»

Google Maps pozna tudi mariborski mestni promet

Slo-Tech - V aplikacijo Google Maps so po novem vključeni tudi podatki o mestnem prometu v Mariboru skupaj z voznimi redi, sporočajo iz mariborskega podjetja Marprom. To pomeni, da lahko sedaj pri načrtovanju potovanja po Mariboru uporabimo Google Maps, ki bo poleg pešpoti in vožnje z avtomobilom odslej nudil tudi informacijo, kje, kdaj in s katerimi mestnimi avtobusi lahko pridemo do cilja. Google Maps je že prej poznal, kako poteka mestni promet, sedaj pa ima podatke o voznem redu, tako da omogoča navigacijo v realnem času. To bo precej poenostavilo navigacijo po mestu, zlasti za turiste je takšna integracija zelo pomembna. Google Maps v Sloveniji že pozna vozne rede ljubljanskega mestnega prometa, železniškega prometa in nekaterih medkrajevnih avtobusnih linij. Še vedno pa mu manjkajo podatki o...

13 komentarjev

Google Calendar, Gmail in Maps v Material preobleki

Gmail na tablici prikazuje izbran pogovor in celoten nabiralnik hkrati

vir: Google
Google - Googlove aplikacije bodo Material design, eno izmed najpomembnejših novosti Lollipopa, prinesle tudi na starejše naprave. Čeprav nekaj aplikacij že uporablja Material design, npr. nastavitve Google Play services, trgovina Play, prve ne uporabljamo pogosto, druga pa ni prinesla tako drastičnih sprememb. Oboje ne drži za trojico prihajajočih posodobitev, Google Calendar, Gmail in Maps. Vsem trem se bo vmesnik znatno spremenil in prinesel obilico novih funkcij. V primeru Gmaila v izdaji 5.0 odpade potreba po ločeni aplikaciji za elektronsko pošto za vse, ki ne uporabljajo Googlovih storitev, torej uporabljajo poštne predale Yahooja oz. jih na mobilni telefon prejemajo prek strežnika Exchange. Te bo zdaj s pomočjo majhnega paketa podpirala...

7 komentarjev

Google Maps tudi za kolesarje

TG Daily - Po peticiji, ki jo je podpisalo kar 50.000 kolesarjev, so se pri Googlu uklonili, in po posebnem načinu za voznike avtomobilov, pešce in javni prevoz v Google Maps dodali še kolesarjem prijazno različico. Storitev je, kot ponavadi, zaenkrat omejena zgolj na ZDA, kjer bodo kolesarji v 150 mestih lahko označevali svoje priljubljene poti in kolesarjem prijazne ceste.

Sam potek izrisa poti je nadvse podoben trem že obstoječim načinom v Google Maps. Po izbiri začetne in končne točke iz menija enostavno izberete možnost kolesa, na Google Maps pa se nato izriše priporočena pot, po kateri bosta najlažje, najvarneje in najhitreje prispeli na cilj.

Poleg uporabniških priporočil v usmerjenem načinu bo s kolesarsko plastjo mogoče prikazati tudi...

4 komentarji

Google Maps bo zbiral podatke o vožnji

Google Maps

CNet - Za najpomembnejše avtoceste, regionalne ceste in avenije v velikih mestih ZDA Google Maps že nekaj časa ponuja informacije o gostoti prometa. Te pridobi z obcestnih merilnikov in posebnih avtomobilov, uporabnikom pa potem omogočajo izbiro najmanj obremenjene ceste v danem trenutku. Sedaj pa gredo še dlje, saj bodo isto funkcionalnost uvedli tudi za stranske in manj pomembne ceste, pri čemer si bodo pomagali z uporabniki. Če uporabljate Google Maps na pametnem telefonu, boste Googlu avtomatsko pošiljali podatke, kod se vozite, če boste izbrali gumb My Location. Storitev se da sicer onemogočiti, a pri tem izgubite možnost My Location - ponoven vklop vas takoj zveže z Googlom.

Google je zapisal, da se zavedajo...

3 komentarji