»

Nov test: Pentium 4 3,2 GHz!

Slo-Tech - Da vas razveselimo z vsesplošnim presenečenjem: za vas smo prvi v Sloveniji pod drobnogled vzeli Intelov najmočnejši procesor, Pentium 4 3,2 GHz, ki tiktaka na zunanji frekvenci kar 800 MHz. Preizkusili smo ga v navezi z nadmočnim Radeonom 9800 Pro, opisali vse tehnologije, ki se skrivajo v dotičnem modelu, ga stestirali na množici petih (tri Springdale, dve Canterwood) osnovnih plošč, nad njem pognali skoraj 20 različnih testov, zadevo tudi navili ter vse skupaj strnili v poučen ekskluziven test, vreden vašega branja. Mogoče se vam bo celo še stožilo po dobrem starem Intelu, ki se vrača na svoja stara pota slave...

48 komentarjev

Nov test!

Gigabyte 9500 64 MB spredaj

Slo-Tech - Bolje pozno kot nikoli, smo rekli, ter pod drobnogled vzeli celotno družino ATIjevih Radeonov 9500. Med seboj smo primerjali GIgabyteovega Radeona 9500, Sapphireovega Radeona 9500 PRO ter Radeona 9500 s 128 MB pomnilnika podjetja HIS. Te tri kartice smo nato primerjali z nVidiinim Geforceom4 Ti4200, navitim na delovno frekvenco vseh treh Radeonov. Kaj smo ugotovili? Tega vam ne bom razkril, vas pa vabim, da si preberete test, saj smo nad vsako grafično kartico pognali več kot 100 testov, notri pa tudi ne manjka znameniti graf cene na sličico v sekundi. Branje obvezno!

25 komentarjev

Test Ti4400 ter Ti4600

Digit Life - Tokrat je te dve kartici testiral Digit-Life. Članek je zanimiv, saj poleg samih benchmarkov pove tudi, česa novega se lahko nadejamo v novih Geforce4 grafičnih karticah. Kartici so primerjali z Geforce3 Ti družino ter ostalimi konkurenčnimi grafičnimi karticami. Rezultat? Tistih 75 MHz hitrosti procesorja ter 100 MHz DDR hitrosti pomnilnika se ne pozna prav kaj dosti v prid Ti4600, tako da je odštetje dodanih 50 tisočakov za Ti4600 malodane nerazumljivo. Je pa res, da je pomnilnik na Ti4600 nominiran na 710 MHz, kar daje kartici velik navijaški potencial. Nekako se mi zdi, da bo Ti4600 prevzela mesto današnjega Geforce3 Ti500 - kartica bo enostavno za svojo ceno ponujala premalo, vsak malo bolj izkušen uporabnik bo pa kupil za manjši denar Ti4400 ter enostavno navil svojo pot do boljšega modela :D. Klik!

0 komentarjev

Slo-Tech nadaljuje z ekskluzivami

Slo-Tech - Po tem, ko smo za vas prvi opisali grafično kartico Geforce3 Ti500, je sedaj na vrsti tisti dolgo pričakovani test ATIjeve pogruntavščine Radeon8500. Osem tisoč petstotica temelji na čipu R200, ki je popolnoma skladen z vsem, kar narekuje DirectX 8.1. Ima gomilo novih tehnologij, na kartici dva RAMDAC čipa, in še mnogo drugega. Je zadeva vredna svojega denarja? Koliko sploh stane v Sloveniji? Gonilnike ima dobre? Berite test in vse informacije vam bodo dane.

33 komentarjev

Ekskluziven test na Slo-Techu!

Slo-Tech - Uspelo nam je stestirati in prvi v Sloveniji objaviti test grafične kartice Geforce3 Ti500, kartice, ki je nekako mišljena kot odgovor na grožnji iz logov podjetja ATI, Radeonu 8500. Kartico smo primerjali z navadnim GF3 ter Radeonom 8500, katerega ekskluzivni test bo tudi objavljen čez nekaj dni. Se kartico splača kupiti? Zakaj ime Titanium? Je grafična grajena na novem čipu? Kako se obnese? Kaj za vraga rabimo 100.000 SIT vredno kartico? Berite test!

40 komentarjev

Slini se, o, Slo-Techa uporabnik...

Slo-Tech - ...kajti tvoja usoda je zapečatena. Naslednji teden boš primoran brati teste komponent, ki so na spodaj prikazanih slikah. Zaradi intrigantnosti se niti ne bom potrudil pod sliko napisati ime komponente na testu [:D] .
Pa saj si ne morem pomagati brez, da bi komentiral. Ergo, naslednji teden bo na Slo-Techu res ekskluziven, saj boste lahko prebrali test dveh prvih v Sloveniji testiranih grafikulj - ATI Radeon 8500 (ki rula) in nVidia Geforce Titanium500 (ki tudi rula, a malo manj). Za nameček boste morali trpeti še ob primerjalnem testu novih AthlonovXP, in sicer od frekvenc 1500+ do 1800+. Ja, res je .

35 komentarjev