»

Nexus NX-4000

Extreme Overclocking - Ko govorimo o kakovostnih napajalnikih, ponavadi pomislimo na Antec in Enermax, ki kraljujeta v naših krajih. Nikakor pa ne smemo pozabiti na podjetje Nexus, ki je na trg poslalo svoj 400W napajalnik. S tem PSUjem sicer ne bi mogli dosegati ekstremnih navijanj in imeti tono PCI naprav, saj je namenjen povprečnim uporabnikom. Naprava, katere prvenstvena odlika je tišina, je pravi balzam za naša ušesa.

2 komentarja

Samsung 172B

več strani - Na I am not a geek so napisali kratek članek o Samsungovem LCD zaslonu . Na rivalski strani Techware Labs pa so monitor opisali še podrobneje. Če zdaj povem še kaj o LCD zaslonih, ki se tudi v Sloveniji vedno bolj uveljavlajo. Na začetku so bile slike popačene in zato ti zasloni niso bili med ravno najboljšimi, ki jih je bilo moč kupiti. A to napako so odpravili in prav zato se sedaj krog uporabnikov, uporabnost in učinkovitost zaslonov večajo.

0 komentarjev

Samsung in NEC LCD zaslona

Tom's Hardware - LCD zasloni so dražja, a očem bolj prijazna različica monitorjev, saj jim skorajda ne škodujejo, poleg tega pa zavzamejo majhen del pisalne mize. Za današnje čase so 15 palčni monitorji že kar malo premajhni, zato velika večna posega po 17 palčnih. In prav toliko sta velika monitorja Samsung 171N in NEC LCD1760V , ki sta bila osrednja tema testa, spisanega na Tom's Hardware. Po sposobnostih se je bolje obnesel NEC-ov monitor, a ima ta tudi slabo stran -- oblikovanje monitorja, ki ne sodi v vrh današnje ponudbe.

3 komentarji

Širokozaslonski LCDji

PC World - Zaradi naraščanja popularnosti gledanja DVD filmov tudi na prenosnikih, so se nekateri izdelovalci ekranov odločili poseči po zanimivi alternativi običajnim LCD zaslonom - širokozaslonski oziroma "widescreen" LCD monitorji bodo tako našli mesto v prihajajočih prenosnih PCjih. Samsung bo prvi, ki bo naredil tak zaslon in bo večji od petnajstih palcev in sicer 15,4-inčni WXGA (1.280 pikslov x 800 pikslov). Več si preberite na PCWorld.com.

3 komentarji

Hercules Prophetview 720 LCD zaslon

Dan's DATA - Hercules je na trg poslal svoj LCD zaslon Prophetview 720 z diagonalo 15 palcev. Danes sem zasledil test tega LCD zaslona, ki je dokaj poceni - v Sloveniji približno 120 tisoč tolarjev. Zaradi cene in neizkušenosti Herculesa pri izdelovanju monitorjev se mi je zastavljalo kar veliko vprašanj glede kvalitete samega izdelka, a ta po testu sodeč sploh ni vprašljiva. LCD zaslon se izkaže za enega izmed boljših, še bolj pa to pride do izraza, če pogledamo ceno monitorja in njegov dizajn. Podstavek je iz aluminija, monitor pa iz modrovijolične plastike, na mizi pa zasede manj prostora kot običajen LCD zaslon.

6 komentarjev

Lepa prihodnost LCD zaslonov

The inquirer - Že pred kakim letom ali dvema smo bili deležni kar opaznega znižanja LCD zaslonov, saj se cene spustile na dokaj znosno raven 150 000 SIT in se počasi začele približevati meji na 100 000 SIT. Vendar so cene kljub obetavni napovedi kar naenkrat poskočile nazaj na 250 000 SIT in upanja na množično razširitev (razen v bankah, kjer denar tako ali tako ni bil nikoli problem) je bilo konec. Kljub vsemu, pa se je ljudstvu ponudila še ena priložnost, da se znebijo svojih CRT monitorjev, v katerih prebiva 100 let stara tehnologija, saj so cene spet padle. Ravno zaradi nizkih cen je pričakovana tudi visoka prodaja. Samo Tajvan računa, da bo njihova prodaja LCD zaslonov to leto dosegla magične 4.9 milijarde dolarjev ali 70 % več kot lansko leto. Tajvanska vlada predvideva, da bodo LCD zasloni, ki jih podjetja uporabljajo v "pametnih" telefonih (Nokia Communicator?), mobilnih telefonih in monitorjih dosegli 25.3 % tržni delež na svetovnem trgu, ki naj bi se leta 2002 povečal na 30 %. Seveda pa...

0 komentarjev

Ximian .NET?

CNet - dotNET je zelo vroča tema zadnje čase. Ximian bo očitno v ponedeljek najavil nov produkt, ki naj bi tekmoval z (ali vključeval?) .NET. Več o vsem skupaj piše v temle članku. Vprašanji, ki se zastavljata sta dve: ali lahko open source community dovolj hitro ustvari nadomestek za .NET in ali je možno, da bo MS spet (kljub drugačnim obljubam) .NET priklenil na svoje platforme.

0 komentarjev

Test nove 19" Iiyame 451 Pro

Gamer's Depot - Mate, Slo-Techovo "oko sokolovo", je zasledil test nove Iiyame 451 Pro... Sama "evolucija" iz 19" Iiyame 450 je potekla nekako takole: Vzamimo Iiyamo, zapakirajmo jo v lepše ohišje, dodajmo USB Hub v podstavek ter malo spremenimo zmogljivosti (kolikor opažam, na slabše -- ampak čisto za malo...). Test tega monitorja so se lotili na Gamer's Depot ter ga opravili solidno. Klik!

Še opozorilo za najnatančnejše: Vision Master Pro 451 po novem nima BNC vhodov, kar pomeni da bodo grafiki ostali pri 450 Pro. Hvala, Mate!

1 komentar