»

Napajalnik be Quiet! Straightpower 700W

Zrcalce, zrcalce na napajalcu povej...

vir: techPowerUp!
techPowerUp! - Ob vedno bolj požrešnih računalniških komponentah potrebujemo vedno močnejše napajalnike, žal pa to ponavadi pomeni tudi večje oddajanje toplote in posledično potrebo po močnejšem hlajenju. A izjeme vseeno obstajajo -- nekateri proizvajalci se trudijo z izdelavo tihih produktov, med njimi pa je tudi podjetje be Quiet!, kar lahko razberemo že iz samega imena. Na techPowerUp-u so dobili v roke njihov model Straightpower, ki obljublja visoko izhodno moč, kar 700 W, z njim pa so bili nadvse zadovoljni. Izkazal se je za kvalitetnega po zmogljivostih, pa tudi svoje ime je več kot upravičil, saj je povzročal zelo malo hrupa. Priporočamo branje celotnega testa.

9 komentarjev

TR2

Digit Life - Thermaltake je zelo znano podjetje, ki se večinoma ukvarja s proizvajanjem različnih hladilnih teles. Tokrat pa nas je obvestil, da bo začel tržiti novo znamko proizvodov, imenovano TR2, ki bo cenejša od ostalih Thermaltakovih proizvodov. Po večini bodo pod imenom TR2 proizvajali hladilne sisteme, na njih pa bo oznaka ''Designed by Thermaltake''. Z novo znamko se bodo vsi Thermaltakeovi proizvodi razdelili v dve skupini, bolj dostopne TR2 produkte ter proizvode z visoko zmogljivostjo in s tem tudi primerno ceno. Več o tem.

0 komentarjev

Mod "switcha"

Raiwulfs Zone - Hja, kaj naj rečem. Modelu, ki je tole ustvaril je bilo pač malce dolgčas in zato je šel enostavno izrezat AMDjev znak v ohišje svojega mrežnega pretikala. Moram reči, da je ideja dobra, moti me le to, da so lučke ostale originalne barve. Moral bi premisliti še o zamenjavi le-teh (v modre recimo :)) ), ter primakniti še kakšno dodatno, tako da bi bolje osvetlila notranjost. Tukaj.

1 komentar

Natikanje Blue Orba na sistemski nabor

Viper's Lair - Blue Orb je čisto svojevrsten hladilnik, ki bo mnoge razveselil s svojim izjemnim hlajenjem, vendar pa bo novince kaj kmalu zmedel, ko bodo morali hladilnik natakniti na grafično kartico ali matično ploščo in z grozo gledati, kako se tiskano vezje dobesedno krivi pod močnim pritrdilnim mehanizmom, ki so ga Thermaltakovci zdizajnirali za ta hladilnik. Da bi novinci privarčevali živce, so se na Viper's lair odločili, da spišejo kratek članek o tem, kako zamenjati obstoječ hladilnik za procesorski nabor z Blue Orbom. V članku so napisani vsi koraki, kako zamenjati stari hladilnik z novim in nasvet, da nabor pred namestitvijo še dodatno "zalijete" s kvalitetno termalno pasto .

0 komentarjev

Shuttle AV40/R

Overclocked Cafe - Intel ljudstva od predstavitve naborov 440BX ter 815 nekako ni več preveč navduševal. Čipovja so bila preprosto prepočasna, pa čeprav sicer dokaj solidna, zelo nepriljubljena. To se je spremenilo z dodano podporo pomnilniškim čokoladicam DDR, ki jih je pridno izrabljal AMD. Prav tako pa so pri VIA prestavili svoj nabor, P4X266 (southbridge VT8233), Shuttle pa na tem čipovju temelječo ploščo.

Test plate so izvedli na Overclocked Cafe-ju, ugotovili pa so 'le', da je plošča izjemno dobra: hitra, stabilna, navijaču prijazna, z nemalo bonbončki. Ocena 98 % to nekako dokazuje... Klik! ...

