»

Samočistilni materiali zmanjšujejo uporabo detergentov

TG Daily - Uporaba močnih detergentov je danes za čiščenje raznovrstnih maščob praktično nujna, a tudi zelo obremenilna za okolje. Na srečo je na obzorju rešitev za te težave, saj so znanstveniki z Univerze Purdue v ameriški Indiani pod vodstvom Dr. Jeffreya Youngblooda odkrili posebne polimerne premaze, ki so uporabni na večini današnjih materialov (steklo, plastika, kovine, beton, itd.) in ki za čiščenje maščob oz. olj zahtevajo le vodo. Polimer je sestavljen iz dveh plasti, zgornje, podobne teflonu in spodnje iz polietilenglikola. Slednja nase veže vodo, ki tako tvori tanko plast, teflonska plast pa preprečuje prehod večjim maščobnim molekulam.

Posledično je odstranjevanje oljnih oz. maščobnih madežev trivialno opravilo, saj se jih enostavno odplakne z nekaj vode. Uporaba detergentov je popolnoma nepotrebna, kar je dobra novica tako za domače uporabnike kot za industrijska okolja. V slednjih, npr. avtomehaničnih delavnicah, bi lahko premazali tla in stene, uporaba pa bi bila mogoča tudi v...

9 komentarjev

Golden Orb na chipsetu

Overclockers Australia - Hehe, še ena ekstremna modifikacija, vendar tokrat ne na ohišju, ampak na matični plošči. Neki tip se je spomnil, da bo na chipset (NorthBridge) namestil kar Golden Orba. Zanimivo! Človek je vse lepo poslikal, kakega hudega opisa pa poleg slik ne boste našli. Skratka, če ste se Golden Orba naveličali, ga zamenjali s sodobnejšim hlajenjem, vam je drobil procesorje (ste lastnik Athlona ali Durona?), ... a bi ga radi uporabili še za kakšno stvar, potem si oglejte ta članek. Pa veliko užitkov pri modificiranju.

0 komentarjev

GOrb za Slot1 Celerone

Extreme Overclocking - Thermaltake je nekako kar pozabil na vse lastnike Slot1 Celeronov in ni izdal ustreznega Golden Orba za njih. Zato se je pač bilo potrebno znajti in zmodificirati obstoječe Golden Orbe. Sodeč po našem Forumu je veična osebkov modificirala SlotA verzijo, na tej strani pa si lahko ogledate zares dobro konverzijo Slot1 GOrba. Tipček se je res potrudil, zadevo temeljito pobrusil in naredil svoj preprost, ampak učinkovit montirni sistem. Ne dvomim, da bo projekt inspiriral tudi koga izmed vas!

2 komentarja

Čiščenje Golden Orba

OC Workbench - Golden (in vsi drugi Orbi) se po daljši uporabi zna precej umazati. Med hladilne reže in pod ventilatorjem se namreč nabere precej prahu, ki lahko zmanjšuje učinek hlajenja (morali bi videti moj The Arctic Circle po enoletni uporabi [8-O]). Zato se se pri OC Workbench potrudili in sestavili članek z napotki o čiščenju Golden Orbov. Postopek je v bistvu zelo preprost, saj morate le odvijačiti ventilator in spihati prah, toda ne dvomi, da je med vami kakšen antitalent, ki tega ne bi zmogel sam (pa brez zamere [>:D]), tako da si članek le oglejte...

0 komentarjev

Zbirka trikov in napotkov za optimizacijo Windowsov

Jaz - Andrej mi je danes poslal eno res uporabno povezavo, ki jo moram res deliti z vami. Gre za ogromno stran, ki je polna najrazličnejših trikov in napotkov za optimizacijo in boljše delo z Windows (9x, NT, 2k...) operacijskimi sistemi. Stran je resnično grda in zabasana, toda odlične vsebine jih res ne gre odrekati. Res vam moram predlagati, da zberete pogum in se poglobite vanjo... izplačalo se bo! Še enkrat thnx, Andrej!

3 komentarji

Super Golden Orb

3D Chipset - Heh, verjetno ste že vsi mislili, daje Thermaltake popolnoma pozabil in Intelove procesorje, saj sta zadnja dva produkta ( Chrome in Super Orb ) bila namenjena SocketA procom. No, temu ni tako, saj so najavili novega člana Super Orb družine, Super Golden Orba. V bistvu gre za popolnoma enak hladilnik, kot je originalen Super Orb, le da je zlate barve in da ima enak pritrditveni mehanizem kot Golden Orb. Torej gre za Super Orba, namenjenega Intelovim FC-PGA procesorjem.

3 komentarji