»

"Skeniranje" z optično miško

"Skeniranje" z miško

Slo-Tech - Jeroen Domburg aka Sprite je na svoji spletni strani spritesmods.com pripravil kratek programček za vse tiste, ki imate dovolj denarja, da si kupite optično miško, a vseeno premalo, da bi si kupili skener.

Napisal je namreč programček, ki prikaže sliko iz 18x18 pixelskega CCD senzorja optične miške (gre za senzor ADNS-2610, ki ga imajo mnoge optične miške).


Z nekaj natančnosti je tako mogoče "poskenirati" miškino podlogo.

Če pa vaš šef namesto miškine podloge uporablja kakšne zaupne dokumente...

21 komentarjev

Svetleči molex konektorji

ModAsylum - Da, ledice so zelo pomemben pripomoček za vse modifikatorje, ki jih potem navesijo vsepovsod po svojih računalnikih. Na ModAsylum je tako moč zaslediti zanimivo modifikacijo, kjer so ledice uporabljene na zelo zanimiv način. Pritrdili so jih namreč v molex konektorje, ki sedaj med delovanjem računalnika lepo svetijo. V povezavi z neonko in pleksijem gotovo primorejo k lepšemu ohišju. Klik!

8 komentarjev

Modificiran glodalec

Končna umetnina

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Vsi poznamo malega glodalca, ki nam med delom z računalnikom čepi v roki ali pa počiva ob nas. Govorim seveda o miški. Na spletni strani GruntvillE so se odločili spisati članek, v katerem izvemo kako lahko zmodificiramo optično miško. Vse kar potrebujemo za tak poseg je vrtalni stroj z različnimi nastavki, izvijač, barvni sprej, stekleno paličico, LED diodo ter miško samo. V članku si lahko preberete kako se modifikacija opravi za zelo nizko ceno. Na koncu je sprememba očitna. Klik!

0 komentarjev

Podloga za natančne

Slo-Tech - Pri streljačinah, ki zahtevajo hitre in natanče odzive, bolj težko preživimo z glodalcem, ki ima rep in kroglico. Zato ima velika ljudi optične miške, ki so sicer boljše, a potrebujejo dobro podlago. Med boljše podlage bi zagotovo lahko uvrstili PCXMods X-Trac Zoom, ki ima gumijasto dno, kar omogoča boljši oprijem. Za večjo natančnost pa so poskrbeli tako, da so na njo natisnili na tisoče majhnih črnih in belih pik, zaradi katerih je natančnost miške še večja.

6 komentarjev

Spet podloge

Overclockers Australia - Če pogledamo, kaj so zadnje čase naredili proizvajalci mišk, in kako so se odzvali na to izdelovalci podlog, pridemo da naslednjih dejstev:
  • Navadne podloge so grde
  • Na lepih podlogah optične miške ne delajo pravilno
Na srečo imamo podjetje Everglide, ki lahko sledeče trditve zanika. Izdeluje namreč zelo lepe podloge, ki služijo našim optičnim miškam. Test par podlog so naredili fantje na OC Australia. Za test so se potrudili, na koncu pa podloge izpostavili pravemu "crash testu".
Vas zanima, kaj so ugotovili? Klik.

Mousepads away..

4 komentarji

Test optičnih mišk

Dan's DATA - Optične miške so postale že kar nuja, če hočete imeti kvalitetno in nezahtevno orodje s katerim lahko brez problemov premikate kurzor v Wordu ali pa natančno merite v vaši najljubši streljačini. Najlepša odlika optičnih mišk je, da jih ni treba čistiti (ko vsak mesec iz svojega Logitech Pilota vlečem trakove svinjarije se kar zgrozim). Sicer se včasih zgodi, da se senzorju malce zmeša, ker se nanj nalepi kakšna smet, vendar pa je to tudi vse. Slaba lastnost optičnih mišk pa je (kot pravijo nekateri uporabniki), da ne omogoča tako natančnega premikanja kurzora, kot to zmorejo klasični glodalci na kroglico. Kljub tej pomanjkljivosti pa so optične miške še vedno razred zase (če ne drugega, predstavljajo fetiš za modifikatorje, ki tako radi zamenjujejo LED diode ;)). In kateri primerki so trenutno najboljši? Hja, gotovo tisti, ki jih je trenutno pretestiral Dan - Microsoft Wheel Mouse Optical, Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 in Logitech MouseMan Dual Optical. Miške je opisal po...

1 komentar

Miška brez kroglice in senzorjev

golem.de - Hm. Kako začeti. Do sedaj poznamo miške, ki imajo kroglice in seveda novejše optične miške. Slaba lastnost krogličnih mišk je ta, da jih moramo stalno čistiti. Pri optični pa to seveda odpade. Slaba lastnost brezžičnih optičnih mišk pa je ta,da se baterije dokaj hitro izrabijo. No. Nov izum Fraunhofer Technologie-Entwicklungsgruppe (TEG) naj bi temu tudi naredil konec. Miška prihodnosti naj bi delovala brez kroglic in brez svetlobnih diod. Namesto tega so miški vgradili samo senzor, ki pomaga pri računanju gibanja in tako izračunava njeno pozicijo (kako to točno deluje ne piše). Tako ni več potrebno, da ima miška stik s podlogo. Ampak v prihodnosti bojo na podlagi tega lahko izdelovali miške, ki jih bomo lahko samo nataknili na prst in se pač udobno usedli ter jo začeli uporabljati.

3 komentarji

Logitechov uspeh

Electic Tech - Logitech, eden od, če ne že največji proizvajalec miškonov na svetu, je danes naznanil, da je v enem mesecu od predstavitve modela Cordless Optical Mouse prodal že dvesto tisoč primerkov dotične miši. Priznajmo, Logitech je s to mišjo zadel žebljico na glavico. Kdo bi se sploh branil optične miške z ločljivostjo 800 dpi, ki nima motečega kabla? Razen nekaj malih porodnih napak (lučka sveti vedno, ne glede ali je računalo prižgano ali ne ter pomanjkljivost priklopne postaje za polnenje baterije) je nakup smiseln. Čakamo na odgovor ostalih podjetij...

4 komentarji