»

Spletne urice Maribor #103: Avtomatizacija razvoja mobilnih aplikacij za drobiž

Slo-Tech - Kaj se zgodi, če združiš razvijalsko lenobo dobre sorte in optimizacijo porabe časa in stroškov v podjetju? Avtomatizacija rutinskih, monotonih opravil je prvi korak k boljšemu in hitrejšemu razvoju, še posebej pri razvoju mobilnih aplikacij, kjer veliko časa porabi priprava, nalaganje in razpošiljanje različnih verzij aplikacije strankam ali na App store. Dejan bo v svojem predavanju predstavil cenovno ugodno DIY avtomatizacijo, ki jo je s sodelavci vpeljal v podjetju in s tem pokazal, da se da marsikaj izboljšati z malo ustvarjalnosti, sestavljanja in inženirske žilice.

Kdo je Dejan Skledar?

Dejan Skledar je izkušen razvijalec iOS aplikacij z občutkom za estetiko v podjetju Equaleyes, ki poleg pisanja kode pomaga pri zasnovi privlačnih grafičnih vmesnikov in načrtovanju dobre uporabniške izkušnje. V prostem času se ukvarja z razvijanjem hardware rešitev za pametni dom.

Predavanje bo v torek, 26. novembra ob 19.05 v KID Kibla v Mariboru.

0 komentarjev

V Kaliforniji mobilna aplikacija prehiteva potrese

The Verge - Kalifornija je na ravni zvezne države lansirala mobilno aplikacijo MyShake, ki je namenjena čim hitrejšemu širjenju sporočil sistema opozarjanja na potrese ShakeAlert. Na ta način lahko opozorila do ljudi pridejo tudi do dvajset sekund pred začetkom tresenja tal, kar je lahko razlika med življenjem in smrtjo.

V ameriški zvezni državi Kaliforniji zaradi lokacije na tektonski prelomnici nenehno obstaja visoka nevarnost uničujočih potresov. Za zaščito prebivalstva so v okviru Ameriškega geološkega urada v zadnjem desetletju na noge postavili obsežen sistem zaznavanja potresov v teku ShakeAlert, ki se naslanja na izvirnega japonskega, napravljenega po uničujočem potresu v Kobeju leta 1995 (članek z omejenim dostopom). Koncept je zasnovan na oprezanju za tako imenovanimi primarnimi potresnimi valovi, ki so longitudinalni in skoraj dvakrat hitrejši od sekundarnih, ki nihajo prečno in so pretežno zaslužni za rušilni učinek. Računalnike z meritvami napaja več kot osemsto senzoričnih...

13 komentarjev

Čez glavo v blatu (nova sezona predavanj)

Slo-Tech - "Blatna" predavanja na Fakulteti za računalništvo in informatiko se vračajo v šesto sezono! Tokrat jo bo odprl Dejan Črnila iz podjetja Dewesoft. Predaval bo o optimizaciji kode na modernih procesorjih. Če želite vedeti kako se v industriji brodi po blatu in optimizira kodo za multithreading, multicore, SIMD in GPU, potem je pravi čas ponedeljek 30. oktober ob 18.00 in pravi kraj Fakulteta za računalništvo in informatiko v Ljubljani.

Predavanja "V blatu" imajo za cilj povezovati inženirje, raziskovalce in študente v širšo skupnost. Temeljijo na ideji, da za vsako dobro inovacijo in vsakim podjetjem stoji inženir(ka) ali inovator(ka). Tem se da glas in oder, da razširijo svoje znanje in zgodbe iz tehničnih (blatnih)...

3 komentarji

V kiberpipi ta teden: S04E04, Komentar starcraft2.si turnirja

Video za po poti, Jure Koren, 20. Mar 2012

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek 26.3. ob 19h, vabljeni na Mobile Monday, kjer ob 19h gostimo Iva Špigel, lastnika in člana uprave IT podjetja Perpetuum Mobile, ki nam bo predstavil svoj pogled na evropsko sceno startup podjetji, zakaj je tu težje ustvariti miljardo evrov vredno podjetje kot v ZDA, a vendar imamo v Evropi veliko uspešnih zgodb mladih podjetij. Ob 19:20 nam bo Matjaž Horvat predaval o projektu Boot to Gecko, ki ima dva visokoleteča cilja: uporabnikom želi omogočiti enostavno zamenjavo mobilnih telefonov brez ponovnega nakupa že kupljenih aplikacij, razvijalcem pa razvoj mobilnih aplikacij brez učenja vedno novih in novih programskih vmesnikov. Nadaljevali bomo ob 19:40, kjer na bo Anže...

6 komentarjev

MoMoSlo S03E03 - Gaming & Gamification

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Prvi Mobile Monday v letu 2011 bo potekal v ponedeljek, 17. januarja. Tokratna tema bodo mobilne igre ter uporaba mehanike iger v ostalih vrstah aplikacij.


Žiga Hajdukovič se je profesionalno z razvojem iger ukvarjal pri podjetju Cocoasoft, nato ustanovil svoje podjetje Razum, sedaj pa se je z ekipo Dawn of Play lotil samostojnega razvoja različnih iger, kot je na primer trenutno aktualni Monkey Labour.

Tadej Gregorčič, direktor mariborskega podjetja Motiviti, ki se primarno ukvarja z razvojem iger, bo v okviru svojega predavanja predstavil osnovne koncepte in nekaj predlogov za uporabo gamification koncepta (uporabe elementov iger v vseh vrstah aplikacij) v praksi.

Outfit7 je ekipa 15 programerjev, oblikovalcev in podjetnikov, ki razvija mobilne aplikacije za platformi iOS in Android. Podjetje je oktobra 2009 ustanovilo...

0 komentarjev