»

Kaj se zgodi, ko se računalnik sesuje?

Popular Science - Med brskanjem po spletu sem naletel na zanimiv člančič na Popular Science, v katerem avtor na kratko razloži, kaj vse lahko privede do sesutja računalnika; na kratko, sesutje lahko povzroči vsaka komponenta računalnika in vsak program, ki ga uporabljamo. Torej za pojavitev zloglasnega BSODja ni vedno kriv Bill Gates in njegov Microsoft [:D].

Hm, pri tolikšni možnosti, da nekaj gre narobe, je čudež, da naši mlinčki sploh delujejo...

8 komentarjev

KPIG pod rušo

BayArea - Pod težo licenčnin, ki jih zahtevajo glasbeni založniki, je kolnil "prvi" spletni komercialni radio, KPIG. Po njihovih besedah naj bi bile zahtevane licenčnine (3.000 USD mesečno) kar trikratne onim, ki naj bi jih bili pripravljeni oz. sposobni plačevati, prihodkov pa naj bi ne imeli sploh. KPIG-u naj bi sledilo še več tovrstnih postaj. Flop. Mar bi si umislili Gorenjca za poslovodjo, ne pa didžeja!

0 komentarjev

Pingvini gredo v eter

Linux Today - 1. januarja 2002 bo začel oddajati (oziroma streamati) LinuxRadio. Vsako uro bodo bile na sporedu novice iz sveta Linuxa in Open sourcea. Poleg tega bodo vrteli 'raznorazno open source' glasbo, torej takšno, pri kateri avtorji (ali RIAA) ne pretepejo vseh in vsakogar, ki jo zavrti. Več preberite tule. Odprti so za vse predloge...
Slo-tech radio? Hmmm... Zakaj pa ne. Tudi Kiberpipa razmišlja o nečem podobnem, morda pa stvar sploh ni utopična.

9 komentarjev

Spremembe

Slo-Tech - Na forumu se je zgodila manjša sprememba. Po novem vas prosimo, če lahko vaša elektronska sporočila v zvezi s forumom pošiljate na naslednje naslove:

13 komentarjev

Migracija na Linux...

IBM - ... tokrat malce drugače. Nekatere strani na veliko prepričujejo računalniško javnost, kako je Linux najboljša stvar po narezanemu kruhu in kako "grdi" so Microsoftovci s svojimi Windowsi. Vendar roko na srce, dalj kot od prepričevanja mnogim še ni uspelo priti. Ko je neuki uporabnik enkrat ujet v svet Linuxa, mu ni več pomoči, saj se mu niti ne sanja, kaj naj stori. Rešitev: kupite si knjigo o Linuxu, ali pa se zanesite na internet, ki je še vedno prava zakladnica znanja. Točneje na IBM, ki so velik podpornik Linuxa in jim ni vseeno, da nekateri zasovražijo Linux, ker ga ne znajo uporabljati. Da bi malce podučili novopečene Linuxaše, kako se stvari streže, so izdali PDF dokument, ki kar podrobno obravnava pogosto zastavljena vprašanja (FAQ) o Linuxu. Za prebiranje tega dokumenta potrebujete Adobe Acrobat Reader.

0 komentarjev

Slovarček

DaPCWIZ's Domain - Na DaPCWIZ's Domain strani (huh... l33t ime ) so objavili zanimiv moderski slovarček. Moram priznati, da o nečem podobnem že dalj časa razmišljamo tudi na Slo-Techu ampak nekako ne najdemo časa. No, stvarca je več kot uporabna za vse nadebudne moderje, ki še ne poznajo vseh naprednih izrazov, kot Dremel, Blowhole in podobne. Poleg tega so vsako besedo opremili še s sliko, da boste ja vedeli o čem se gre. Priporočen ogled .

0 komentarjev