»

Modifikacija tipkovnice

PC Extreme - Vsem tistim, ki vam brez sprememb na vašem PC-ju živeti ni, je namenjen tudi članek na PC Extreme. Ekipa je spisala članek, ki se nanaša na modifikacijo tipkovnice - natančneje na zamenjavo diod LED. Modifikacija je preprosta, saj potrebujete samo nekaj ledic, izvijač, spajkalnik, cin in nekaj iznajdljivosti. V nekaj minutah imate tako v svoji tipkovnici diode LED, ki si jih želite.
No, če se vam vse skupaj zdi malce prelahko in si želite večjega izziva, potem poizkušajte svojo tipkovnico prepričati, da se bodo ledice v zaporedju prižigale in ugašale. Namig: če je v vas vsaj malo programerske žilice, to ne bi smel biti problem . ...

6 komentarjev

Kiberpipa

Slo-Tech - Končno je odprta Kiberpipa, naš novi kiber-kraj, kjer se bodo dogajali prav vsi nadaljni s Slo-Techom povezani dogodki. Otvoritev je bila menda nepozabna, ljudi je bilo polno, vzdušje enkratno. Sketch poroča. Če vas vsaj malo zanima, kje boste v živo videli galerijo modificiranih ohišij (ko se jo bomo spravili organizirati), članek nujno preberite.

13 komentarjev

O AGP-ju

Motherboards.org - Tukaj imate na dolgo in široko razloženo celotno zgodovino AGP standarda. Članek pokriva vse 1X 2X 4X 8X 1.0 2.0 Pro standarde in je, če niste res zainteresirani, malo dolgočasen.
Članek pa vam, če vas vsaj malo zanima računalniška grafika ali strojna oprema na višjem nivoju, priporočam. Čeprav je dolgočasen je zelo nazoren in poučen. Ja, res je. Govori tudi o prihajajočem AGP 8x standardu. Če ste radovedni, si ga preberite.

0 komentarjev

Modificirana miška

3dXtreme - Modifikatorji se še vedno ne dajo. Po ogromnemu številu modificiranih ohišij, so se sedaj na udaru znašle še miške. Primer modificirane miške si lahko ogledate na tej strani, kjer boste našli kar nekaj slik in malo teksta, ki (precej skopo) opisuje ves potek. Vse kar potrebujete za tako modifikacijo je vrtalnik, dremel, nekaj brusilnega papirja, barvo, 2 uri časa in seveda A4tech WOP-35 miško. No, čeprav je modifikacija prirejena samo temu modelu miške, boste lahko napotke mirne volje uporabili tudi na drugih modelih. Pa prijetno fraganje z modificirano miško ;).

0 komentarjev

Računalniška starosta

Wired News - Mogoče se še spomnite (mogoče pa tudi ne) starih računalnikov, ki so bili sestavljeni iz ogromnega števila čipov (danes tak skupek nadomesti 1 mikroprocesor), vendar so takrat veljali za najzmogljivejše primerke. Če vas vsaj malo daje nostalgija po starih časih, potem si morate ogledati to stran, kjer so opisali in poslikali dogajanje na Vintage Computer Festivalu - festivalu, kjer se zberejo lastniki starih (ampak zares starih) računalnikov. Vredno ogleda.

0 komentarjev

Galerija ohišij

Tweak Town - Tweak Town je objavil par novih modificiranih ohišij v njihovi Kick A$$ galeriji. Nekatera so pobarvana, nekatera imajo veliko ventilatorjev, druga pa okna. No, je pa tudi nekaj posebnih. Kot recimo ohišje v obliki ohišja malo večjega opitčnega bralnika (No ja, bolj poznan izraz skener), ali pa računalnik v kovčku - nekašna prenosna različica. Sicer pa, zakaj pa ne bi dali računalnika kar v manjšo gajbico?

4 komentarji

Alpha EV8

Realworld Tech - Sicer se na Slo-Techu ukvarjamo predvsem s PCji in PC procesorji, toda to ne pomeni, da druge stvari niso zanimive (še posebej zato, ker lahko še kako vplivajo na PCje...). Tako si boste verjetno z zanimanjem ogledali Realword Techove članke o Alpha EV8 procesorjih. Gre za najambicioznejše zastavljene procesorje do sedaj, tako da si zares zaslužijo pozornost. V prvem članku si lahko preberete zgodovino Alpha procesorjev, osnove njihovega ustroja in pričakovanja za prihodnost, v drugem delu pa so se osredotočili na njihove SMT (Simulaneous Multi-Threading) sposobnosti v primerjavi z Intelovo EPIC tehnologijo. Po ogledu teh dveh člankov boste, če je v vas vsaj malo tehnofila, z veseljem pričakovali tretji del.

0 komentarjev

Galerija modifikacij

FastMHz - Sicer smo takšne in podobne linke na Slo-Techu objavili že ničkolikokrat, toda kaj je lepšega, kot v turobnem decemberskem popoldnevu gledati slike modificiranih ohišij in se sliniti? No, na FastMHz so obnovili svojo galerijo s 15 novih ohišij in moram priznati, da so nekatera precej dobra. Naš alien-w pa bi se še vedno brez problemov uvrstil med najboljše. Galerijo si lahko ogledate tukaj. Kudos!

3 komentarji

Glaerija modificiranih ohišij

JSI Hardware - Razne galerije, v katerih avtorji lahko objavijo slike svojih modificiranih ohišij so na internetu pognale kot gobe po oblinem dežju, toda še vedno je najboljša tista prva na VirtualHideoutu. Kakorkoli, svojo galerijo so ustanovili tudi na JSI Hardware in če ste navdušenec nad modifikacijami si jo le oglejte. Drugi se lahko zadržite, saj je večina ohišij že razstavljenih kje drugje...

4 komentarji