»

Nov test: Osnovne plošče za A-64

K8S8X postavitev

Slo-Tech - V ponedeljek se tudi za nas, pridne študente, prične šola. Kot pa vsi vemo, je človeška psiha tako nadmočna, da bi v uricah, ki bi morale biti namenjene šoli, počela vse prej kot to. To najbrž veste tudi srednješolčki, ki ste že odpisali svoj prvi test iz matematike.

Tukaj pa nastopimo mi [:D].

TribesMan, v forumu spoštovan poznavalec strojne opreme, je pod drobnogled vzel kar osem osnovnih plošč, ki zmorejo poganjati AMDjevo za nazaj združljivo 64-bitno rešitev na podnožju Socket754. Vsako od plošč je pregledal, opisal in poudaril njene strukturne bonuse in maluse. Nato je vse plošče podvrgel ekstenzivnim testom in vse skupaj strnil v logično celoto, kjer vam razkrije, katero od plošč...

48 komentarjev

EPoX odgovarja na kritike

HardOCP - Včeraj sem poročal, da je HardOCP iz nezdružljivosti osnovne plošče EPoX 8KHA+ ter Visiontekovega GF4 Ti4600 naredil celo paniko. In prav je tako, saj se je izkazalo, da 8KHA+ ne sledi ATX2 standardu. Na EPoX je bilo poslano pismo elektronske pošte, HardOCPjevci so pa dobili odgovor. Žal so HardOCPjevci na vezo dobili direktoja marketinga, kar vam lahko takoj da misliti, da odgovor v nobenem primeru ni povedal, kako je to te napake prišlo. Piše le, da to težavo podrobno raziskujejo inženirji ter da ne vedo, kje leži težava. Nato so rekli le, naj malo bolj pazimo pri vstavljanju grafičnih kartic v AGP režo, a ne samo pri EPoX modelih. Če iz kupa marketinškega (oprostite izrazu) sranja izluščimo potrebne informacije: Težava je. Odpravili jo bodo. Ne vejo še, kdaj. Vsaj odgovorili so :D.

1 komentar

WinXP.CMD

TechTV - Danes brskam za novicami ter vidim eno in isto: že oseminštirideseti test EPoX 8KHA+, nato test XP 1800+ ter 1900+, GF2 Titaniumi, Radeoni, itd itd itd. Res živi dolgcajt. Nato pa naletim na stran, ob kateri se mi je milo storilo. Ker sem sam pripadnik "ne-mlade-ampak-tudi-ne-stare" generacije računalničarjev, sem se dodobra seznanil z ukazno vrstico že pri šestih letih, ko sem dobil svojo prvo dvaosemšestico. Ker se z Linuxom ne ukvarjam, mi je umetnost arhiviranja na roko (arj ter pkzip, hehe) že čisto pošla. Seveda se je s prihodom grafično usmerjenih operacijskih sistemov zadeva še "hujšala". Vse se da naresti le s klikom miši. No, na tej strani pa razlagajo, da vse še ni mrtvo. Kako defragmentirati ter razparticionirati disk v Windowsih XP prek ukazne vrstice? Sledite zgornji povezavi.

1 komentar

EPoX 8KHA+

PC Stats - Še en test te odlične plošče je bil napisan, tokrat na PC Stats. Na splošno je bilo mnenje pisca enako mojemu - beštijalno hitra plošča, ki se jo res splača kupiti. VIA je, vsaj tako kažejo domala vsi testi te plošče, s čipovjem KT266A res zadela terno. A spet se porajajo domneve, da je čipovje zelo težko naviti prek 160 MHz, saj naj bi (čisto vse plošče, ki temeljijo na tem čipovju) zmrzovale ter bile nezmožne resetiranja. Je to še vedno "hrošč" ali je to le posledica prevelikega navitja, pa prepuščam vam. Aja, saj res, za RAID odvisneže - EPoX je napovedal 8KHA2 ploščo, ki bo po specifikacijah domala enaka 8KHA+, le da bo na sebi imela vgrajen RAID kontroler. Veselje .

8 komentarjev

Ekskluzivni test EPoX 8KHA+

Slo-Tech - Heh, prav zanimivo je, da smo že tako ekskluzivni, da lahko danes preberete test osnovne plošče, ki bo v Sloveniji šele čez kakšen teden. EPoX 8KHA+ je prva osnovna plošča, katero sem se spravil testirati, zato mi, prosim lepo, prizanesite ;). Temeljoč na VIA KT266A čipovju, ki naj bi navkljub VIInem ugledu pri stabilnosti čipovij ponujalo le-te gomilo, je plošča že na premnogo tujih straneh požela vse hvale. Priznam - imeli so prav. Sicer morate pa test itak prebrati ;).

