»

Hočete zastonj računalnik? Metronomy ga podari!!!

Slashdot - Angleško podjetje Metronomy ponuja zastonj IBM računalnike vsem gospodinstvom, ki jih želijo in so pripravljena prenašati kakšen oglasek tu in tam. Računalnik, ki ga ponujajo, niti ni tako slabo opremljen - Celeron 2.4Ghz, 256mb pomnilnika, 40Gb disk, vgrajena 64mb grafična kartica, DVD-rom, 56K modem, vgrajena zvočna kartica, Windows XP, zaslon in še vse ostalo, kar spada zraven - resda vse to ne spada pod najnovejšo opremo, a za internetno brskanje je kar zadovoljivo.

Ampak, kot že omenjeno, je tu še tista mala napakica, ki smo jo že omenili - predvajanje oglasov. Vsakih 20 minut se vam bo na zaslonu pokazalo sporočilce, ki vas bo opomnilo, da je potrebno pogledati eno minutno oglasno sporočilo, poleg tega pa je potrebno računalnik uporabljati najmanj 30 ur na mesec. O vašem napredku pa bo sistem seveda vsak mesec poročal. Tako, da kar pozabite na nameščanje Linuxa ali česar koli drugega. Klik! in Klik! tu če vas je ponudba morda zamikala.

Ne vem zakaj, vendar me ta...

27 komentarjev

Seagate Baracuda Serial ATA

X-Bit Labs - V predvčerajšnji novici sem pisal o Maxtorjevem trdem disku, ki med prvimi podpira Serial ATA. Kot vsi veste, ima Serial ATA ožje kable. Seveda se razlikuje tudi po hitrejšem prenosu, ki ima zgornjo mejo pri 150 MB/S. Seveda zaradi majhnosti ne omejuje pretoka zraka, kar je spet ena dobra lastnost.

Tokrat so si na X-Bit Labs pobliže ogledali Seagateov model, ki pravtako podpira Serial ATA in spisali obsežen, kar 17 strani dolg test. Preden so sploh začeli testirati pa so se vprašali, če je SATA sploh hitrejši v praksi kot ATA133. Testirali so z različnimi SATA krmilniki, vendar je na nekaj testih kar nekaj razlike med njimi po hitrosti pisanja ter branja. Tu je še posebaj izstopal model podjetja Silicon Image...

4 komentarji

Uradno Slo-Tech ozadje za namizje

Slo-Tech - V našem forumu se je razplamtela debata o tem, kateri ozadje ima sleherni Slo-Techer nastavljeno kot privzeto. Naš xbite, dizajner alternativnih barvnih shem, ki jih s pridom uporabljate, je pred časom naredil ozadje ter ga v tej temi tudi objavil. Požel je same hvale, tako da brez nadaljnjega odlašanja: Predstavljam vam uradni Slo-Techov wallpaper! Vunpotegnete si lahko naslednje ločljivosti: Naj vam bo v veselje [:D]

35 komentarjev

Kako stiskati?

Tweak Town - Ravno danes se je Primož igral z vrhnjo sliko Slo-Techa ter ugotovil, da se da v Linuxu (meni se zdi, da kar v shellu, nisem prepričan - nisem Linuxaš, priznam) dotično sliko pošteno skrčiti brez kakšnega opaznega upada kakovosti prikaza. Rezultat? Iz 52 KB smo dobili 13 KB, kar se izjemno pozna v količini poslanega prometa ter posledično na obremenitvi strežnika. Orgazmično. Za vse nas, uporabnike Oken, pa tale kratek članek, ki opisuje shranjevanje JPG datotek v programu Adobe Photoshop. Tip vztraja na tem, da je za uporabo na spletu stiskanje v razmerju 1:25 popolnoma sprejemljivo. Mu verjamete?

10 komentarjev

Prva obletnica prenove

Slo-Tech - Vidno se že staram, moram priznati. Sploh se mi več ne da pisati spisov, dolgih tisoče besed . Naj vas samo opomnim: Natanko pred letom dni smo uradno prenovili Slo-Tech ter uvedli oblikovanje strani, ki ga s pridom uporabljate še danes. Izgleda, da vam je res všeč. Samo včeraj smo namreč imeli 3600 obiskovalcev na strani .

9 komentarjev