»

Nov hrošč v PHP zakrpan v enem dnevu

PC World - V skriptnem jeziku PHP je bil odkrit nov hrošč, ki lahko povzroči neodzivnost strežnikov. Če mora program pretvoriti zelo veliko ali majhno število, ki je zapisano kot niz, v zapis s plavajočo vejico (recimo vrednost 2.2250738585072011e-308), zaide v neskončno zanko. Na ta način bi napadalec lahko onesposobil strežnik, saj postane neodziven, če bi mu posredoval ustrezne podatke. Prizadeti sta verziji PHP 5.2 in 5.3, če tečeta na Intelovi arhitekturi x86-32 s FPU. Napaka je bila odpravljena v 24 urah. Uporabniki lahko namestijo popravke ali pa ponovno prevedejo PHP z dodatnimi zastavicami.

11 komentarjev

Še dva hrošča ob preskoku leta

Slashdot - Še en hrošč se je pojavil ob izteku leta 2009. V Avstraliji, kjer so novo leto pozdravili med prvimi, je prišlo v do izpada terminalov Bank of Queensland za brezgotovinsko plačevanje. Iz za zdaj neznanih razlogov so ti datum zapisovali kot 1. januar 2016, zaradi česar so bile praktično vse kartice označene kot pretečene. Trgovci so seveda hudo jezni, saj so na ta način izgubili več sto tisoč dolarjev, ker stranke v denarnicah niso imele dovolj gotovine, tako da nakupa pač niso opravile. V Bank of Queensland so potrdili, da je napaka prizadela celotno državo, in dodali, da bodo napako odpravili v najkrajšem možnem času.

Naslednji v vrsti tistih, ki so preskok slabo sprejeli, pa je Windows Mobile. Uporabniki telefonov, ki uporabljajo ta operacijski sistem, dobivajo sporočila iz leta 2016. Zanimivo je, da napaka ni prizadela vseh operaterjev, ampak le nekatere. Primitiven popravek je že zunaj.

6 komentarjev

Red Hat LIMBO

Slashdot - Red Hat je nedavno izdal Valhallo (bivši Skipjack), oziroma Red Hat Linux 7.3, a kljub temu podjetje trenutno s polno paro dela na prihajajočem Linux operacijskem sistemu, ki trenutno nosi ime LIMBO. LIMBO je trenutno v fazi beta testiranj, zato ne pričakujte ravno normalne stabilnosti in zanesljivosti. V LIMBO so zaenkrat končno vključeni gcc-3.1, Mozilla 1.0+, OpenOffice 1.0 in še nekatere druge stvari.
Če slučajno spadate v eno izmed skupin "beta-test ubrisancev", potem si novonastajajoči operacijski sistem nemudoma snemite iz te ali te strani. Če najdete kakšen hrošč, pa ga posredujte tej strani. Več o tem operacijskem sistemu izveste tukaj.

2 komentarja

Članki o Win2000/WinXP/.NET

Labmice - Glede na to, da med uporabniki Slo-Techa prevladujejo tisti, ki imajo nameščen operacijski sistem Windows XP ali Windows 2000, bo gotovo marsikomu prišla prav stran Labmice. Stran se ukvarja izključno z zgoraj navedenimi operacijskimi sistemi, o katerih boste v obsežni bazi podatkov našli praktično vse od A do Ž. Stran med drugim obravnava tudi tako imenovano tweakanje in nudi pomoč začetnikom, ki se v novem operacijskem sistemu ne znajdejo ravno najbolje.

1 komentar

Wall-Martovi no-OS računalniki

News Forge - Pred kratkim je v Ameriki veriga trgovin Wall-Mart ponudila 14 PC-jev brez nameščenega operacijskega sistema Windows. Open Source skupnosti so to trumoma pozdravile, na NewsForgu pa so se odločili, da preizkusijo, kako se računalniki obnesejo v navezi z Linuxom. Kako se je vse skupaj izteklo, si lahko preberete tukaj. Sicer pa Wall-Mart gor ali dol, veriga trgovin se nas itak ne tiče, saj so prisotne v Ameriki. Tiče pa se nas vsiljevanje operacijskega sistema Windows, brez katerega očitno nekateri prodajalci sploh nočejo prodati računalnika. In ne pozabite, kupovanje računalnika brez nameščenega operacijskega sistema je vaša pravica in ne dolžnost (in tukaj niti slučajno ne hujskam uporabnikov k uporabi piratskih kopij operacijskega sistema).

