»

Popolnoma neslišen računalnik

Minerva Technology - Še ena novice za ljubitelje tišine: na tej strani se je neki tip spravil izdelovati računalnik, ki ne proizvede nobenega šuma. Uporabil je procesor VIA C3, ki proizvede zelo malo toplote in zahteva le pasivno hlajenje s hladilnimi rebri, napajalnik brez ventilatorja in kartico Compact flash, ki je nadomestila trdi disk. V računalnik poleg vseh teh čud ni vgradil niti ene komponente, ki bi vsebovala gibajoče dele (disketnik, ...). Kako mu je vse skupaj uspelo, pa si lahko preberete v zanimivem članku na Minerva Tech.

0 komentarjev

Project Crystal

Bit Technologies - Zadnjič je bila opisana modifikacija ohišja z štirimi ventilatorji in prozorno steno. Na Bit-tech pa je opisana izdelava računalnika v prozornem ohišju in z vodnim hlajenjem. Opis je zelo podroben z veliko slikami. Računalnik je zelo tih in prekrasno izgleda. Oglejte si to prekrasno mojstrovino Link.

0 komentarjev

Nov test

Slo-Tech - Tokrat sem stestiral Asusov iPanel Deluxe - ultimativni kos trdine oz. strojne opreme, ki na majhnem LCD ekranču prikaže skoraj vse, kar si overklokerji želijo vedeti o stanju svojega abakusa. Se spomnite tistih senzorjev za temperaturo z ekrani, ki smo jih monitrali na sprednjo stran računalnika in tako odčitavali temperature v notranjosti računalnika? No, to in še več je iPanel. Toda tudi ta ima svoje pomanjklivosti in napake. Preberite si test.

1 komentar

Modifikacija mrežne kartice

Virtual Hideout - Mrežne kartice imajo na zadnji strani LED diodice, ki kažejo pri kakšni hitorsti smo priključeni, če prenašamo podatke in podobno. Kako nam to pomaga, če pa so diodice na zadnji strani računalnika. Bomo lezli pod mizo, da bomo videli, če lučka sveti? Ne bi?
Za take, ki imajo radi veliko lučk na sprednji strani računalnika so na Virtual Hideoutu napisali članek, kako te kontorlne lučke speljati do sprednjega dela ohišja in jih tam namestiti. Klik! Še slika: ...

5 komentarjev

Nočna lučka

Bit Technologies - Še ena novica, ki nam jo je poslal Darko Pevec:

Na bit-techu so sprobali še en luškan mod. Tokrat so se lotili značke na računalniku. To je tista nalepka na sprednji strani računalnika na kateri je ponavadi logotip podjetja, ki vam je prodalo računalnik. V bistvu je kar enostavno. Oni so to stvarco kupili za 10 dolarjev, jaz bi pa to kar sam naredil (važna je ideja :). Klik!

4 komentarji