»

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

Odklenite svojega AthlonaXP

OverClock Intelligence Agency - Ko so na tržišče procesorjev prišli dobri, stari Thunderbirdi, je to pomenilo revolucijo na področju navijanja, saj smo spet dobili možnost spreminjanja množilnika in nismo bili več odvisni samo od FSBja ter dobre volje ostalih naprav. No, AthloniXP so s to tradicijo nadaljevali, le da tokrat ni zadoščal več navaden HB svinčnik, saj je odklep novih procesorjev malce bolj sofisticirana zadeva, za katero potrebujete boljše orodje. In podjetja so tu zavohala tržno nišo. V koliko vam nikakor ne uspe odkleniti vašega lepotca oz. za to krivite neprimerne pripomočke ter pribor, si lahko ubodete poseben kit za odklepanje AMD procesorjev. Tokrat so eno različico ogledali na OCIA, kjer so z njim odklepali 1600+ inačico Palomino procesorja. Klik!

0 komentarjev

Set za odklepanje AthlonaXP

Elite HW - Stare AMDjeve procesorje smo, in jih verjetno še, odklepali kar s svinčnikom. Seveda so se pojavili kasneje tudi "profesionalni" seti in kiti za odklepanje množilnikov, ki so naredili sicer isto kot svinčnik, toda na bolj prefinjen način.

AthlonomXP pa so razvijalci med L2 mostičke vrezali luknje, da odklep ne bi bil več tako enostaven. Seveda za nedobudne overklokerje to ni bil problem, saj so hitro našli nove načine kako odkleniti procesor. No, na elite HW so si ogledali set za odklep "novih" Athlonov. V kompletu dobite povečevalno steklo (ki je malce boljše kot v predhodnem kompletu), nekaj stekleničk z zanimivo vsebino, pinceto, ter navodila. Oglejte si test in si morda zadevo omislite, če imate težave pri drugih, "neprofesionalnih" postopkih.

2 komentarja

Odklepanje Athlona XP s svinčnikom?

OC Workbench - Na OC Workbench so objavili zanimivo (a še vedno zelo kratko) novico o obstoju Athlonov XP, ki naj bi jih v slogu starih Thunderbirdov odklenili z navadnim svinčnikom ali prevodno pasto. Kot že veste, imajo Athloni XP povsem po nepotrebnem med L1 mostički še vdolbinice, ki dodatno onemogočajo odklepanje množilnika procesorja. In vsak izkušen navijalec vam bo znal povedati, koliko problemov je imel z odklepanjem (kar vprašajte našega Sergia :) ). No, sodeč po prej omenjeni novici na svetu obstajajo tudi Athloni XP, ki vdolbinic nimajo. Prepričajte se na lastne oči:

0 komentarjev

AMD XP Unlocking Kit

AMD Power - Pa smo prišli do komercializacije že utečene operacije - odklepanja Athlonov XP, namreč. Po res nešteto rešitvah (ena od njih tudi slovenska), se je na AMD Power pojavil test celega kita za odklep procesorja. V škatli dobimo: povečevalno steklo 3x/6x (pohvalno), iglo (pohvalno), selotejp (pretiravanje), maso za zapolnitev rež (kar je v bistvu silikonska termalna pasta), čistilec procesorja (kar je v bistvu aceton) ter povezovalec kontaktov (kar je v bistvu eletrično prevodna pasta). Ja, kam nas pripeljejo imena, ki sedejo v uho ... Sicer pa - baje se obnese.

0 komentarjev

Razlikovanje med AthloniXP in AthloniMP

Storage Review - V forumih StorageReviewa so se pojavile govorice o tem, da naj bi bilo novo AMDjevo čipovje 760MPX zmožno razlikovati med AthloniXP in MP. Fizične razlike med procesorjema praktično ni, le da MP tudi uradno podpira delovanje v večprocesorskih sistemih, XP pa ne. Če se bodo govorice izkazale za resnične, bo šla večina idej o zelo zmogljivih in dokaj poceni dvoprocesorskih sistemih ,temelječih na AMDjevem Palominu, rakom žvižgat. Debato najdete tukaj.

0 komentarjev

Odklepanje AthlonovXP

VR - Zone - Eno kratko a uporabno novico nam je poslal Dare:

AthloniXP so med nami že kar nekaj časa (še posebej njihovo poimenovanje..). Tisti, ki jih imate in gruntate, kako bi jih odlkenili - tukaj so za vas spisali zelo dober članek prav o tem. Obvezno branje vsem!

0 komentarjev

Le česa se ne spomnijo pri Microsoftu :)

Slo-Tech - Ne, te novice nam ni poslal Žiga, ampak Miha Poklukar:

Očitno nimajo drugega dela kot to, da so postavili velik X iz škatel pred Nintendovim štabom v USA. Besni privrženci Nintenda pa že načrtujejo povratni udarec (govori se o razstrelitvi kompletnega štaba v Redmondu).

Hm, glede zadnje izjave, mi na misel pride samo slavni stavek iz legendarne Renaultove reklame za Kangooja : "Ja, pa kaj še" .

6 komentarjev