7 komentarjev

VIA je kriva!

The inquirer - Kot veste iz raznih novic, ki se pojavljajo na internetu ali pa celo iz lastnih izkušenj, so Nvidiini detonatorji 23.11 imeli napako, ki je povročilo, da se je monitorju "zmešalo". Napako naj bi povzročil hrošč v BIOSu Viinih čipovij, zato je bil na Via Arena tudi izdan popravek, ki napako odpravi.
Kljub temu pa naj bi imeli uporabniki, ki uporabljajo Intelova čipovja enake probleme z detonatorji 23.11, kar postavi dvom v Nviidino izjavo, da je za napako kriva VIA in ne Nvidia.

7 komentarjev

Nov hrošč na VIA čipovjih

Online Kosten - Onlinekosten.de na svoji strani poročajo, da imajo dobesedno VSA VIIna čipovja nov hrošč, ki bi znal upočasniti nVidiinega Geforcea3 za kar 60 odstotkov. To se zgodi samo v primeru, ako imate nameščen operacijski sistem Windows 98/ME, imate nove Detonatorje 4 ter posedujete Geforce3. Rešitev je za zdaj v odstranitvi Detonatorjev 4 (zamenjava za Detonatorje 3) ali pa v menjavi operacijskega sistema za Windows 2000/XP. Ja, pri VII se moramo pač navaditi na občasne hibe čipovij...

9 komentarjev

Novi Detonator 4 gonilniki so res eksplozivni

AnandTech - Skoraj ne mine meseca ko ne dobimo novih gonilnikov za Nvidijine produkte. Velika večina njih je neuradnih in nedodelanih. No skoraj dva meseca po izdaji Detonator 3 (12.41) gonilnikov smo dobili nove Detonator 4 (20.xx) gonilnike. Na AnandTechu so dobili možnost, da testirajo nove gonilnike preden pridejo ven. Uradna verzija teh gonilnikov naj bi sledila v kratkem. In kaj so ugotovili. Bili so prav presenečeni nad testom, saj so novi gonilniki hitrejši z GF3 kartico tudi do 29%. Z GF2 kartico pa nekako do 10%. Pač odvisno od igre. Vsekakor pa so hitrejši od prejšnje verzije. Če pogledamo te rezultate lahko vidimo, da so bili prejšnji gonilniki bolj spacani skupaj, in da so se pri novih res potrudili. Sedaj lahko vidimo kaj pomeni, če so gonilniki kvalitetno narejeni.

10 komentarjev

Detonatorji 12.41

Nvidia - Bombanija z detonatorji se je zadnje čase malce umirila, vendar Nvidia še vedno pridno "štanca" nove gonilnike. Danes so se pojavile nove verzije, (niso nobeni minor bug fixi, zato Primož tace stran) ki vključujejo optimizacije za GeForce3, Direct X, Pentium 4 in Athlone. Najdete pa jih na teh linkih:
  • Detonator3 v12.41 za Windows 9x

  • Detonator3 v12.41 za Windows 2000

  • Detonator3 v12.41 za Windows NT


  • Novi Detonatorji so tukaj, zato se testerji čimprej spravite testirati Nvidiine GeForce in spisati kakšen zanimiv članek.

    8 komentarjev

    Pa to je že smešno...

    3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

    0 komentarjev

    Novi Detonatorji

    NvNews - Danes smo priča novi neuradni "izdaji" novih Detonatorjev. In nosijo številko 7.52 oziroma oznako Detonator 4. Očitno se z približevanjem izida NV20 pripravljajo tudi gonilniki, ki NVidi stalno uhajajo. No upam, da so bolj stabilni, kot so bili prejšnji iz serije 7.xx ter vsaj tako hitri kot serija 7.xx nasplošno. Za vse, ki uživajo v nalaganju novih gonilnikov in, ki jim morebitne težave poženejo adrenalin po žilah - Tukaj si jih lahko presnamete.

    0 komentarjev