»

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

32x CD-RW pogoni

CDR-Info - Prav ste prebrali. Acer je najavil dobavljivost svojih 32x pekačev za december. Temu je sledil še AOpen, ki bo te pogone prav tako dobavil na police trgovin nekje v decembru. Malo kasneje, proti koncu leta pa bo 32x zapisovalnike izdal še Lite-On, za katerega pa se zastavlja vprašanje, če mu bo to tudi uspelo. Živi bili in videli.

6 komentarjev

Nova AOpenova plošča za P4 procesorje

X-Bit Labs - Taboru, ki ponuja plošče na naboru i845, se je pred kratkim pridružil tudi AOpen s svojo AX4BS Pro, ki sprejme Socket478 Pentiume4. Narejena je v obliki ATX in vsebuje 3 reže, ki podpirajo do 3GB PC100/PC133 SDRAM, 5 PCI, 1 AGP 4x in 1 CNR režo, ter 4 USB vtičnice, AC'97 vgrajeno zvočno kartico in 10/100MB integrirano mrežno kartico.
AOpen pa ni pozabil tudi na navijaške nastavitve, zato lahko spreminjamo Vcore in FSB v korakih po 1 MHz. Za konec, pa plošča podpira tudi tehnologije, kot so Dr. Voice, Dr. LED in Die - Hard BIOS.

0 komentarjev

Nova P4X266 Pentium4 matična plošča

X-Bit Labs - P4X266 še vedno pridobiva na priljubljenosti predvsem pri manjših ali srednje velikih proizvajalcih matičnih plošč, ki niso odvisni od Intelove volje. Tokrat se je za podporo temu naboru odločil tudi AOpen, ki je izdal ploščo AX47, ki podpira najnovejše 478 pinske Pentium4 procesorje. Plošča ne ponuja kakšnih naprednih dodatkov, ampak sledi že preizkušeni zasnovi: 3 DIMM reže za DDR pomnilnik, 1 AGP 4x, 1 CNR in 5 PCI rež, 4 USB vtičnice in AC’97 integrirana zvočna kartica. Slike plošče si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Windows XP brez podpore USB 2.0

The Adrenaline Vault - Uff... tale novica me je pa kar malo šokirala. Micro$oft v njihov nov operacijski sistem Windows XP ne bo vključil podpore USB 2.0 standardu, ki podpira prenose do 480 mbit/s. Razlog za to naj bi bila nerazširjenost tega standarda, zato so se pač raje odločili za Firewire, ki podpira prenose do hitrosti 400 mbit/s. Sedaj pa se mi zastavlja vprašanje, ali je to sploh smiselno in zakaj ne bi vključili podpore obema standardoma, saj je raziskovalna skupina Cahners In-Stat napovedala, da bo leta 2004 750 milijonov računalnikov opremljenih z USB priključkom in "samo" 112 milijonov z Firewireom. Samo upamo lahko, da se to ne bo zgodilo.

9 komentarjev