»

Matične plošče za P4

GotApex - Sicer zaenkrat za nas še ne aktualen test, a to se zna kaj kmalu spremeniti. GotApexovci so na test popeljali štiri matične plošče: MSI MS-6339, Gigabyte GA-8TX, Asus P4T in Intel D850GB. Ne priporočajo MSIjeve matične plošče, saj ne omogoča navijanja, ima slabo postavljene IDE priključke pa tudi stabilna ni. Naslednja je Intelova matična plošča, ki se je izkazala dokaj dobro, a ne ponuja navijaških užitkov. Gigabytovi mamaplatki je pomagal njen Dual BIOS, slabo luč pa so metali jumperji za nastavljanje frekvence. Svojo kvaliteto pa je dokazala Asusova P4T matična plošča, saj omogoča navijanje iz BIOSa in ponuja dobro stabilnost tudi pri višjih frekvencah. Če vas test zanima, si ga oglejte tukaj.

11 komentarjev

Drugačen intervju

Sharky Extreme - Na Sharky Extremu so objavili prvega izmed serije "drugačnih intervjujev" z velikani računalniške industrije. Razlika med navadnimi in Sharkyevimi intervjuji je v tem, da vprašanja postavljajo kar navadni obiskovalci strani in ne uredniki strani, tako da so le-ta precej bolj zanimiva za navadne folkece. No, prva je na vrsti Nvidia in priporočam, da si stvarco ogledate, saj je precej zanimiva.

0 komentarjev

Primerjava cen na DW3D

DW3D - Če ste že opčasi siti primerjalnega cenika na Sharky Extremu in si želite nekaj novega, si oglejte to zadevo na DW3D. V bistvu gre za enako foro, kot pri Sharkyju, torej zapis najnižjih cen, ki jih v danem trenutku ponujajo ameriški on-line proizvajalci. Če se sedaj sprašujete zakaj za vraga bi bilo to zanimivo za nas pa je razlaga zelo preprosta: cene pri nas so v veliki meri odvisne od tistih v čezlužju, tako da se jih izplača spremljati. Sicer ne boste deležni enakih cen, toda splošno gibanje ( pocenitev, podražitev... ) se bo še kako opazilo tudi pri nas!

0 komentarjev

Prve Pentium4 plošče

Jaz - Največji proizvajalci so že najavili svoje Pentium4 plošče. Najverjetneje bo prvi med njimi ravno velikan ASUS s svojo P4T. Plošča sama je zasnovana precej klasično: seveda je zgrajena okoli i8150 čipovja, na njej pa se nahajajo 4 RIMM reže ( RDRAM moduli MORAJO biti inštalirani v parih! ), 5 PCI, 1 AGP Pro ter 1 CNR reže. Plošča seveda podpira tudi USB, škoda le, da ima samo 2 izhoda. Ena zanimivost je postavitev vseh elementov na plošči. Socket 423 je obrenjen za 90 stopinj, pomnilniške reže pa so premaknjene na zgornji desni rob plošče. Vse to naj bi precej poboljšalo pretok zraka po plošči in s tem tudi hlajenje. Če je to res ali ne, bomo še...

0 komentarjev

Celeron 766 @ Sharky Extreme

Sharky Extreme - Kot je TESKAn že poročal, je Intel danes najavil dva nova procesorja družine Celeron, 733 in 766MHz model. Eden izmed prvih ( če ne prvi ) testov močnejšega bratca si lahko ogledate na Sharky Extremu. Naj vas opozorim le, da oba procesorja še vedno uporabljata 66MHz vodilo, kar ju dela hudo nekonkurenčna in nezanimiva. V tem trenutku je boljša izbira zagotovo kakšen Duronček.

6 komentarjev

Brookdale še ne tako kmalu

Sharky Extreme - Sodeč po Sharky Extremu je na voljo nekaj novih informacij o Intelovem Brookdale čipovju. Gre za Pentium4 čipovje, ki naj bi ta procesor približalo povprečnim uporabnikom, saj bo podpiralo SDR in DDR pomnilnik. Torej, prvo bo na voljo SDR verzija, in sicer predvidoma septembra 2001, DDR različica pa naj bi bila nared do januarja 2002. Precej pozno, vsaj v primerjavi z AMDjev, toda med tem časom jih bo reševalo VIAino DDR čipovje ( če bo podprto, seveda ).

0 komentarjev