4 komentarji

Titanov hladilnik za grafične kartice

Overclocked Cafe - Najbolj poznan hladilnik za grafične kartice je seveda Blue Orb, vendar to ne pomeni, da zna take hladilnike izdelovati samo Thermaltake. Ne, že dalj časa lahko opazujemo prizadevanja drugih proizvajalcev, kot so na primer Titan in drugi. Ravno slednji je predstavil Titan GPU cooler, ki je (kakor lahko razberemo že iz imena) namenjen hlajenju grafičnim karticam. Vanj je vgrajen 30 mm 5 CFM ventilator, kot opcijo pa so nam Titanovci ponudili tudi priklop hladilnika na molex konektor. GPU cooler je sicer mišljen kot konkurenca Thermaltakovemu Blue Orbu, vendar pa so ga na Overclocked Cafe na žalost primerjali samo s tovarniških hladilnikom, ki pride skupaj z grafično kartico. No ja, kljub temu kiksu si lahko test še vedno preberete in premislite, če je Thermaltaku že padla krona iz glave.

0 komentarjev

Daruje tudi Thermaltake

Overclockers Australia - Sočutje do žrtev WTC so pokazali tudi pri Thermaltaku in Coolerguys, kjer so napovedali, da bodo Rdečemu križu podarili znesek od prodaje 1000 Volcano 6u+ hladilnikov. Če bodo kupci do 23. septembra pokupili vseh 1000 hladilnikov, bo Rdeči križ dobil znesek v vrednosti $20,000. Ni slabo. Vsekakor pa je to tudi priložnost za Thermaltake, da si naredi malce reklame in priložnost za kupce, da tudi oni dobijo nekaj od doniranja. Volk sit in koza cela, torej :).

0 komentarjev

Orange Orb

PC Stats - Najbrž se vsi spomnite legendarnega Blue Orba (med brati "blorb"), ki ga je Theramltake izdal pred kakim letom dni. Blue Orb je s svojo revolucionarno zasnovo in majhnostjo prepričal marsikaterega uporabnika v nakup. Vendar časi se spreminjajo in Blue Orb se bo kljub popularnosti moral umakniti drugim rešitvam. Thermaltake ima že pripravljenega naslednika, ki se imenuje Orange Orb (Oorb). Oorb je malce manjši, kar pomeni, da vam ob inštalaciji na grafično kartico ne bo "pojedel" enega PCI slota, vsebuje pa tudi ventilator, ki se vrti z manjšo hitrostjo (5000 RPM). Kaj pa rezultati? Pri testih se je Orange Orb izkazal kot boljši od Blue Orba, vendar samo za stopinjo C. Pričakovali bi malce več, kajne? No, kakorkoli že, Orange Orb je kar dostojno nadomestilo za Blue Orba, ki bo popravil napake predhodnika.

0 komentarjev

Zalmanov hladnjak za grafiæke kartice

OC Prices - Zalmanovi hladilniki so bili od nekdaj poznani kot kvalitetni in tihi hladilniki za centralne procesorje (CPU). Vendar zakaj bi spali na lovorikah, ko pa se lahko v slogu Thermaltaka lotimo tudi drugih področij, so najverjetneje premišljevali Zalmanovi inženirji, ko so izdelovali ZM-17CU hladilnik, ki je prirejen hlajenju grafičnih kartic. V bistvu je to samo nekaj hladilnih reber, ki jih namestimo na grafično kartico in uživamo v navijanju. No, da bomo uživali v najvišjih hitrostih, bo največkrat treba poseči po modifikaciji hladilnika, saj se brez ventilatorja ne obnese ravno najbolje. Z vgrajenim ventilatorjem pa postane Zalmanov hladilnik boljša izbira od Thermaltakovega Blue Orba. Če ne verjamete, potem si nujno oglejte to stran, kjer so dotični hladilnik stestirali. Problem je samo, ker tega hladilnika najverjetneje ne bomo dobili v Sloveniji, zato bomo zaradi poštnin raje posegali po preizkušenih Blue Orbih. Škoda. ...

