»

Qualcomm predstavil čip Snapdragon 768G

Qualcomm - Novi čip oz. mobilna platforma je pravzaprav nadgrajeni oz. naviti Snapdragon 765G, ki smo ga spoznali konec lanskega leta, telefone, ki jih poganja, pa je mogoče kupiti že nekaj časa. Procesor v 768G lahko tako seže do frekvence 2,8 GHz (z originalnih 2,4 GHz), s čimer naj bi pridobili okoli 15 % moči, medtem ko grafični procesor Adreno 620 teče na 725 MHz (prej 625 MHz), s čimer prav tako pridobi še dodatnih 15 % moči glede na Snapdragona 765G.

Sicer pa je novinec v drugih pogledih podoben predhodniku, integriran ima X52 modem, ki podpira tudi 5G omrežja, namenjen pa je napravam, nekoliko bolj usmerjenim v mobilno igranje. Zaradi enake arhitekture, bodo OEM ponudniki dobili možnost, da ga vgradijo v svoje 765 naprave in jih prodajo kot novi model. Prvi telefon, v katerem bo ugledal luč trgovin, bo prav tako danes napovedani Xiaomi Redmi K30 5G Racing Edition.

3 komentarji

Telefon, obdan z zasloni: Xiaomi Mi Mix Alpha

vir: Xiaomi

vir: The Verge
The Verge - Medtem, ko se "veliki" kosajo s prepogljivimi zasloni (tudi Xiaomi je imel svojega) je Mi Mix Alpha dobesedno obdan z njimi. T. i. Surround screen namreč zavzema tudi obe stranski ploskvi in hrbet naprave, brez sta le zgornja in spodnja stranica, ki pa sta za tolažbo izdelani iz titana letalske kakovosti.

To pa še ni vse, eden od adutov naprave je Samsungovo tipalo fotoaparata s 108 megapikami, ki fotografije zajema v resoluciji 12.032 x 9.024 pik, lahko tudi z ultra širokim ali teleobjektivom z dvakratnim optičnim zumom. Objektivi so sicer nanizani na vertikalnem pasu na hrbtni strani telefona, zaradi česar je zaslon na tem delu naprave nekoliko ožji. Zaradi vsezaslonske narave telefona, bomo na njem seveda zaman iskali prednji fotoaparat za selfije. Iz enakega razloga na napravi ni fizičnih tipk, razen tiste za vklop in izklop, sta pa zato obe stranici občutljivi na dotik. Tam se namreč nahajajo vse statusne ikone, denimo omrežje in napolnjenost baterije.

Telefon poganja...

25 komentarjev

Apple konkretiziral mikavne storitve, novi iPhoni stavijo na objektive

vir: Apple

Apple - Cupertino, Kalifornija. Dvorana Steva Jobsa, na odru Tim Cook. Praznik za ljubitelje vrhunsko zasnovanih in še bolje oblikovanih naprav. Pa seveda storitev, kot se danes spodobi. Slednje so na največjem letošnjem Applovemu dogodku dobile poseben poudarek. Skratka, v poldrugi uri je bilo napovedanih zares veliko novosti. Pa pojdimo.

19. septembra si boste tako lahko omislili Apple Arcade. Storitev za igranje iger, ki bo ob splovitivi na voljo v več kot 150 državah, že na začetku bo na voljo okoli 100 naslovov, novi pa naj bi prihajali v mesečnih ciklih. Vse to bo stalo 4,99 dolarja na mesec, prvi mesec bo poskusno brezplačen. Bo pa Arcade precej družinsko orientirana storitev, vsaj sodeč po partnerjih, ki so s svojimi ekskluzivami dobili besedo na odru. Konami je...

203 komentarji

Apple je spet ravno dovolj izboljšal iPhone

Slo-Tech - Predstavljen je iPhone 7, kot pričakovano brez izhoda za slušalke in z nekateri drugimi novostmi, na pogled pa zelo podoben prejšnjim dvem. Apple tokrat po dveh letih ni zamenjal dizajna, samo malo ga je dodelan in vsaj ena barva je popolnoma nova. Plastični trakovi, ki prepuščajo antenski signal so pomaknjeni proti robu ohišja, prehodi med steklom na sprednji strani in aluminijem pa so bolj...

418 komentarjev

Bo naslednji Nexus res 6-palčen?

Ilustracija, osnovana na fizičnem modelu

vir: Android Central
Android Central - Tekom vikenda je bilo moč slišati več neuradnih napovedi, da bo naslednji Googlov mobilni telefon, Nexus 6 (oz. morda Nexus X), kar 6-palčen. Videli smo tudi slike naprave s kodnim imenom Shamu in splošne napovedi pravijo, da bo šlo bolj ali manj za 6-palčnega Motorolinega Moto X. Nexus 6 naj bi po HTC-ju (Nexus One), Samsungu (Nexus S, Galaxy Nexus) in LG-ju (Nexus 4, Nexus 5) pripravljala prav Motorola, za kar naj bi se pri Googlu lahko zdaj, ko so podjetje prodali, odločili brez očitkov, da dajejo nepravično prednost svojemu izdelovalcu telefonov.

Po napovedih bomo novembra, ko naj bi bil novinec na voljo, v ohišju dobili 6-palčni...

38 komentarjev

LG-jev telefon z Windows Phone 7 Series

vir: engadget
engadget - V zadnji The Engadget Show, ki se je dogajal ta vikend, je na obisk prišel Aaron Woodman, direktor Microsoftovega oddelka za mobilne komunikacije, in s seboj prinesel prvi mobilni telefon z Windows Phone 7 Series, na katerem se je ponašal logotip izdelovalca. Šlo je za LG-jevo napravo, o kateri so podrobnosti sicer še skope. Zanimivo je, da ne gre za napravo, ki bi za vso interakcijo uporabljala na dotik občutljiv zaslon, temveč gre za napravo s fizično tipkovnico QWERTY in bi bila lahko ena izmed treh šasij, o katerih smo že poročali. Sam mobilni telefon je opremljen s 3,5 mm priključkom za slušalke, fotoaparatom s 5 milijoni točk, namenskim gumbom za proženje le-tega ter gumboma za uravnavanje glasnosti, odvisno od...

1 komentar

LG bo uporabljal Android

Cenovno ugodni GT540

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Zagovorniki odprtokodne programske opreme tako radi govorijo, da bo naslednje leto leto pohoda Linuxa, kar se je z Androidom, ki uporablja jedro Linux, ponovilo. Že za lansko leto so mnogi napovedovali, da bomo ugledali obilico naprav, ki bodo močno zatresle temelje iPhonove prevlade. A to se ni zgodilo, čeprav smo dobili nekaj pomembnih mobilnih telefonov - HTCjev Hero in Magic, ki sta nasledila prvi mobilni telefon z Androidom, HTCjev Dream oz. G1, ter, najpomembneje, Motorolin Droid. Prav ta je iPhoneu povzročil še največ težav, a, roko na srce, le-te niso bile pretirano velike.

Spet smo na začetku leta in spet lahko rečemo, da letos pa morda le ugledamo revolucijo pri mobilnikih z Androidom. Droid je bil...

42 komentarjev