»

Prvi neuradni testi ATI Radeon 4870 X2

Vsemogočni 4870 X2. Je to konec GTX 280?

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Z novo serijo Radeon HD 4870 X2, ki trka na naša vrata, se je nekaj popularnih spletnih strani, ki se ukvarjajo s strojno opremo, dokopalo do prvih primerkov novega pretepača v višji kategoriji. Kartico so neuradno testirali in nam s tem pokazali, kaj nas čaka naslednji mesec.

Do sedaj so benchmarke najprej izvedli na straneh AnandTech in [H]ard|OCP, tudi PC Perspective in The Tech Report sta sledili kmalu zatem. Za primerjavo so v teste vključili tako GeForce 280 GTX (tudi v SLI), kot tudi nekaj drugih popularnih grafičnih kartic v SLI ali CrossFire načinu.

Glede na to, da je napovedana cena 499 dolarjev (kar je približno 330 evrov), bi se znalo zgoditi, da smo dobili novega zmagovalca.

17 komentarjev

Hercules tudi z Radeoni 7500

X-Bit Labs - Hercules, ki zadnje čase izdeluje samo še grafične kartice z ATI-jevimi Radeoni, je naznanil, da bo začel izdelovati novo kartico, ki bo osnovana na čipu Radeon 7500. Imenovala se bo 3D Prophet 7500 DDR 64MB, iz samih specifikacij čipa pa gre sklepati, da bo izdelek konkuriral GeForcem 4 MX. Kot pove že samo ime, bo kartica opremljena s 64MB DDR SDRAM-a, poleg tega pa bo vsebovala še izhod ta TV in monitor (CRT). Grafični čip bo deloval s frekvenco 270MHz, pomnilnik pa na 460 MHz. Cena nove kartice bo 150 $.

0 komentarjev

Novi gonilniki za nForce in ATIjeve Radeone

Guru 3D - Kot ste lahko prebrali že v naslovu, so na voljo zopet novi gonilniki, in sicer za nVidiin nForce in ATIjeve Radeone. Gonilnike za nForce dobite tukaj, gonilnike za Radeone pa tu. Radeonovi gonilniki so verzije Beta 6.13.10.6052 in so napisani za čipe:
  • Radeon 7000 / Radeon VE

  • Radeon 7200 / Radeon

  • Radeon Mobility

  • Radeon Mobility 7500

  • Radeon Mobility 7500 GL

  • Radeon 7500

  • Radeon 8500

  • Radeon 8500 DV Edition

Aja, pa še to: gonilniki so napisani za operacijski sistem Windows XP.

4 komentarji

Ati znova marca

X-Bit Labs - Atijev novi čip RV250 naj bi po neuradnih podatkih izšel marca naslednje leto. Specifikacije na kratko:
- 0,15 mikronov;
- 4 cevovodi;
- 300 - 350 MHz ura procesorja;
- DDR ali SDR pomnilnik pri 230 oziroma 300 MHzjih;
- in nove/stare funkcije: HyperZ II in TrueForm enota, FSAA, Vertex Shader, HydraVision ter DirectX 8.1.

5 komentarjev

Radeon 7500

NeoSeeker - Pri spletni strani NeoSeeker so se spravili testirati ATIjevo grafikuljo Radeon 7500. Dali so ji izredno dobro oceno (91%), test si lahko preberete na tem naslovu. Naj vam razložim, zakaj ne delim njihovega entuziazma nad to kartico. Verjetno je to dejstvo, ki ga večina od vas še ne ve, ampak Radeon 7500 je grajena na starem ATIjevem čipu, na katerem so osnovani vsi Radeoni prve generacije. Kartica ne podpira Vertex ter Pixel shaderja, tako kot je ni prvotni Radeon. Vse, kar je na njej boljšega od originalnega Radeona, je velikost čipa (0.15 namesto 0.18 mikronske), posledično manjše gretje, višja frekvenca ter podpora HydraVision tehnologiji. Posledično bi se jo dalo primerjati z GF2 Ti serijo. Zakaj vam to govorim? Naslednji teden bom objavil primerjavo GF3 Ti200 ter Radeona 7500... Mogoče bom v test vključil tudi GF2 Ti, če le dobim kartico...

8 komentarjev

Primerjava Win XP in 2000

The Register - Kot poročajo na Registru, so se na The Tech Reportu spravili k testu performanc omenjenih sistemov. Tako so prišli do zaključka, da je na pisarniški ravni XP boljši, medtem ko pa pri grafičnih programih in pa igrah razlika sploh ni opazna.
Poleg tega so kot zanimivost v test vključili še po mnenju večine neuporabne Win Me, ki pa so se na presenečenje izkazali dokaj enakovredni obema profesionalnima sistemoma. Končna ocena je sicer stvar posameznika, se je pa na test pojavilo že nekaj kritik glede pomnilnika in pa izbire procesorja (ja, bil je Athlon).
Sicer pa, povzetek članka je tule, sam, zelo dolg, članek pa tukaj.

9 komentarjev