»

Google Duplex govori kot človek

Slo-Tech - Ko je Google minuli mesec predstavil glasovnega pomočnika Duplex, ki v našem imenu pokliče v restavracijo in se v povsem človeškem glasu in jeziku dogovori za rezervacijo, so bili odzivi mešani. Po eni strani moramo pohvaliti dovršenost tehnologije, saj sintetiziran glas zveni resnično človeško, stavki pa imajo rep in glavo, po drugi strani pa se je marsikdo počutil nelagodno ob misli, da bi lahko govoril z robotom, ne da bi to vedel. Google je kmalu zagotovil, da se bo Duplex v vseh primerih jasno identificiral. V tedaj predvajanem posnetku namreč ni bilo videti, da bi sogovornik to ugotovil, a so dvomljivci tudi izpostavili dejstvo, da bi bil celoten pogovor kaj lahko zmontiran ali odigran. Google je seveda trdil, da to ni res.

...

20 komentarjev

Štirje proizvajalci najavili podporo WMA

Slashdot - Microsoft si že dalj časa trudi, da bi uveljavil svoj standard Windows Media Audi, ki je mišljen kot konkurenca trenutnemu "de facto" standardu MP3. Zaenkrat ni bil pretirano uspešen, vendar pa se to v prihodnosti lahko spremeni, saj je navdušil štiri proizvajalce (Toshiba, Panasonic, Apex Digital, Shinco), ki bodo v svoje DVD komponente vgradili podporo temu standardu. Standard WMA omogoča, da lahko na navaden CD stlačimo do 23 ur glasbe. Čeprav se bodo gotovo spet oglasili anti-Microsoftovci in bodo izjavljali, da Microsoft spet asimilira trg, lahko rečem, da podpora večim tehnologijam zaenkrat še ni škodovala. Navsezadnje bodo kupci končno imeli na razpolago malce več izbire.

3 komentarji

Microsoft oživlja mrtve

Slo-Tech - Žiga nam je poslal zanimivo novico o novi Microsoftovi taktiki:

Kaj ti ostane, ko gre za nohte? Microsoftu očitno že nekaj - prišel je namreč z zanimivo kampanjo, v kateri naokrog (predvsem tožilcem) pošilja "personalizirana" pisma z vsebino, ki hvali njegove izdelke ter prejemnike poziva, naj M$ pustijo na miru. Stvar je zanimiva predvsem iz tehničnega vidika - pisma so si med seboj zelo različna, pisana tudi s "pravo" ročno pisavo, z različnimi besedili. Kljub temu pa se je nekaj stavkov (npr.: "Strong competition and innovation have been the twin hallmarks of the technology industry.") ponovilo večkrat. No, ljudje pač razmišljajo enako, bi lahko rekel... Ampak ne, če pismo med drugim pošljeta tudi dva mrtva osebka... Več o tem si preberite tukaj.

2 komentarja

Nvidia 3D Stereo ?!

Slo-Tech - Matej nam je poslal zanimivo novico o Nvidiinem programčku 3D Stereo. Tukaj imate njegov, sicer kar močno lektoriran in preoblikovan original:

Na Nvidiini domači strani, so na stran za gonilnike dodali program 3D Stereo. Program deluje na vseh Nvidiinih karticah in omogoča neverjetne efekte pri igranju iger. Žal pa lahko povzroči tudi zdravstvene probleme, zato pred uporabo programa naredite medical test. Lepa lastnost programa je, da se ga lahko vklopi in izklopi kar med igranjem igre.

Da še jaz naredim malo spremne besede: te neverjetne učinke boste doživeli samo, če si lastite 3D očala. Če očal nimate, boste videli samo zamaknjeno sliko, ki jo proizvede programček 3D stereo. Drugače pa so 3D očala kar malce nevarna, če jih prepogosto uporabljate, saj močno utrudijo oči, bojda pa povzročajo tudi škilavost. Če hočete 3D Stereo preiskusiti, potem si naložite Detonatorje 12.41. ...

2 komentarja

Zastonj klicarjenje preko interneta

Jaz - DeLonghi mi je poslal zanimivo povezavo na stran Hot Telephone, ki omogoča zastonjsko klicarjenje v 30 držav sveta. Yup, preko PCja (morate imeti mikrofon in zvočnike) lahko pokličete navadne telefone v dosegljivih državah in se pogovarjate z znanci po znatno nižji ceni. Tehnologija zaenkrat ne omogoča duplex povezav, tako da s sogovornikom ne boste mogli govoriti istočasno, toda tudi to ni tako slabo. Če vam je zadeva zanimiva, presodite sami...

4 komentarji

Test CD-ROMov

Jaz - Tokratni test je za vas pripravil Slo-Techer DeLonghi. Testiral je dve trenutno najhitrejši CD-ROM enoti, TEACov 40x IDE in TEAC 32x SCSI pogon. Mogoče se vam zdi branje testa CD-ROMov nesmiselno, toda pomislite koliko živcev ste izgubili ob kopiranju datotek na disk. Prenos bi na vašem 50x moral leteti, pa enostavno ni. Zakaj? Preberite test!

13 komentarjev

Top 10 razlogov, da stavite na AMD

Jaz - NiggerBob mi je poslal zanimivo povezavo na seznam najboljših 10 razlogov, da stavite na uspeh AMDja. Seznam je napisal neki marketinški tip, tako da gre predvsem za finančni pogled na situacijo, ampak je vseeno zelo zanimiv. Moram priznati, da tip zna razmišljati in da se na zadeve dobro spozna. Pa tudi nasmejali se boste, naprimeri njegovi razlagi pojma DDR: "Death to Dumb Rambus" [>:D]. Stvarco najdete tukaj.

0 komentarjev

3vix prihajaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

IsoNews - Hehe, to je verjetno najboljša novica, kar sem jih pisal zadnje čase. Končno med nas prihaja naslednik fenomenalnega DivX kodeka, domiselno poimenovan 3viX. Nova različica prinaša veliko novega, po besedah avtorjev je stiskanje in kvaliteta močno izboljšano, poleg tega pa so dodali tudi podporo za gledanje preko interneta. Vsekakor velik napredek... Novi kodek bo na voljo 15. decembra, tako da vsi pripravite browserje in v napad! Več lahko preberete na IsoNews. Thnx, DeLonghi!

9 komentarjev