»

Romunski hekerji v ZDA tri leta kradli številke kreditnih kartic

Ars Technica - Skupina romunskih hekerjev je v ZDA od leta aprila 2008 do maja letos neovirano kradla številke kreditnih kartic v več kot 150 franšizah Subwayja in še približno 50 drugih manjših prodajalcih, je razvidno iz nedavno odpečatene obtožnice. V tem času so nakradli več kot tri milijone dolarjev in pridobili bančne podatke več kot 80.000 žrtev. Zgodba pa je toliko bolj vznemirjujoča, ker je napad neodkrito potekal tako dolgo in ker so uporabili povsem osnovne tehnike, kar priča o izjemno slabi zaščiti trgovcev pred zlorabami.

Napadalci so s prosto dostopnimi orodji preverili, ali imajo POS-sistemi (skenirali so celotne bloke IP-naslovov) napadenih trgovcev odprta nekatera vrata (port), ki se tipično uporabljajo za oddaljeni dostop do sistemov (remote access). Ko so jih našli, so poizkusili...

46 komentarjev

Slo-Tech je na morju

Koncentracija na višku

Slo-Tech - Ekipa Slo-Techa vsem, ki se niso udeležili letošnjega NESTa, pošilja lepe pozdrave z morja. Nočno deževje in splošno poslabšanje vremena sta blagodejno vplivala na temperaturo okolice, kar je še izboljšalo vzdušje. Tekmovanja v igrah so že v polnem zamahu, blagodejno osvežitev oz. prekinitev igralcem med posameznimi skupinami pa nudijo odlična in uporabna predavanja v dobro klimatizirani predavalnici. Če niste tukaj, vam je lahko žal, saj je počutje in dogajanje izvrstno!

123 komentarjev

Namizje prihodnosti

OSNews - Vas zanima, kako bo izgledalo računalniško namizje prihodnosti? Se tudi vam zdi, da je trirazsežno namizje sicer zanimiva tehnologija, ki pa je žal le malo uporabna? Potem vam je lahko žal, če ste zamudili XDevConf.

A nič zato. Zamudil ga je tudi Rasterman, razvpiti oče še bolj razvpitega odprtokodnega namizja Enlightenment. Že nekaj let se svojo ekipo ukvarja z razvojem nove različice Enlightenmenta, ki bo očitno tako revolucionarna, da razvoju ni in ni videti konca.

Zanimivo pa je, da je Rasterman analiziral dogajanje na konferenci XDevConf in ugotovil, da snovalci grafične podobe odprtokodnih operacijskih sistemov za prihodnost načrtujejo tehnologijo, ki jo je s kolegi v veliki meri že razvil! Tako prvi kot tudi drugi demonstracijski filmček nakazujeta še kako pestro prihodnost, seveda pa jima morate oprostiti nekatere poporodne krče.

Primer: Sneženje namizja sicer ni nič kaj uporabno, a predstavlja tehnologijo, ki bo potrebna na drugih področjih.

56 komentarjev

Kaj bi pa danes oblekel?

Washingtonpost - Sicer verjamem, da nimate verjetno preveč problemov z vprašanjem, ki peste naše boljše polovice, samo včasih se pa kljub temu zgodi, da ne veste, kaj dati nase.

Sicer sedaj nimate veliko možnosti, ker se morate odločiti sami, samo kot pa kaže, boste lahko v prihodnje to dilemo prepustili "pametni" omari. Gre res da samo za testni model, ki pa ima veliko prednosti pred klasičnimi omarami. Prva razlika je povezava z internetom in vgrajen softver, ki se zna prilagoditi tudi vašemu stilu. Druga je verjetno cena..

Poleg tega nam Matsushita Electric Industrial v svoji hiši prihodnosti, ki jo lahko vidite na enem od tokijskih sejmov, predstavlja še pametna ogledala in hmhm.. stranišča. Če jim gre verjetni, lahko ta analizirajo vaš urin, in sumljive rezultate pošljejo vašemu zdravniku. Če pa vas zanima še več, potem je potreben klik..

0 komentarjev

Stran l337 haX0rjev napadena

Vnunet - Medtem, ko je brazilska 'hekerska' skupina Hax0rs Lab praznovala svoj 1000. vdor tako, da je vdrla v nadalnjih 1158 strani in jim spremenila podobo, je 'heker' z vzdevkom CarderBR spremenil podobo njihove lastne strani.

Na tej jih je obtozil, da so lamerji ter niso sposobni uporabljati lastnih orodij temveč zgolj ukradene skripte drugih skupin. Ka-Klik!

0 komentarjev

Nov izziv hekerjem!

Norway Post, The - V nekem muzeju na Norveškem so v dar prejeli več kot 1600 knjig in dokumentov, ki naj bi bili sedaj dostopni širši javnosti. Pri predaji dokumentov pa je prišlo do zanimivega problema, kajti nedolgo tega je preminil upravnik, ki je arhiviral dokumente in je "pozabil" predati geslo njegovemu nasledniku. Zato se je direktor muzeja odločil za precej drzno potezo. Po nacionalnem radiu je pozval hekerje, naj mu pomagajo rešiti problem in odziv je bil vse prej kot majhen. Klik!

3 komentarji

Za vse ljubitelje okroglega usnja

Jaz - Vsi ki strastno navijate za našo nogometno reprezentanco (hej, hej, hej :D), nikakor ne smete spregledati te strani. V ponedeljek je namreč začela z delovanjem uradna trgovina NZS, imenovana Trigi Shop, v kateri boste lahko kupili raznovrstne pripomočke in navijaške artikle z motivi naše nogometne zveze. Od šalov, kap, majic, itd. Pa cene? Najcenejši izdelek je lonček z motivom NZS, ki stane 790 SIT, najdražji pa uradni dres slovenske nogometne reprezentance, ki vas obere za skromnih 12 tolarskih tisočakov. Za nas, računalniške norce, pa so poskrbeli s podlogo za miško, ki pa stane še znosnih 890 sitov. Moja je že na poti, poročanje pa sledi... :D ...

9 komentarjev

Romunski hekerji

Joker - Sicer verjamem, da ste to že mogoče prebrali, samo vseeno se mi zdi vredno objave. Po včerajšnjem uspehu slovenske nogometne reprezentance so bili romunski hekerji tako deprivirani, da so se odločili napasti stran slovenske Pošte. Kot vidite, imajo malo domišljije
Sicer pa, za včeraj vam je lahko žal, da vas ni bilo na Kongresnem trgu, ker je bilo vzdušje fenomenalno ( danes pa bolijo noge ), pa še Slo-techovcev je bilo kar dosti.. Aja, klik, potem pa boste že našli novico...

13 komentarjev

Američani ... Avstralci ... Angleži

The Register - Morda je zgolj naključe, da se je dvema državama na A-, kateri pogostokrat vlačimo po zobeh, pridružila še ena - Anglija. Namreč, Angleži bodo šli podirat še neobstoječ rekord (torej ga bodo 'samo' postavili): naslednjo sredo bo na Leicester Square v Londonu opoldne zvonilo kot v peklu. Želijo namreč postaviti rekord v številu naenkrat zvonečih telefonov. Jojmene!

Kaj bo naslednje? Bomo Slovenci postavili rekord v največjem številu modrih zaslonov na Kongresnem trgu?

3 komentarji