17 komentarjev

EPoX 8KHA+

Radeonic - Vsake toliko časa se na trgu osnovnih plošč pojavi svetla točka, katero vsi, brez ene izjeme, hvalijo do konca. Že ko sem prebral prvo oceno osnovne plošče EPoX 8KHA+ sem vedel, da je res nekaj posebnega. Istega dela so se lotili tudi pri Radeonicu ter prišli do enakega zaključka - EPoX 8KHA+ je plošča, ki temelji na čipovju VIA KT266A, ima šest PCI rež ter podporo za šest USB kanalov ter, povedano iskreno, pelje scat vse ostale matične plošče. Če mi ne verjamete, preberite test. Ker sem tudi zlobna duša, se bom ustavil še pri dobavljivosti te izjemne osnovne plošče v Sloveniji. Vsa podjetja, katera sem klical, so mi hladnokrvno povedala, da te plošče nikoli ne bodo imela ter da se lahko zanjo, milo rečeno, obrišem pod nosom. Kako težko je biti zastopnik EPoXa, ne vem... Izgleda da res tako zelo, da bom moral ploščo iti iskat v Zagreb, kjer stane v protivrednosti 29.000 SIT z davkom. Heh, brez skrbi, test boste lahko (če bo šlo na meji vse po sreči ) brali enkrat naslednji teden....

13 komentarjev

VIA KT266A in EpoX

X-Bit Labs - Epox je nedavno predstavil svojo novo matično ploščo, ki je narejena na osnovi VIA KT266A nabora. Plošča je v bistvu samo modifikacija dobre stare EP-8KHA, zato je ohranila večino lastnosti stare različice, ki je zgrajena okrog starega KT266 (razen hitrosti, ki je glavna odlika KT266 A :)). In kakšne so specifikacije novega izdelka? Oblika ATX, 3 DIMM sloti za 3GB PC1600/PC2100 DDR SDRAM, 6 PCI, 1 AGP 4x, 1 CNR reža, podpora ATA/100 in 6 USB priključkov. Po dobri stari Epoxovi tradiciji, plošča vsebuje še P80P Debug napravico, s katero sporoča stanje sistema in značilne Epoxove nastavitve za navijanje procesorja.

0 komentarjev

SiS735 je končno najhitrejši SocketA čipset

več strani - Pred malo več kot enim tednom so prvi testi dotičnega čipseta pokazali porazne rezultate, ki jih ni nihče pričakoval. Do testa osnovne plošče, od Elitegroup K7S5A, je čipset veljal za najhitrejšega med čipseti za SocketA procesorje. Po testu pa so se mnogi spraševali v čem je problem. No izgleda, da je problem rešen. Vse kar je bilo potrebno je bil nov bios. Po novih testih, z novim biosom, je osnovna plošča v skoraj vseh testih triumfirala nad konkurenco z KT266 in AMD760 čipseti. V povezavi z novim biosom, zelo nizko ceno (okoli 200DEM v Nemčiji) ter DDR podporo bo osnovna plošča vsekakor zelo dober nakup.

4 komentarji

Hercules Geforce II MX

Hexus - Vem, da je recenzij te kartice na internetu na tone, a bom vseeno dal povezavo na še eno . Hexus.net se je spravil testirati Herculesovo tv-out Geforce MX beštijo. Čeprav je na začetku stran malo sumljiva, saj tipi dobesedno prepišejo specifikacije iz Herculesove strani, se test izkaže za dobrega. Spravili so se testirati tudi TV-out ter slikali sliko. Test si oglejte na tej dotični strani, če se vam pa slučajno zaželi slovenskega testa grafičnih kartic, si oglejte Slo-Techov primerjalni mučilnik grafikulj, v katerem je zajeta tudi ena od grafičnih kartic z Geforce II MX procesorjem.

0 komentarjev

Epox 8KHA: prva VIA KT266 plošča

X-Bit Labs - Epox je zadnje čase kar vedno med prvimi, ki ponudijo svoje matične plošče okoli novih čipovij, sedaj pa bodo kar prvi z VIA KT266 ploščo. VIA KT266 je težko pričakovano DDR čipovje za AMDjeve SocketA procesorje, zadnje čase pa se je o njem govorilo precej malo. No, prve specifikacije 8KHA kažejo, da bo šlo za iredno ploščo: 3 DDR DIMM (PC1600/2100, do 1.5GB), 6 PCI, 1 AGP, 1 LMR (spet neka nova pogruntavščina) reže, ATA100 podpora, AC97 zvok, 6 USB portov, Debug zaslonček... Seveda bo plošča OC prijazna, saj bo mogoče spreminjae VCore in VIO voltaže ter nastavljati množilnik in zunanjo frekvenco...

3 komentarji