»

Zoom se pripravlja na megaprevzem Five9

Slo-Tech - Zoom, ki je spričo istoimenskega orodja za spletne konference med zadnjo epidemijo izjemno zaslovel, se pripravlja na postpandemično prihodnost. Naslednji korak bo 14,7 milijard dolarjev težak prevzem podjetja Five9, ki bo postal samostojna enota znotraj Zooma. Lastniki delnic Five9 bodo za vsako delnico dobili pol delnice Zooma.

Five9 je ponudnik programske opreme za centre za podporo uporabnikom in ima dobrih 2000 strank po vsem svetu. Trg je vreden 24 milijard dolarjev in se hitro širi, zato je Zoom v njem prepoznal potencial. Po besedah Zoomovega izvršnega direktorja Erica Yuana je Five9 komplementaren z izdelkom Zoom Phone, ki ga že tržijo. Lani je Five9 ustvaril 435 milijonov dolarjev prihodkov.

To je Zoomov prvi milijardni prevzem in tako z naskokom največji. Zoom je lani doživel pravcati bum, saj so prihodki zrasli za 326 odstotkov, letos pa samo v prvem polletju še za 191 odstotkov na 956 milijonov dolarjev.

1 komentar

Broadcom želi kupiti Qualcomm

Slo-Tech - Obeta se nam eden večjih prevzemov v tehnološki branži, saj se po poročanju Bloomberga Broadcom pripravlja na 100 milijard dolarjev težak prevzem Qualcomma. Temu primerno je cena delnic Qualcomma v petek poletela za 12 odstotkov in dosegla 62 dolarjev, medtem ko analitiki ocenjujejo, da naj bi Broadcom za podjetje ponudil okrog 70 dolarjev, deloma v denarju in deloma v lastnih delnicah.

Za Qualcomm se utegne prevzem izkazati kot odlična rešitev, saj ima podjetje v zadnjem času precej težav. Ena izmed največjih strank je namreč Apple, ki je od Qualcomma kupoval telekomunikacijske čipe za svoje iPhone. Toda zgodba z Applom se zapleta, saj ste se podjetji zapleti v tožbo, češ da naj bi Qualcomm Apple izsiljeval s previsokimi licenčninami. Qualcomm po drugi...

21 komentarjev

Yahoo bi vlagal v Snapchat

Slo-Tech - Yahoo je po odličnem startu Alibabe s prodajo dela delnic dobil devet milijard dolarjev, ki jih bodo porabili deloma za odkup lastnih delnic in deloma za prevzeme. Potem ko so pred kratkim prevzeli manj znano podjetje MessageMe iz San Francisca za manj kot 12 miijonov dolarjev, se zdaj zanimajo za Snapchat.

Snapchat razvija mobilno aplikacijo za pošiljanje sporočil in fotografij, ki se po vnaprej določenem času samodejno pobrišejo (podobno kot v filmih o Jamesu Bondu). Podjetje sodi med najperspektivnejše kalifornijske start-upe, če sodimo po vrednosti podjetij. Investitorji Snapchat vrednotijo na 10 milijard dolarjev, vanj pa trenutno vlagajo zlasti skladi tveganega kapitala, kakršen...

5 komentarjev

Apple se pripravlja na mobilni sistem plačevanja

Slo-Tech - Apple se pripravlja na razvoj sistema za mobilno plačevanje, poroča The Wall Street Journal. Trenutno je namreč prek iTunes mogoče plačevati za nakup digitalnega blaga, torej aplikacij, knjig, skladb in podobnega. Apple pa si želi, da bi bilo mogoče prek njegove platforme kupiti tudi fizične predmete.

Tako se je vodja iTunes in App Stora ter Cookov pomočnik Eddy Cue že sestal z vodji podjetij na tem področju, s katerimi se je pogovarjal o načrtih za sistem. Prav tako je Apple premestil Jennifer Bailey, ki je bila doslej zadolžena za Applove spletne prodajalne, na nov projekt, kjer se bo ukvarjala z gradnjo sistema za mobilna plačila.

Ogrevanje Appla za vstop na trg mobilnih plačil ni presenečenje, saj se tu obračajo veliki denarji. Analitiki...

19 komentarjev

Twitter se pripravlja na vstop na borzo

Slo-Tech - Po Facebooku, LinkedInu in Grouponu je Twitter naslednje v vrsti IT-podjetij nove generacije, ki tržijo družabna omrežja, ki se po podalo na borzo. Tako je razbrati iz napovedi, ki so jo ta teden oddali ameriškemu regulatorju trga vrednostnih papirjev (SEC). Pravzaprav je to vsa uradna novica, saj zakonodaja dopušča, da pretežni del dokumenta ostane tajen. Tako ne vemo niti, kdaj niti po kolikšnem vrednotenju bo Twitter zaplaval v borze vode. Vemo pa precej o stanju podjetja danes in o izkušnjah ostalih podobnih podjetij.

Twitter je po neuradnih ocenah vreden okoli 10 milijard dolarjev,...

9 komentarjev

AT&T-jev prevzem T-Mobila USA odpovedan, štiri milijarde dolarjev penalov

vir: CNet
CNet - Zgodilo se je, kar je bilo že več ali manj jasno konec novembra. Zaradi nasprotovanja inštitucij za varstvo konkurence je ameriški telefonski gigant AT&T preklical prevzemno ponudbo za T-Mobile USA, ki so jo uradno napovedali marca. Napovedanemu prevzemu so namreč nasprotovali konkurentje, pravosodno ministrstvo in Zvezna komisija za telekomunikacije (FCC). AT&T je včeraj v izjavi za javnost zato priznal, da iz vsega skupaj ne bo nič, razen ogromne pogodbene kazni.

AT&T je mnenja, da bi bila združitev koristna za konkurenco in uporabnike, saj bi dobili močnega igralca na zelo konkurenčnem ameriškem trgu, hkrati pa bi rešili problem pomanjkanja prostega spektra. Tudi Deutsche Telekom je...

2 komentarja