zlo vsakega računalnika, saj brez nje tudi najboljši hladilniki zaradi slabega stika s procesorjem ne pridejo do izraza. Včasih se malo nostalgično spominjam časov, ko si na procesor samo nasadil hladilnik in hlajenje procesorja je bilo tu. Danes je vse skupaj malce bolj zapleteno, saj so se pod pritiskom overclockerske publike pojavile številne paste in izbira dobre termalne paste je postala skoraj nekaj takega kot izbira dobrega hladilnika, saj vas lahko napačna izbira paste prikrajša za sanjsko navitje procesorja. In katera pasta je najboljša za navijanje? Sicer že slišim, kako večina izmed vas vzklika "Arctic Silver 2", vendar pa vas moram razočarati, da tudi Arctic Silver 2 ni najboljša, saj obstajajo nekateri primerki, ki Silverje prehitijo. Sicer ne tako opazno, vendar je včasih vsaka stopinja minusa še kako pomembna. Če vas zanima kateri proizvajalec je Arcticu zbil krono iz glave, si oglejte tole primerjavo na Overlcokcers Australia, kjer so...

0 komentarjev

Test termalnih past

HardOCP - Lepo je videti, da smo na Slo-techu prehiteli ameriško konkurenco in da je alien-w že pred časom spisal test termalnih past, ki se jih dobi v Sloveniji. Tokrat so se podobnega testa lotili tudi američani (HardOCPjevci). Ugotovili niso nič presenetljivega, so pa na test dobili tudi za nas bolj eksotične termalne paste. Klik!

0 komentarjev

DDR vs SDR

Jaz - Tako, da ne bom veljal za najbolj lenega osebka na Slo-Techu (saj ne, da me to kaj moti ), sem se tudi jaz pretegnil in stipkal en testek. Kot je v navadi pri meni, stvar zamuja približno en mesec, krivo pa je seveda vse ostalo, razen mene (z drugimi besedami: i'm sorry). Gre za primerjavo DDR in SDR platforme za AMDjeve procesorje. Temeljno vprašanje je bilo, ali novi pomnilniški standard prinaša velike razlike v praksi ter ali se nadgradnja izplača. Kliknite na povezavo v desnem meniju in dobili boste odgovore...

11 komentarjev

Ko se Primož zbudi...

Slo-Tech - Končno lahko uradno objavimo, da sedaj komentiranje DVD filmov deluje. Kot ste najbrž že opazili (heh), imate sedaj v desnem meniju pri naslovu filmov tudi število komentarjev s povezavo na ogled komentarjev. Vsak lahko DVD komentira le enkrat, saj v tem oddelku nočemo debat ampak samo subjektivno oceno filma samega. Navali, narod, komentirajte ter pišite svoja mnenja! Aja, filmu lahko tudi prisodite oceno. A nismo face?

Dodatek by Primož: v poznih večernih urah so bila malo spremenjena vnosna polja, tako da sedaj deluje vstavljanje oznak na mesto kurzorja ("utripalke").

13 komentarjev