»

Quibi že po pol leta omagal

vir: Axios
Axios - Razvpiti mobilni servis za pretočni video Quibi, ki so ga nekateri opevali kot prihodnost gledanja serij in filmov, očitno ne bo praznoval niti prvega rojstnega dne, saj so se v vodstvu odločili, da zaradi prešibkega odziva gledalcev projekt ustavijo.

V začetku letošnjega aprila lansirana video storitev Quibi (okrajšava od Quick Bits) je imela na papirju velike ideje in še večje podpornike. Bolje od konkurenčnih rešitev naj bi izrabljala pametne telefone - na primer z videom, ki bi kazal različne detajle glede na orientacijo naprave, predvsem pa osredotočanjem na kratke, priročne epizode dolžine desetih minut, ki bi jih lahko gledali na vlaku na poti v službo. V vrhu podjetja je bil producentski veteran Jeffrey Katzenberg, projekt pa je do letošnje pomladi nabral 1,75 milijarde dolarjev kapitala s strani velikanov, kot sta Walt Disney in NBCUniversal. Stekle so številne produkcije z znanimi imeni, kot je režiser Steven Spielberg. Za uporabnike sta bila v pripravi dva naročniška...

5 komentarjev

Utrinki s CESa

Slo-Tech - Največji letošnji sejem domače elektronike je za nami in kot vselej je bil do vrha poln bizarnih naprav, kot so v tuš vgrajen digitalni pomočnik, pametna stranišča in koši za smeti, napredne dihalne maske za pohajkovanje po indijskih in kitajskih mestih, eksoskeleti, omreženi žari in številni seksualni pripomočki - ena glavnih novic letošnjega sejma je bila namreč pompozna vrnitev erotičnih igračk, po tem ko so prireditelji lani z njihovo prepovedjo zakuhali afero. Mnogi spletni mediji so že sestavili lastne lestvice dejansko uporabnejših naprav z letošnje prireditve, tu pa je še nekaj računalniških malenkosti, ki se jih nismo lotili v preteklem tednu.

Igričarski monitorji se po videnem sodeč v več karakteristikah gibljejo proti absurdnemu. Nvidia in Asus sta predstavljala zaslon s 360-herčnim osveževanjem, namenjen tistim, ki jim niti 240 Hz "ešportni" monitorji niso dovolj. V stilu old school CS naprav gre za 24,5-palčni panel ločljivosti 1080p, za katerega bodo najboljši proji...

8 komentarjev

Coreboot prihaja na prenosnike

Coreboot konfiguracija

Slo-Tech - Coreboot je projekt katerega cilj je napisati odprtokodno alternativo za BIOS (včasih se je projekt imenoval LinxuBIOS), torej razviti odprtokodno strojno programsko opremo (ang. firmware), ki bo nadomestila (in izboljšala) obstoječi BIOS.

Projekt traja že kar nekaj časa, a kot kaže, lahko v prihodnosti pričakujemo še konkretnejši napredek na področju prenosnikov.

Na letošnjem srečanju članov odprtokodne skupnosti FOSDEM 2012 v Bruslju, je namreč eden glavnih razvijalcev projekta, Carl-Daniel Hailfinger, predstavil prihodnost projekta, ki se bo v tem letu usmeril na prenosnike.


Coreboot trenutno podpira preko 230 matičnih plošč za strežnike in namizne računalnike, žal pa je na prenosnikih slabo zastopan.

V intervjuju za FOSDEM 2012 je Carl-Daniel...

41 komentarjev

Kiberpipa ponovno z vami!

Kiberpipa -

Nekateri ste Kiberpipo od 17. septembra naprej že obiskali, z oktobrom pa se odpira tudi programska sezona, zato vas vabimo na klepet, druženje in pijačo v ponedeljek, 1. oktobra 2007 ob 20. uri v Cafe Metropol nad Kiberpipo na Kersnikovi 6 v Ljubljani. Nova programska sezona bo ponovno prinesla pester nabor dogodkov in projektov, zato nam bo v veliko veselje, če boste vstopili v novo sezono skupaj z nami!

Istočasno bomo otvorili tudi revolucionarni projekt Daniela Turinga, ki ga gostimo v Kiberpipi v času od 1. do 5. oktobra. Gre za interaktivno inštalacijo z na dotik občutljivo površino, na katero je mogoče aplicirati različne vsebine za raznovrstne namene. Več o tem si preberite tukaj. Na http://danielturing.com/...

4 komentarji

Nov način vdora v bančne avtomate

Schneier.com - Kot na svojem blogu poroča Schneier, je v ZDA za zdaj še neznani storilec oropal nekaj bančnih avtomatov na precj hi-tech način.

Storilec je namreč za bančni avtomat Tranax Mini Bank 1500 iz spletne strani proizvajalca pridobil uporabniški priročnik. V njem je med drugim lahko prebral navodila kako vstopiti v administracijski način s privzetimi gesli. Ker bančni avtomat ni imel spremenjenega privzetega gesla, je storilec preprogramiral avtomat tako, da je namesto 5-dolarskih bankovcev izplačeval 20-dolarske.

Kljub varnostnim kameram in domnevni visoki varnosti avtomatov, je za zdaj še neznani storilec po izplačilu veselo odkorakal z štirikratno vsoto denarja prigoljufanega denarja v žepu. Goljufijo so odkrili šele po devetih dneh.

33 komentarjev