»

Facebook zagotovil alibi za rop

MSNBC - V New Yorku so 19-letnega Rodneyja Bradforda aretirali zaradi suma ropa, ki naj bi ga bil zagrešil 17. oktobra v Brooklynu. Ta je vztrajal, da je nedolžen, čemur policija ni najbolj verjela. Na sodišču ga je rešil Facebook.

Minuto pred ropom je namreč na svojem profilu objavil sporočilo svojemu dekletu "WHERE MY IHOP?" ali po naše: kje so palačinke. Obramba je nato uspešno dokazala, da je sporočilo poslal z domačega IP-naslova, več kot 20 km od kraja ropa. Uporaba lokalnega slenga oz. interne šale je prepričala sodnika, da je sporočilo res poslal obtoženec, zato so ga oprostili vseh obtožb. Po 12 dneh v priporu so ga izpustili.

50 komentarjev

Prevetritev na trgu dlančnikov

The Register - Zadnje čase se mi dozdeva, da se v ospredje med podjetji pomika predvsem Dell. Če se spomnite, je eden od redkih, ki beleži tako povečanje prodaje kot dobička, pa še kaj bi se našlo.

Toda veliko ni nikoli dovolj, so rekli vodilni možje pri Dellu, in se odločili, da začnejo s proizvodnjo dlančnikov. To samo po sebi ni tako nenavadno, večji vpliv naj bi to povzročilo na trgu. Kot napoveduje tržna hiša Gartner Dataquest, naj bi Dellov vstop prisilil druge proizvajalce v nižanje cen, prav tako pa naj bi pomen odločilni korak na poti do t.i. Pocket PC-jev.

Članek je tudi krajši statistični povzetek trga dlančnikov. Če vas zanima ... Klik!

0 komentarjev

Ste denarja željan heker?

ZDNet - Potem je tole tekmovanje nalašč za vas. Korejsko podjetje "Korea Digital Works" je namreč ustvarilo aplikacijo, za katero pravijo (oziroma, bolje rečeno, prokleto hudo upajo :D), da se vanjo ne da vdreti. Ravno v te namene so odprli razpis, na katerega se lahko prijavi vsak, ki meni, da ima znanje ter opremo vdreti v dotični strežnik. Nagrada? Prvi, ki dobi korenski račun (root account) na računalu ter se podpiše v vnaprej določeno .html datoteko, dobi sto tisoč ameriških zelencev. Še omejitve: Nič DoSanja, nič brisanja datotek, nič ugašanja procesov, nič ugašanja samega strežnika. Vas zanima? Klik!

0 komentarjev

Osmi Linux Install Fest

Lugos - Lugosovci so mi sporočili, da se bo 22. 4. 2001 v Novem mestu odvijal že osmi Linux Install Fest po vrsti. Če še niste razbrali iz imena, je install fest namenjen čimbolj subtilnem širjenju Linuxa med slovenske navdušence, ki te izkušnje še niso imeli. Sam dogodek se bo odvijal na visoki šoli za upravljanje in poslovanje. Da pa ne boste mislili, da bo edino, kar se bo tam odvijalo, nameščanje Linuxa. Sploh ne, kajti za tisti dan je rezerviranih 5 urnikov za predavanja. Zaradi "bratstva i jedinstva" bomo jutri v desni pas strani dodali tudi mali banner, ki vas bo vodil na domačo stran prireditve. Jaz se bom najbrž prikazal, Primož upam da tudi, lunija bomo pa že kako spravili iz njegovega kokona v Mariboru, da se bo prikazal . Toliko o tem.

4 komentarji