»

Še nekaj za tech-freake

Overclockers Australia - Zadnjič se je v našem forumu razvila debata, kako bi preko računalnika krmilih najosnovnejšo elektroniko, torej luči.

Ko sem iskal novice za moj današnji paket, sem na Overclockers Australia našel tole povezavo. Zadeva je preprosta, in sicer ima tip po hiši nekaj kamer, obiskovalci pa lahko s klikanjem ugašajo in prižigajo luči. Prav lepo.

Honey, we can not go to my place. I can not turn off the light and.. there are some cameras around..

4 komentarji

nForce ter hitrost PCI vodila

Tech Report - Nekateri uporabniki osnovnih plošč z nForce čipovjem so začeli postajati sumničavi, saj jim je vodilo PCI delalo po polžje. Namesto pričakovanih prenosov, ki naj bi se gibali v okolišu 60 MB/s, so uporabniki doživljali razočaranje s 30-35 MB/s. Zadevo so raziskali pri Tech Reportu ter po odgovoru s strani podjetja, ki je čipovje tudi naredilo, nVidie, izvedeli, da je težava v BIOSu, ki bi moral omogočati možnost "MRM Prefetch" in le-to imeti omogočeno, torej nastavljeno na "Enabled". Vzroka za težavo pri nVidii še niso sporočili, možno je pa praktično karkoli - od napake v predpomnenju pa vse do človeške napake.

0 komentarjev

ABIT NV7m

Tom's Hardware - ABIT je najavil svojo novo ploščo na nForce čipovju imenovano NV7m. Izdelana je v micro ATX velikosti in je namenjena AMD Athlon XP procesorjem. V osrčju plošče se skriva Nvidiino nForce čipovje, ki vključuje Crush 12 NorthBridge. NV7m vključuje integriran 128-bitni pomnilniški kontroler in podpira do 1 gigabajt DDR SDRAM pomnilnika. Poleg tega ima dva ločena 64 bitna pomnilniška kontrolerja, ki naj bi prinašala največjo pasovno širino okoli 4.2 GB/s. NV7m v sebi skriva tudi 256-bitni integriran Nvidiin grafični procesor z drugo generacijo T&L-a ter MCP- enoto za prenašanje zvoka, ki podpora AC3 kodiranje in S/PDIF izhod. Poleg tega ima plošča še 1 AGP režo in 3 PCI vtiče.

0 komentarjev

Radeon 7500

NeoSeeker - Pri spletni strani NeoSeeker so se spravili testirati ATIjevo grafikuljo Radeon 7500. Dali so ji izredno dobro oceno (91%), test si lahko preberete na tem naslovu. Naj vam razložim, zakaj ne delim njihovega entuziazma nad to kartico. Verjetno je to dejstvo, ki ga večina od vas še ne ve, ampak Radeon 7500 je grajena na starem ATIjevem čipu, na katerem so osnovani vsi Radeoni prve generacije. Kartica ne podpira Vertex ter Pixel shaderja, tako kot je ni prvotni Radeon. Vse, kar je na njej boljšega od originalnega Radeona, je velikost čipa (0.15 namesto 0.18 mikronske), posledično manjše gretje, višja frekvenca ter podpora HydraVision tehnologiji. Posledično bi se jo dalo primerjati z GF2 Ti serijo. Zakaj vam to govorim? Naslednji teden bom objavil primerjavo GF3 Ti200 ter Radeona 7500... Mogoče bom v test vključil tudi GF2 Ti, če le dobim kartico...

8 komentarjev

MSI najavil K7N420 pro

X-Bit Labs - MSI je danes uradno najavil svojo novo K7N420 pro osnovno ploščo, ki temelji na nForce 420D. Ta Socket A plošča je narejena v ATX formatu, vsebuje nForce 420D North Bridge in je opremljena s 3 DIMM sloti za do 1.5 GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM. Kar se pa tiče razširitvenih slotov, pa plošča v sebi skriva 5 PCI vtičev, 1 CNR slot, 1 AGP 4x slot, 6 USB priključkov ter podporo ATA/100 standardu. Poleg tega plošča vsebuje integrirano GeForce2 MX400 grafično jedro, integrirano zvočno kartico s podporo Dolby Digital (MCP-D South Bridge), možni SPIDF vtič, 10/100 Ethernet (ki ga podpira čipovje) in hčerisko kartico s TV-izhodom
No, izgleda, da je bila naša vztrajnost končno nagrajena. Edini problem pa je, da naj bi bila cena po optimističnih napovedih nič manjša kot $200 ameriških dolarjev...

6 komentarjev

Opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče

Ace's Hardware - Na Ace's Hardware so objavili opis nove MSI K7N420 Pro nForce matične plošče. V sklepu pravzaprav pravijo, da je plošča zelo dobra. Plošča ima odlične zmogljivosti, saj ima skupno kar 10% vodstvo pred močnim rivalom kot je KT266A čipovje, kar je zelo pohvalno, še posebej glede na to, da je to Nvidiin prvi poskus pri izdelovanju čipovja za matične plošče, medtem ko je KT266A Viina druga generacija čipovja na DDR SDRAM Athlon čipsetu. Čeprav bo treba za ceno še malo počakati, je treba priznati, da ima nForce kar veliko vrednost. Pri Ace's hardware pravijo tudi, da bodo na strani kmalu objavili še obsežnejši opis plošče, saj bodo pogledali kako se plošča obnese pri raznih aplikacijah.

1 komentar

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision je predstavil svojo grafično kartico, ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails, ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369, vključuje pa celoten retail paket (Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific, InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out. Pa še v dokaj lepi črni barvi je .

Več se nahaja tukaj.

14 komentarjev

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision,je predstavil svojo grafično kartico,ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails,ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369,vključuje pa celoten retail paket(Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific,InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out.Pa še v dokaj lepi črni barvi je

Več se nahaja tukaj .

4 komentarji