»

Atomi v avtomobilih

Gumb za upravljanje iDrivea

vir: Wikipedia
engadget - Varčne in dokaj zmogljive sisteme, ki uporabljajo procesorje Atom, bomo v nekaj letih očitno lahko uporabljali tudi v osebnih avtomobilih, poleg malih netbookov in namiznih nettopov. Intelov CEO, Paul Otellini, je povedal, da bosta kot prva takšne zabavne sisteme ponudila BMW in Mercedes, ki že sedaj uporabljata centralizirane in napredne sisteme, iDrive v BMWjevem oz. Comand v Mercedesovem primeru. BMWjev sistem je kot kaže trenutno nekoliko bolj zmogljiv, saj za razliko od Mercedesovega uporablja Windows CE za avtomobilsko industrijo.

Z Atomi bodo sprva opremljeni prestižni modeli obeh proizvajalcev, serija 7 pri BMWju ter razred S pri Mercedesu. Slednji bo nabor...

50 komentarjev

Slike DFI LANParty UT RD600-T2R/G

DFI LANParty UT RD600-T2R/G

Daily Tech - Na Daily Tech-u so objavili slike prihajajoče DFI-jeve matične plošče za Intelove procesorje s podnožjem LGA-775, DFI LANParty UT RD600-T2R/G, ki temelji na ATI-jevem veznem naboru RD600. S slik je razvidno, da ima matična plošča tri PCIe 16x reže, od katerih naj bi ena zmogla le štirikratno hitrost.

Kupcem naj bi bila matična plošča na voljo v prihodnjih dveh mescih, o njeni ceni zaenkrat ni še konkretnega podatka, naj bi pa se gibala okrog dvesto ameriških dolarjev.

Več o tem na Daily Tech-u.

17 komentarjev

Tesla Motors - Avto, bolje rečeno "Športni avto" - Tesla Roadster

vir: SiOL
SiOL - Zdaj že vemo, da avtomobilski motorji vse bolj prehajajo na alternativne vire energije, ki so prijazni okolju. Nafta in njeni derivati, se vse bolj opuščajo. Priča temu smo tudi raznim "vesoljskim" izvedbam avtomobilov. Seveda se pojavljajo tudi razne "normalne" serijske izvedbe avtomobilov. Nam so bolj domače razne Honde in Toyote s hibridnimi motorji, s klasičnim bencinskim in električnim motorjem. Pri Tesla Motros so pa izdelali športni avtomobil, ki ga poganja samo električna energija. Pa tudi izgled je "nevesoljski", dokler ne vidiš motorja, ne veš da ga poganja električni motor. Ta motor ima tudi kar impresivne (beri=športne) zmogljivosti. Motor je 3-fazni, 4 polni električni...

124 komentarjev

Narobe skuter

Slo-Tech - Na današnji dan se je poleg male slovenske Vege (jok!) na svetu pojavilo še nekaj bolj zanimivega. Če je slučajno kdo kaj spremljal - zadeva se je sprva imenovala IT, potem pa Ginger. Na Time-u so objavili kako zadeva izgleda.
Na kratko je pa stvar taka: Vzemite scooter, in njegovi dve kolesi postavite vzporedno. In potem seveda padeš na nos ali pa na rit - kajne? Pa ne gre, ker ima stroj vgrajene senzorje, ki zelo hitro reagirajo in te ustavijo, tako da niti s precejšnjim talentom ne moreš nikamor pasti. Poleg tega se senzorji zagotovo uporabijo tudi za hranjenje energije iz zaviranja (kinetični buffer). Kako deluje pogon - ne vem. Ker članek navaja "Not only does it have no brakes, it also has no engine, no throttle, no gearshift and no steering wheel". Težko verjamem. Krmili se ga z nagibanjem in vrtenjem krmila. Menda je narejeno redundančno, tako da lahko kaj odpove, pa bo še vedno delalo.

Specifikacije:
hitrost: 8km/h .. 27km/h (odvisno od nastavitev)
doseg: 27km (ravnina -...

6 komentarjev

Vodno hlajenje za GF3 TI500

The inquirer - The Inquirer poroča, da nas bo podjetje 3D Power razveselilo s kompletom za vodno hlajenje za Geforce3 grafične kartice. Komplet se bo imenoval Poseidon (grški bog vsega mokrega ) ter izgledal - milo rečeno - fantastično. O ceni zaenkrat še ni govora, tako tudi ne o tem, ali bomo na kartici imeli peltierov element ali ne. Poleg malo dodatnih informacij so priložili le še sliko. Glej in se slini.

2 komentarja

P4 ohišja

Digit Life - Z razširitvijo P4 procesorjev so se zganili tudi proizvajalci ohišij in začeli ponujati rešitve, ki so sposobne sprejeti novega Intelovega favorita. Kot veste, so P4 plošče drugačne od navadnih ATX in zahtevajo posebna ohišja. No, na Digit Life si lahko ogledate nekaj bolj zanimivih modelov. Nekaj jih je prav zanimivih, recimo Enlightove ponudbe (ta zadeva z dvemi luknjami od spredaj), pa tudi PalAlto ne izgleda slabo...

4 komentarji