» »

Primerjava med p3 mamaplatkami

Primerjava med p3 mamaplatkami

Ace's Hardware - Ace's Hardware se je naveličal stalnega testiranja plošč za TBirde ter Durone in se spravil testiranja osnovnih plošč za Pentium III procesorje. Na testu je imel 5 osnovnih plošč, od katerih sta dve bazirali na čipovju i815E (Gigabyteova ter MSIjeva), dve sta tekli na Apollo Pro 266 čipovju (AOPENova ter MSIjeva, s tem da je imela MSIjeva še dodatne reže za navadni SDR 133 MHz pomnilnik), peta je pa tekla na starejšem VIInem 694x čipovju, samo za primerjavo. Detajlov vsake plošče posebej vam ne bom govoril, saj si test lahko preberete. Ustavil se bom predvsem pri uporabnosti nakupa kakšne od teh plošč. Če si že lastite Pentium3, se vam nove plošče ne splača kupiti (o tem sem že razmišljal, saj sem hotel svojo Epox BX6 zamenjati za Abitovo BX133). Če pa kupujete nov računalnik, pa prvo premislite o vsak dan boljši ter cenejši alternativi, AMDju. Intel je zame postal neinteresanten, vsaj do izida 0.15 mikronskih p3 procesorjev, ali pa do masovne pocenitve P4. Do takrat pa - AMD.

2 komentarja

TheHijacker ::

Sergio sva že dva. Če bi mi pred parim leti(pred izidom durona) rekel, da naj kupim AMD-ja bi se samo smejal in rekel da je AMD za en šit procesor. V mojem prvem računaliku je ponosno tiktakala Intelova 486, ki ji je sledilo še nekaj boljših Intelovih 486 in na koncu še Celeron. Dandanes pa sem močan pristaš AMD-ja. En teden nazaj sem si kupil Thunderbirda, ga sfriziral na 1GB in še nikoli nisem bil tako zadovoljen. Cena pa je bila veliko bolj ugodnejša kot če bi nabavil P3. AMD rulez...:D

Loki ::

OK ampak pri kupovanju novega proca najprej premislis, zakaj ga bos sploh rabil.Ce bos igral igre, se ti 100% ne splaca kupit XEONA, ampak Durona alpa tbirda. Povsem druga zgodba pa je pri tapravih programih, kjer vskocijo not najhitrejsi P3, P4 in XEONI.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nForceII osnovne plošče na kupu

Oddelek: Novice / Matične plošče
81874 (1874) alien-w
»

MS K7TPRO2A : MS K7T TURBO

Oddelek: Kaj kupiti
71112 (966) ADF

Več podobnih tem