»

EPoX, mede mede?

HardOCP - HardOCPjevci so na svoji prvi strani objavili dokaj zanimivo obrazložitev EPoXa glede zamenjave imena osnovne plošče: Osnovna plošča 8K3A2 je od tega trenutka naprej znana kot 8K5A2, saj bo novoizdana plošča na svojem vezju imela vgrajen USB 2.0 kontroler. Poglejte, EPoX je že od vedno imel svojo posebno taktiko pri imenih. Recimo - EPoX BX7 ter BX7+ sta se razlikovali po tem, da je "plusek" imel vgrajen ATA RAID kontroler, medtem ko je razlika med 8KHA in 8KHA+ v tem, da prva temelji na KT266, druga pa na KT266A northbridgeu. Pri 8K3A ter 8K3A+ se zgodba prenese nazaj na razlikovanje med RAID kontrolerjem. Okej, EPoX, vso spoštovanje do tvojih nadmočnih plošč, ampak a ne bi bilo prav lepo, če bi se kakšna od tvojih plošč imenovala preprosto "EPoX KT266A USB 2.0"? Bilo bi bolj logično ter manj zavajajoče... Sergio se že sprašuje, kakšno ime bodo namalali KT400 plošči...

0 komentarjev

Test Corsair PC2400 DDR RAMa

PC Stats - Na strani PC Stats sem zasledil opis Corsairovega PC2400 DDR modula. Slednjega so v testu tudi primerjali še z nekaterimi drugimi spominskimi moduli. Corsair se je v vseh testih obnesel odlično. Poleg tega so fantje pri PC Stats vse module tudi navili, kolikor se je dalo, in tudi tam se je Corsairov modul obnesel najbolje. Tristranski opis si lahko najdete tu.

0 komentarjev

EPoX 8KHA+

PC Stats - Še en test te odlične plošče je bil napisan, tokrat na PC Stats. Na splošno je bilo mnenje pisca enako mojemu - beštijalno hitra plošča, ki se jo res splača kupiti. VIA je, vsaj tako kažejo domala vsi testi te plošče, s čipovjem KT266A res zadela terno. A spet se porajajo domneve, da je čipovje zelo težko naviti prek 160 MHz, saj naj bi (čisto vse plošče, ki temeljijo na tem čipovju) zmrzovale ter bile nezmožne resetiranja. Je to še vedno "hrošč" ali je to le posledica prevelikega navitja, pa prepuščam vam. Aja, saj res, za RAID odvisneže - EPoX je napovedal 8KHA2 ploščo, ki bo po specifikacijah domala enaka 8KHA+, le da bo na sebi imela vgrajen RAID kontroler. Veselje .

8 komentarjev

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

EPoX 8KHA+

Radeonic - Vsake toliko časa se na trgu osnovnih plošč pojavi svetla točka, katero vsi, brez ene izjeme, hvalijo do konca. Že ko sem prebral prvo oceno osnovne plošče EPoX 8KHA+ sem vedel, da je res nekaj posebnega. Istega dela so se lotili tudi pri Radeonicu ter prišli do enakega zaključka - EPoX 8KHA+ je plošča, ki temelji na čipovju VIA KT266A, ima šest PCI rež ter podporo za šest USB kanalov ter, povedano iskreno, pelje scat vse ostale matične plošče. Če mi ne verjamete, preberite test. Ker sem tudi zlobna duša, se bom ustavil še pri dobavljivosti te izjemne osnovne plošče v Sloveniji. Vsa podjetja, katera sem klical, so mi hladnokrvno povedala, da te plošče nikoli ne bodo imela ter da se lahko zanjo, milo rečeno, obrišem pod nosom. Kako težko je biti zastopnik EPoXa, ne vem... Izgleda da res tako zelo, da bom moral ploščo iti iskat v Zagreb, kjer stane v protivrednosti 29.000 SIT z davkom. Heh, brez skrbi, test boste lahko (če bo šlo na meji vse po sreči ) brali enkrat naslednji teden....

13 komentarjev