»

Okna XP: kako iz njih iztisniti kar največ

Tweak Town - Okna XP so, predvsem na starejših računalnikih, lahko prav nesramno počasna. In če se tudi vam zdi, da traja celo večnost, preden kaj naredite v "XP-jih", si le oglejte članek, ki so ga spisali na Tweak Townu. V njem boste izvedeli, kako kar najbolje nastaviti namizje, okenskega raziskovalca, Internet Explorer, skratka kako kar najbolje 'sfrizirati' okna, da bodo delovala hitreje. Vredno ogleda!

3 komentarji

Windows XP SE: Ne.

The Register - Ovržene so bile govorice, da naj bi bili Windows 'Longhorn' pravzaprav druga izdaja XP različice. Omenjeni naj bi kljub vsemu bil -- kot pričakovano -- neodvisen izdelek.

Brian Valentine, eden vodilnih pri Microsoftovi Windows diviziji pa je poleg tega tudi izjavil, da SE (Second Edition) oken XP ne bo: morebitni dodatki bodo pricurljali le v obliki obližev ter service packov. Klik!

0 komentarjev

Še prodaja X-boxa

Australian IT - Po Oknih XP pa še X kocka: od 15. novembra so jih prodali kar milijon in pol. Se vam zdi nizka številka? No ja, primerjajte to s sedemnajstimi milijoni Oken XP. Zanimivo razmerje.

Še hecen podatek: po podatkih NPD Group-a, je število prodanih iger na posamezno konzolo znašalo tri izvode. I, kako pa ne, ko pa so nekateri prodajalci kot pogoj za nakup X-Boxa postavili še nakup treh iger (po izbiri prodajalca, da se ve). Eh, ta statistika.

2 komentarja

Microsoftove cvetke

The inquirer - "Linux je grožnja, ki jo moramo uničiti", "640 KB je za vsakega dosti" ter "Naša Okna XP so nevdirljiva". Zadnja izjava je bila izrečena s strani Microsoftovca Brada Smitha, ki je rekel tudi, da še ni našel inačice Oken XP, iz katere naj bi hekerji odstranili nalinijsko registracijo. Ne vem, ali so samo tako butasti, ali pa le zelo prekleto slepi. V Aziji se jih namreč dobi za ceno malo dražje kavice. Klik!

0 komentarjev

Oken XP kot vročih žemljic!

CNet - Če bi šli v Malezijo, verjetno ne bi bilo nič čudnega, če bi vas ob sestavljanju računa namesto "Želite morda še kaj?" vprašali kar "Bi morda še Okna XP za dolar in pol?".

Največji problem piratstva Maleziji naj bi bila podkupljivost. No, nova Okna je moč dobiti praktično povsod - v nočnih lokalih, prodajalnicah hitre hrane, pa še kje - po cenah od 1.5 do 6 USD. Po Microsoftovih besedah gre za beta verzije (nekateri prodajalci garantirajo, da bodo, če je to res, kupcem vrnili denar; ja, pa kaj še!), prav tako pa obstaja velika možnost okužb z virusi, da o tehnični podpori niti ne govorimo . Klik!

7 komentarjev

VMware Workstation 3.0 Beta

VMware - Nova verzija (beta) priljubljenega navideznega stroja za okolji Windows (sedaj tudi XP Home in XP Pro) ter Linux, je na voljo za download. Seznam novosti je ZELO obsežen, iz spiska pa mi je potegniti le nekaj pomembnejših (no, kakor za koga, seveda):

  • podpora za Okna XP (kot gostujoči ter gostiteljski OS),
  • podpora za USB,
  • lažje nastavljanje omrežja,
  • nov grafični vmesnik za Okna,
  • izboljšana podpora za prenosnike.


  • Drznil bi si še postaviti vprašanje bralcem: Koliko vas 'redno' uporablja 2 ali več operacijskih sistemov na enkrat? Hvala

    12 komentarjev