»

Logitech MX 300, MX 500 and MX 700

Dan's DATA - Logitech je začel s prodajo novih verzij optičnih mišk - MX 300 in MX 500, ter brezžične optične miške MX 700. Cene so nekoliko visoke - od 30 dolarjev za MX 300 in kar do 70 njih za MX 700, kakšne pa bodo cene v Sloveniji, bomo pa še videli. Na Dan's Data so si jih ogledali in jih celo razstavili, tako da če koga zanima, kakšne so te miške tudi v osrčju, si lahko test ogleda tukaj.

5 komentarjev

Test tipkovnic

PC Stats - Tipkovnica je ponavadi najbolj pozabljeni del računalnika (poleg disketnika, najbrž). Ponavadi se nanjo spomnimo, ko nas boli zapestje ali pa prsti.

Da je prava tipkovnica za pravega računalničarja pomembna, se zavedajo tudi na Pc Stats, kjer so se lotili testa treh tipkovnic, namenjenih predvsem zahtevnejšim uporabikom, ki rabijo več kot 104 tipk. Tako so jim v roke prišli trije primerki, vsak s svojimi pomanjkljivostmi in prednostmi.
Če ne zaradi drugega, članek se splača pogledati zaradi samega designa dveh testiranih modelov.

4 komentarji

Logitech Cordless Freedom Optical

Hardware Extreme - Pri Hardware Extreme so si pobliže ogledali nov Logitechov kompletek brezžične optične miši in brezžične tipkovnice.
Tipkovnica ima povsem nov dizajn, je črna in zelo tanka. Seveda ima dodane tudi razne sklope tipk, za lažjo dosegljivost različnih funkcij, ki se nahajajo, za internet levo in desno zgoraj, za multimedijo zgoraj v sredini (za nastavljanje glasnosti je vgrajen vrteč se gumb), na skrajno levo stran tipkovnice pa so dodali še iNav - kolešček s podobno funkcijo kot tisti na miši.
Miš pa je zelo podobna že poznanemu Logitechovemu glodalcu, ki smo ga na Slo-techu že testirali, le da je ta v kompletu črn.
Komplet se obnese zelo dobro, test z veliko slikami pa si lahko ogledate tukaj.

Za konec pa še namig... tak test boste kmalu lahko prebrali tudi v slovenščini .

0 komentarjev

gamepad z elektrošoki

Slashdot - Če sem se še pred kratkim pritoževal nad pomanjkanjem novic, sem na Slashdotu našel pravo poplavo zanimivosti. Ena izmed zelo izvirnih novic govori o igralnem ploščku (gamepadu) Bioforce Controllerju. Pač pravite nič posebnega, še običajen gamepad. No temu na srečo ni tako. Proizvajalci so v ta gamepad vključili elektrode, ki si jih igralec prilepi na roko. Ko igralec igra akcijske igre ali pretepaičine, ob vsakemu prejetemu udarcu ali strelu prejme v roko elektrošok. No, vse skupaj je drugače precej neboleče, (da ne boste pričeli misliti na kake električne stole iz zaporov, ali podobne pripomočke za mučenje ljudi), razen pri največji intenzivnosti, ko človek že začne čutiti krčenje mišic v roki. Nekaj podobnega sem imel v mislih že sam, ko sem bolj iz dolgočasja sanjal o simulatorju navidezne resničnosti, ki bi vključeval tudi elektrode (in s tem tudi elektrošoke). Skratka samo čakal sem, kdaj se bo kaj podobnega spomnil eden izmed proizvajalcev igralnih pripomočkov. Na podobno...

4 komentarji

Čudne tipkovnice

več strani - Ni minilo dolgo časa od objave združka miške in tipkovnice, ko sem spet zasledil novice o dokaj čudnih tipkovnicah (no v bistvu je čudna samo ena, druga pa je dokaj normalna. Gremo lepo po vrsti:

Na Gaming in 3D so stestirali miniaturno tipkovnico, ki je namenjena bolj raznim prenosnim računalnikom, dlančnikom in podobnim stvarem. Vendar pa ima eno posebnost. Večina vas bo opazila iz slike, da je to v bistvu samo polovica običajne tipkovnice. Kje je druga polovica, povprašate. Proizvajalec je v tipkovnico vgradil zanimivo rešitev. S preprostim pritiskom na tipko lahko menjavate razpored tipk. Tako je enkrat v rabi ena polovica običajne tipkovnice, drugič pa druga polovica običajne tipkovnice. Sliši se zapleteno, vendar vam bo po ogledu strani že v prvo vse skupaj jasno.

Drug primer je popolno nasprotje prvemu in spada bolj v rubriko "Saj ni res, pa je". Če je prva tipkovnica v trdi obliki, potem je ta v mehki. Ne verjamete? Poglejte si slike na tej strani). Čeprav stvar izgleda...

5 komentarjev

Daljinec za računalnik

Jaz - Hehe, da smo računalničarji lena sorta itak vedo vsi, toda zato še ni potrebno podpirati naše lenobe. Toda ravno to so naredili pri podjetju Just Cooler, ko so naredili daljinec za prižiganje, ugašanje in resetiranje računala. Tako lahko računalnik prižgete kar iz postelje (če imate radijsko tipkovnico in miško je kombinacija popolna) ali takoj, ko pridete v sobo. Sploh se vam ni treba pripogibati ali sklanjati čez ogromno šatuljo in iskati tisti ubogi reset gumbčič. Fenomenalno! No, več informacij o zadevici in test, pa lahko preberete na Dan's Data! Thnx, Lukančič.

3 komentarji

CoolerMasterjev Heat Pipe hladilnik

Frosty Tech - Nekaj testov tega, zdaj že kar starega hladilnika ste po vsej verjetnosti že videli, toda te dni se veliko govori o Heat Pipe tehnologiji, tako da še en testek ne more škodit. No, zadevico so si ogledali na Frosty Techu in jo spustili skozi svojo "sintetično" pripravico za testiranje. Nad hladilnikom so kar navdušeni, toda vseeno naj vas opozorim, da se kakšna poštena Alpha obnese bolje, pa še cenejša je. Testi si lahko ogledate tukaj.

1 komentar