»

Thoroughbred iz 1.53 na 1.90 GHz

VR - Zone - Heh, procesorja še ni na trgu, pa ga že navijajo [:D]. Odklikajte na to stran ter si oglejte prvi vtis nove AMDjeve 0.13 mikronske zverine. Procesor je preizkusil na Iwill XP333-R ter EPoX 8K3A+ ter ugotovil, da plošči s prepoznavo procesorja ter dovodom pravilne voltaže nimata težav. Procesor je tudi navil ter z zračnim hlajenjem dosegel vrtoglavih 1.90 GHz. Se že veselite?

0 komentarjev

Abit MAX AT7 RAID

hardCOREware - HardCOREwareovci so dobili priložnost stestirati novo Abitovo matično ploščo, prvo iz nove serije matičnih plošč MAX. Značilnost vseh teh novih platk je, da so opustili vse stare priključke za periferne enote, kot so zaporedni in vzporedni vmesniki ter PS/2 vmesnik. Namesto teh vmesnikov plošča podpira kar 4 USB 1.1 pirključke, 2 USB 2.0 in par Firewire (IEEE1394) priključkov. Poleg tega ima plošča še 3 analogne izhode, ki podpirajo Dolby Digital, podpora digitalnemu AC3 izhodu ter vgrajeno 10/100 mrežno kartico.

AT7 RAID temelji na Viinem KT333 čipovju, ki podpira AMDjeve Athlon procesorje. Na njej sta nameščena dva Highpointova HPT374 kontrolerja, ki skupaj podpirata štiri ATA133 kanale, 2 ATA133 kanala pa podpira KT333 čipovje samo. Plošča tako skupno podpira priklop kar 12 različnih IDE naprav.

Če vas o tej novi plošči zanima še več, si preberite celoten test....

28 komentarjev

EPoX 8K3A+

Hardware Unlimited - EPoX je naredil osnovno ploščo, s katero bo zaoral v svet PC2700 pomnilniških modulov. EPoX 8K3A+, ki temelji na VIInem čipovju KT333, je osnovna plošča, ki bo še priljubljena, vsaj sodeč po testu na Hardware Pub. Plošča ima 6 PCI rež, manjek ISA reže, ATA133 kontroler za diske ter dvokanalni RAID vmesnik, tudi ta s podporo ATA133. Debug Display ostaja - prihaja pa uradna podpora delovanja pomnilnika na 166 MHz, medtem ko se procesor poti na deklariranih 133 MHz. Plošča, ki podpira PC2700 module, sicer že dolgo obstaja - sicer je to Iwillova XP333, ki bazira na ALi Magik1 čipovju. Boj bo še trd :D. Še opozorilo - zaradi očitne preobremenjenosti strani se bo test nalagal nenormalno dolgo...

6 komentarjev

Iwill XP333

Slo-Tech - Na spletni strani Accelenation so opisali zelo zanimivo osnovno ploščo, ki bazira na čipovju ALi MAGiK1 C1, Iwill XP333. Čipovje se izkaže za zelo zanimivega, ker kot prvo sploh podpira 166 MHz frekvenco zunanjega vodila. Če to skombiniramo še z izjemnimi navijalskimi sposobnostmi, ki so proslavile podjetje Iwill s ploščo KK266A, dobimo zmagovalca. Test pokaže nekakšno bimodalno razdelitev rezultatov, saj v nekaterih testih vodi XP333, v drugih pa 8KHA+ (ja, vem, tečen sem s to ploščo, a kaj ko jo vsi testirajo kot referenco ). Bo to plošča, ki bo prevzela krono slavnemu KT266A čipovju? Počakajmo še na nekaj primerjalnih testov in videli bomo.

2 komentarja

Ali izboljšal MaGiK1 performase

X-Bit Labs - Od vseh čipovij za DDR pomnilnik, trenutno na tržišču, je Alijev MaGiK1 najslabši. Sodeč po testih je večkrat ekvivalenten sistemu z navadnim SDRAM-om. Zato so se pri Ali-ju odločili, da ga bodo izboljšali.
Od včeraj naprej namreč Ali razpošilja izdelovalcem matičnih plošč izboljšano verzijo (revision) svojega DDR čipovja. Izboljšali so pasovno širino in še nekaj malenkosti ter, po njihovem mnenju, dosegli, da se MaGiK1 lahko kosa s trenutno najboljšim DDR čipovjem na trgu, AMD-jevim AMD 760.
Novi verziji (revision) je ime B0; prejšna, slabša, se je imenovala A0. Verzija čipa je vidna na North bridge-u. Prvo podjetje, ki bo dobilo B0 je Iwill. Njihova Iwill KA266-R se bo, po 15. juliju, začela prodajati z novo verzijo Ali-jevega čipa. O performasah novega čipovja pa takrat...

0 komentarjev

Primerjava med p3 mamaplatkami

Ace's Hardware - Ace's Hardware se je naveličal stalnega testiranja plošč za TBirde ter Durone in se spravil testiranja osnovnih plošč za Pentium III procesorje. Na testu je imel 5 osnovnih plošč, od katerih sta dve bazirali na čipovju i815E (Gigabyteova ter MSIjeva), dve sta tekli na Apollo Pro 266 čipovju (AOPENova ter MSIjeva, s tem da je imela MSIjeva še dodatne reže za navadni SDR 133 MHz pomnilnik), peta je pa tekla na starejšem VIInem 694x čipovju, samo za primerjavo. Detajlov vsake plošče posebej vam ne bom govoril, saj si test lahko preberete. Ustavil se bom predvsem pri uporabnosti nakupa kakšne od teh plošč. Če si že lastite Pentium3, se vam nove plošče ne splača kupiti (o tem sem že razmišljal, saj sem hotel svojo Epox BX6 zamenjati za Abitovo BX133). Če pa kupujete nov računalnik, pa prvo premislite o vsak dan boljši ter cenejši alternativi, AMDju. Intel je zame postal neinteresanten, vsaj do izida 0.15 mikronskih p3 procesorjev, ali pa do masovne pocenitve P4. Do takrat pa - AMD. ...

2 komentarja

ALi in Tridnet za zmago na integriranem tržišču

X-Bit Labs - ALi in Trident sta danes najavil izzid novih veznih čipovij za prenosnike, CyberAllading in CyberMAGiK. Gre za prva integrirana DDR čipovja namenjena prenosnikom. Čipovji sta kombinacija druge generacije ALijevih DDR NorthBridgov in Tridentove Blade XP grafike. Blade XP seveda ni nikakršen GeForce2 Ultra, toda gre za dokaj spodoben grafični čip z nekaj zanimivimi sposobnostmi, kot je recimo Dual-Pixel renderiranje ter polna hardverska podpora za DirectX 7. Prvi primerki omenjenih čipovij (CyberAllading za Intel in CyberMAGiK za AMD procesorje) se bodo pojavili že februarja, masovna proizvodnja pa se bo začela nekje v drugem četrtletju.

0 komentarjev