»

Hoja po vodi

engadget - Proučevanje (ali bolje posnemanje) živali je v laboratoriju za nanorobotiko na univerzi Carnegie Mellon ponovno obrodilo sadove. Z obilico domišilje poimenovani Water Runner se zgleduje po nekaterih kuščarjih in žuželkah, ko hitro drobenclja po vodni gladini. Ključ do uspeha je razmerje med tlakom na površino in hitrostjo premikanja nog. Trenutna različica sicer nekoliko goljufa, saj ni povsem avtonomna (priključena je namreč na izvor energije), ampak končna ideja premikanja preko kakršne koli površine tako ni samo jasno začrtana ampak tudi že korak bliže.

13 komentarjev

Nov test!

Antec true 430

Slo-Tech - Obstajajo tri vrste napajalnikov: serijsko-tajvanski, tajvanski ter ostali. Ker na Slo-Techu skrbimo za vaše psihofizično zdravje ter vam ne želimo od napajalnika začetega požara v hiši, smo odločili, da bomo vašim vprašanjem o črnih ATX kontektorjih naredili konec. Če imate radi svoj računalnik, vsekakor poučno branje.

Preizkusili smo pet napajalnikov iz kategorije "ostalo", saj menimo, da je za napajalnik vredno odšteti več kot deset tisoč tolarjev. morphling1, nam dobro znani vseznalec na področju strojne opreme, je pod drobnogled vzel pet napajalnikov: enega Enhanceovega, dva Enermaxovega ter dva Antecova. Kateri je najstabilnejši v deželi tej? Obvezno branje!

23 komentarjev

Računalnik:prah =1:0

Slo-Tech - Ko sem danes po dolgem času spet odprl svoj računalnik, sem se kar zgrozil, koliko prahu se je našlo notri. Ko pa sem med brskanjem za novicami natelel na tole stran, sem pa ugotovil, da je prahu v mojem ohišju za vzorec.
Kot navaja avtor strani, je bil računalnik v neki lesni industriji skoraj štiri leta, da pa še vedno dela. Ja, ni kaj, čudeži se še vedno dogajajo.

13 komentarjev

Izdelava vodnega rezervoarja

LivePC - Pomemben del sistema vodnega hlajenja (tega se ponavadi zavemo, ko nam spusti liter vode, da preplavi ohišje), rezervoar za vodo, je ponavadi zadnja stvar, na katero mislimo pri izdelavi vodnega hlajenja. Najprej ponavadi pride na vrsto izdelava bloka, nato radiator, črpalka in tako naprej. Za rezervoar se pa žal ponavadi zgodi, da uporabimo tisto, kar je pač pri roki. Da se vam ne bo zgodilo, kar se je meni (že omenjena voda v računalu), si poglejte tale članek, v katerem je lepo opisan potek izgradnje pleksi rezervoarja, skupaj z orodjem, ki ga boste potrebovali za izdelavo. Sicer ne izgleda najlepše, ampak - pomembna je funkcionalnost [:D]!

2 komentarja

Jesensko čiščenje računalnikov

Slo-Tech - Tole novico pa nam je poslal Darko:

Za vse tiste, ki imate radi svoje računalnike in hočete, da bodo se dolgo in veselo delali je namenjen naslednji članek. Vsake toliko časa je lepo, če računalnike skrbno počistite: počistite ventilatorje, prah z kartic in podobno, pa tudi vse žuželke, ki jih silni ventilatorji vsesajo v ohišje. O čem govorim? Kar poglejte tale članek.

0 komentarjev

Neonke, oh te neonke

več strani - Na svetu (in tudi pri nas) je veliko ljubiteljev neonskih luči v računalniških ohišij, mene pa te stvarce ne ganejo kaj preveč... Kakorkoli, vsi ljubitelji majhnih lučk v ohišjih se bodo razveselili novega članka na Virtual Hideout, ki govori o neonkah. In to ne navadnih... gre za posebne lučke, ki ustvarjajo efekt valovanja (vsi, ki ste girali The Sims in poznate Lava lamp veste, o čem govorim ). Ne dvomim, da bo marsikdo navdušen nad to zadevo in priznam, da tudi mene zanima, kako bi bila videti notranjost ohišja s čem takšnim od znotraj... Ko smo že pri neonkah pa naj omenim še projekt tega tipa. Verjetno gre za kakšen ekstremen primer odvisnosti od neonske luči, saj je tipo v ohišje...

11 komentarjev