4 komentarji

PCI coolerji

Mikhailtech - Za vse tiste, ki niste sam-svoj-mojster tip človeka, so naredili PCI coolerje. Vse kar morate narediti vi je, da jih kupite (težki del) in jih vgradite (lahki del). Zakaj je nakup težji od vgradnje? Dva razloga. En je tipičen za Slovenijo; takih coolerjev ne prodajajo pri nas, drugi pa je splošni; je kar precej velika izbira. Pri prvem vam ne morem pomagati, pri drugem pa. Tukaj je namreč test štirih takih hladilnikov. Če vas zanima, preberite. Če ne, pa pač ne preberite.

1 komentar

Zanimivo hlajenje grafične kartice

Rizenet - Najbolj sem vesel, če proizvajalci ne uporabljajo stokrat preizkušenih metod, ampak si kdaj izmislijo še kaj novega. Tako kot HighSpeed PC, ki je izdelal hladilnik za AGP grafične kartice imenovan AirLift Cooler. AirLift Cooler na prvi pogled ne obeta veliko. Je hladilnik, na katerem je tudi plastika in guma, ki onemogoča prevajanje električnega toka. Zakaj pa bi mogel biti hladilnik neprevoden? Tukaj pride do prve zanimive ugotovitve - AirLift Cooler ne namestimo na grafični čip, ampak na zadnjo stran grafične kartice, kjer s svojim 4200 RPM ventilatorjem sesa topel zrak in ga usmerja proti napajalniku. Čeprav vse skupaj izgleda malce čudno, se hladilnik v praksi kar dobro obnese. Na testu je grafični kartici uspel znižati temperaturo od 3 do 7 stopinj Celzija. Čeprav to izgleda malo, se pri ekstremnem navijanju še kako pozna. Če izrazim še svoje skromno mnenje; ventilator bi raje obrnil naokoli, tako da bi pihal zrak na PCB. Kakorkoli že, oglejte si test in sami presodite, ali je...

3 komentarji

Novi Thermaltakovi hladilniki

Thermaltake - Za Thermaltake bi res lahko rekli, da nikoli ne počiva. Po VolcanoII hladilnikih, ki so navdušili overclockerje, sedaj pripravljajo nove izdelke. Definitivno zelo zanimiv je Chrome Orb z bakreno stično površino.: Mini Copper Orb. Moram priznati, da je to bila kar nekako logična razvojna pot in vprašam se lahko, zakaj za kaj takega niso poskrbeli že prej.
Drugi izdelek je komercialna različica Mini Blue Orba, ki smo ga doslej lahko videli le na Herculesovih grafičnih karticah. Za razliko od dosedanjih Blue Orbov ta malček ne zaseda niti ene PCI reže. Vprašanje je samo, kakšne so njegove hladilne sposobnosti .

0 komentarjev

Cyclone 5000

Cole 3D - No ja, kljub temu, da je vikend in nedelja, se je našlo kar precej zanimivega in zgleda, da se danes vse vrti okoli ohišij.

Na Cole3D so se spravili stestirati ohišje Cyclone 5000. To je midi tower z vgrajenimi ventilatorji in tudi 300 vatnim napajalnikom. Cena tega ohišja je okoli 160 ameriških dolarjev. Morda se vam zdi veliko odšteti okoli 35 tisoč tolarjev za računalniško ohišje, a če se cene sešteje (ne pozabite 300W napajalnika), se ugotovi, da se ta naložba kar izplača. Pa še nobenega dela ni z vrtanjem lukenj in podobnim.
Skoraj bi pozabil, test si lahko ogledate tukaj.

0 komentarjev

Kako NE odstranjevati hladilnika z grafikulje

vir: HardOCP
HardOCP - V HardOCPjevem forumu je neki tip objavil svojo izkušnjo z odstranjevanjem hladilnika z grafične kartice. Tipček si je ravno kupil Blue Orba ter ga hotel namontirati na svojo Innovisionovo GeForce2 MX kartico, toda vse ni šlo po načrtih. Čeprav se je ustrezno pripravil (kartico ohladil, zavaroval vezje...), mu je uspelo ODTRGATI čip. Fantje pri Innovisionu so očitno opravili preveč dobro delo z lepljenjem, saj čipa in hladilnika enostavno ni mogoče ločiti. Woah .

7 komentarjev