»

"Fantje, mislim, da sem skrekal Doom Eternal. Resno."

vir: Flickr

Slo-Tech - Tako se je na Redditu glasil zapis srečnega najditelja zagonske datoteke brez DRM zaščite za pravkar izšlo igro Doom Eternal. Če se spomnite, iziti bi morala že lani novembra, pa ni, doletela jo je preložitev in avtorji, Id Software ter predstavniki založbe Bethesda so tedaj zagotavljali, da bodo vmesni čas porabili za izboljšave. Pričakovanja nostalgikov so bila namreč velika, prejšnja inkarnacija je namreč pred štirimi leti navdušila tako igralce kot kritike.

Včeraj si je bilo igro končno moč prenesti v zameno za 50 USD in eden prvih kupcev je med brskanjem po namestitvenih datotekah odkril mapo z dodatno izvršilno datoteko, ta je bila enakega imena, a precej manjša po velikosti. Izkazalo se je, da je z njo moč zamenjati originalno datoteko, s tem pa Doom Eternal pognati brez zloglasne zaščite Denuvo. Najditelj je zadevo brž razkril javnosti in splet so nemudoma preplavile šale o tem, kako so si pri ID Software sami skrekali igro.

Pri Bethesdi so sicer pohiteli in popravili...

34 komentarjev

Western Digital pohrustal SiliconSystems

CNet - Western Digital je že nekaj časa na glas razmišljal o vstopu na živahen trg SSD-jev. Včeraj so objavili, da so prevzeli podjetje SiliconSystems, s čimer so se naenkrat znašli na tem trgu. Za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002 in proizvaja vrsto SSD-jev za različne segmente, osredotočajo pa se na t.i. embedded naprave, so v Western Digitalu odšteli 65 milijonov dolarjev. Izvršni direktor WD-ja John Coyne je v svoji izjavi dejal, da bodo znanje in tehnološke zmožnosti SiliconSystemsa znatno pripomogle pri razvoju SSD-jev v WD-ju. O tem ne gre dvomiti, saj ima tarča nekaj svojih patentov, poleg tega pa imajo navzkrižno licenco s SanDiskom, ki se bo sedaj prenesla na WD. Prevzeto podjetje bo nemudoma postalo oddelek z imenom WD Solid-State Storage business unit.

8 komentarjev

Mozilla Firefox 1.0.2 v vsej svoji mogočnosti je tu!

Mozilla.org - Že kar nekaj časa je preteklo od izida prejšnje različice enega najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov ta trenutek -- Mozilla Firefoxa, zato so se vrli programerji odločili, da nam ponudijo nekaj novejšega, boljšega. Tako so poskrbeli, da bomo lahko s Firefoxom še varnejši in da bo brskalnik še stabilnejši, hkrati pa so dodali nekaj bombončkov za uporabnike Linuxa. V ta namen je nastala različica, ki se bohoti z oznako 1.0.2. Brskalnik, katerega namestitvena datoteka je velika 4,7 megabajta, si lahko prenesete z Mozilline domače strani.

Pa veselo brskanje! ;)

Na novico nas je prijazno opozoril Racer D.

113 komentarjev

ICQ 2001b

ZDNet - Po verziji aplha, ki sem jo na kratko opisal pred časom, je izraelski Mirrabilis izdal novo, 2001b (beta) verzijo svojega IM programčka. Namestitvena datoteka je velika 3.61 MB, Klik! priporočen :]

ICQ morda ni bil prvi tovrstni programček oz. storitev, je pa nedvomno najbolj razširjen, uporabljan ter priljubljen. S prednostmi nove verzije sem se sicer že ukvarjal, a še enkrat - na kratko: stiki se sedaj prenesejo na spletni strežnik, s katerim se sinhronizirajo, če uporabljamo več računalnikov; naprednejše prenašanje datotek nam tokrat omogoča stvarjenje 'mape v skupni rabi'; namestitveni programček omogoča dodajanje in odstranjevanje modulov tudi brez ponovnega zaganjanja računala.

1 komentar

ICQ 2001b alpha

CNet - Izšla je beta mojega omiljenega IM programčka, ICQ 2001b Alpha. Verjetno glavna prednost nove verzije je večja spletna nrav podatkov: stiki niso več (le) na računalniku, ampak se prenesejo v spletni predal ter z njim sinhronizirajo. To pomeni, da lahko ICQ uporabljamo na več računalnikih, na vseh pa bomo imeli iste kontakte - uporabno recimo pri potovanjih, ko ICQ uporabljamo v kiber-kafičih.

Novost je tudi naprednejše upravljanje 'sharanih' datotek - te sedaj prenesemo v posebno mapo, do katere dostop lahko omejimo le na določene osebke. Novitet in izboljšav je še malo morje, ZDNet-ov opisovalec pa se je spotaknil predvsem ob manjek podpore za videokonference (ki jih konkurenca že ponuja ali pa še bo - MS Messenger jih ima dobiti v nadgradnji, ki bo navoljo na dan uradnega začetka prodaje WinXP). Opis, download tukaj .

5 komentarjev