»

Maxtor DiamondMax Plus 9 200GB

Hardware Zone - V zadnjem času se je največ pozornosti posvečalo SATA diskom, ki so v prednosti pred malo starejšim ATA sorodniki. A le-ti še niso zamrli in na trgu se še vedno pojavljajo novi primerki te stare tehnologije. Maxtor je pred kratkim izdal DiamondMax Plus 9 200GB , ki zmore shraniti do 200 GB podatkov. K hitrejšemu delovanju pa pripomore 8 MB Samsunovega predpomnilnika in vrtenje plošč pri 7200 obratih.

0 komentarjev

Mičkan PC™

Tweaker's Asylum - Shuttle SS40G je majhen pc. Vsebuje pa naslednje stvari:

  • AMD Athlon/Duron z 200/266 MHz Socket A procesor
  • 2 DDR200/266 SDRAM, 4 USB 1.1 porte, 3 IEEE1294 porte
  • itegrirano SIS 315 grafično kartico
  • itegrirano zvočno kartico in 10/100 mrežno kartico
  • ATA 33/66/100 IDE vmesnik
  • 2 PCI slota
  • in še nekaj stvari...


  • Zadevica izgleda zanimivo, na testu pa so ugotovili, da je SS40G zelo dobra zadeva, edino nad pomanjkanjem ATA133 in podporo DDR333 niso najbolj navdušeni. Klik!

    2 komentarja

    Test Maxtorjevega diska

    X-Bit Labs - Maxtor je eno izmed podjetij, ki bi lahko končalo v stečaju ali pa bi ga za drobiž kupil kakšen drug proizvajalec. Znano je namreč, da je imel Maxtor v preteklosti kar precejšnje težave in samo Hyundaiu se lahko zahvali, da so se obdržali v svojem poslu. No, največja ironija (če se spomnimo na preteklost) je, da je danes Maxotor eno izmed največjih podjetij, ki narekuje nove standarde in ki je z nakupom Quantuma pridobilo ogromno. Številni ga poznate po vsiljevanju standarda ATA/133, ki je po mnenju mnogih nateg, vendar pa je glede na dejstvo, da je združljiv z vsemi ATA standardi za nazaj čisto vseeno, če ga vaš disk vsebuje ali ne. Tisti, ki podjetja še niste spoznali, ga boste kmalu, ko boste naleteli na teste njihovega najnovejšega diska D740X-6L, ki utegne postati novi "IBM" med diski. Disk je originalno zasnoval Quantum, vendar ga nikoli ni uspel izdati, saj ga je še med končnim postopkom razvoja presenetil Maxtor s svojo napovedjo o nakupu celotnega podjetja. Disku se kar...

    1 komentar

    ATA133 v praksi

    X-Bit Labs - Naveza Maxtor-Quantum se očigledno obnese, saj lahko na x-bit labs testu občudujemo prvi ATA-133 proizvod. Disk je razvil Quantum in ga dal Maxtorju v proizvodnjo ter prodajo. Kakšne prednosti ponuja pred "navadnimi" ATA100 diski? Bore majhne, saj so razlike že v teoriji tako majhne, da se v praksi to res skoraj nič ne pozna. Po mojem mnenju je edini faktor pridobitve na hitrosti le to, da je inženirjem uspelo stlačiti 40 GB podatkov na eno samo ploščo.

    4 komentarji

    Prvi ATA-133 diski

    Slo-Tech - Prav tako se za to novico zahvaljujem Daretu:

    Maxtor je predstavil enega prvih ATA-133 diskov in sicer DiamondMax Plus D740X ki ima kar 80GB prostora, vrti pa se seveda pri 7200 obratov na minuto. Za delovanje diska potrebujemo se novi disk kontroler ki podpira ATA-133 (vendar disk lepo deluje tudi na ATA 33/66/100 :) - by slycer). Zraven dobimo Promise Ultra133 TX2 krmilnik. Test diska najdete tukaj.

    0 komentarjev

    Promise UATA 133

    X-Bit Labs - Po svojih kontrolerjih znano podjejte Promise je izdalo nov kontroler, ki podpira nov standard ATA 133, ki omogoča prenos podatkov s hitrostjo 133 megabajtov na sekundo. Resda sta trenutno na tržišču le dva diska, ki ta standard podpirata, a jih bo kmalu več. Novi standard z novimi diski bo gotovo primeren za izdelvo poceni ATA RAID polj. . Več detajlov najdete tukaj.

    4 komentarji

    GIGABYTE GA-7ZMM Matična plošča

    Jaz - Gigabyte predstavlja novo matično ploščo, ki je namenjena kupcem, ki jim je pri nakupu najpomembnejša cena in ne toliko kvaliteta. Seveda gre za MP z integrirano grafiko in zvokom. Za grafiko poskrbi integriran S3 Savage4 3D in S3 Savage2000 2D grafični čip, za zvok pa so vgradili Creative CT5880 ki podpira 4 kanale na izhodu. Plošča je zgrajena okrog VIA-inega KM133 čipovja, ki poskrbi za podporo 4-im USB priključkom, ima 2 kanalni UATA 33/66/100 IDE krmilniik, 3 PCI, 1 AGP, 1 AMR in 2 DIMM reže za max. 1gb SDRAM. Ima pa tudi eno zelo zanimivo funkcijo, ki omogoča flashanje biosa direktno iz Windows (luštno ... wanna have). Kot sem že rekel, plošča ni namenjena hardcore overclockerjem in hardcore gamerjem, toda če ste omejeni z tanko denarnico, je to lahko vaša izbira. Link !

    1 komentar