»

GPU vodni blok

LiquidNinjas - Ste strastni navijalec grafičnih kartic? Želite iztisniti iz vaše kartice kar največ? Ergo, tudi vodnega hlajenja se ne branite. Edino kar v takih primerih bega uporabnike je izbira vodnega bloka, da bi iztisnili iz vaše grafikulje kar največ. Če se tudi vi ubadate s podobnimi težavami, ne smete spregledati testa dveh vodnih blokov, ki so ga pripravili pri Ninjah™.

0 komentarjev

Varnostna luknja v WinXP

Washingtonpost - xbite poslal novico:
Nova verzija oken - Windows XP, kot trdi Microsoft, najvarnejša in najbolj zaščitena do sedaj, ima napakico, ki omogoča popoln dostop do računala, takoj ko je le-to priklopjeno na internet, seveda brez lastnikove vrednosti. Microsoft priznava napako ter istočasno poziva uporabnike naj nadgradijo sistem (nevarnost obstaja tako pri Profesional kot pri Home verziji). Za nadgradnjo naj prav tako poskrbijo uporabniki sistemov 98 in ME.
Nadgradnja je na voljo tukaj.

6 komentarjev

Novi Detonatorji

Overclockers.com.au - Kot je pri nVidii v navadi, so izdali nove, nepotrjene, ne nujno stabilne, a skoraj vedno hitrejše, Detonator gonilnike. Naziv te izvedenke Detonatorjev4 je 22.50, vunpotegnete si jih pa lahko za domala vse mogoče Windows platforme: Na tem naslovu za Windows 9x, tukajlele za WinME, tukaj za Windows NT, na tem naslovu za Win2000 ter tukaj za WinXP. Pustimo detajl, da so nekateri naslovi enaki, ampak hej, bolje izpasti neumen kot pa iz aviona . Ker venomer ponavljam, da gre pri prepogostem izdajanju gonilnikov za absurd, mi povejte - ste za to, da na Slo-Techu namesto izraza nVidia Detonator uporabljamo nVidia Razfukač™ ? Malo heca pa mora biti...

7 komentarjev

Uporabnikov test Detonatorjev

Slo-Tech - Matej Oman nam je poslal rezultate svojih testiranj, ki jih je pridobil z novimi 12.00 Detonatorji. Ker se je s testom precej potrudil, objavljam njegov prispevek v celoti:

Pozdravljeni!

Vem, da ste že testirali Detonator 12.00, ampak vseeno vam pošiljam moje rezultate...

S strani www.gamers.at sem si prenesel Detonator 12.00 Final in ga preizkusil v testih 3D Mark. Rezultate si lahko ogledate spodaj. V igrah pa se drugače ti gonilniki dobro obnesejo, le pri Midtown Madness 2 so težave (semaforji ne delujejo, vrhov palm ni, zmešane teksture!)...

Rezulatati:
------------------------
3DMARK2001 PROJECT FILE:
------------------------
DISPLAY
Platform NVIDIA GeForce 256
CPU Optimization D3D Hardware T&L
Width 1024
Height 768
Depth 16 bit
Z-Buffering 16 bit
Texture Format Compressed
Buffering Triple
Refresh Rate Default
FSAA Mode None

RESULTS
3DMark Score 2137
Game 1 - Car Chase - Low Detail 34.5 fps
Game 1 - Car Chase - High Detail 12.2 fps
Game 2 - Dragothic - Low Detail 31.5 fps
Game...

6 komentarjev

Detonatorji 6.50 in overclockanje

Jaz - Veliko uporabnikov je presenečeno ugotovilo, da je v novih uradnih 6.50 Detonatorjih onemogočeno overclockanje procesorja in pomnilnika. Seveda ne gre za kaj kritičnega, saj je to početje možno z goro različnih programčkov, toda vseeno je priročno, če lahko overclockamo tudi preko gonilnikov. Na Tweak Townu si lahko preberete kratek člančič o tem, kako omogočiti overclockanje v najnovejših Detonatorjih. Preprosto in učinkovito... Thnx, Miha!

0 komentarjev

O Detonatorjih...

več strani - Ok, spet so na vrsti Nvidiini Detonator gonilniki. Tokrat jih omenjamo v povezavi z novim Tweaker Asylumovim člankom. Fantje so pljunili v roke in dejansko ustvarili pravo malo bazo detonator gonilnikov. Na enaki testni konfiguraciji so namreč pretestirali celo goro različnih Detonatorjev in moram priznati, da je to dejansko najpopolnejši članek te vrste, kar sem jih do zdaj videl. Res vredno ogleda .

Ko smo že pri Detonatorjih, pa omenimo še tudi to francosko stran. Na njej najdete zelo priročen programček z imenom NV Cleaner. Stvarca iz sistema temeljito odstrani vse ostanke, ki so se vam po vsej verjetnosti nabrali po 50 inštalacijah vedno novih Detonatorjev. Sicer programčka sam nisem preizkusil, toda odzivi uporabnikov so kar pozitivni...

5 komentarjev

Poceni GeForci2 Ultra

X-Bit Labs - Večina vas verjetno ne pozna podjetja Sparkle, saj je njihov glavni cilj izdelava poceni grafičnih kartic. Ravno zato je bila najava GeForce2 Ultra kartice tega podjetja takšno presenečenje in mnogi so se spraševali ali jim bo uspelo predstaviti konkurenčno, a vseeno poceni Ultra kartico. No, ravno pred parimi dnevi so se prvi primerki njihove Ultre (SP6900) pojavili v japonskih trgovinah in vse kaže, da je cena res precej nižja od konkurentov. Kartica se prodaja za okoli $385, medtem, ko konkurenčne Creativove in ASUSove kartice stanejo po $450. Najlepše pri vsemu skupaj pa je to, da so specifikacije kartice povsem spodobne: 250MHz čip, 64MB 460MHz pomnilnika ter D-Sub in DVI izhoda. Če vas zanima več o podjetju in njihovih produktih, potem kar obiščite njihovo domačo stran!

2 komentarja

Primerjava Nvidiinih referenčnih gonilnikov

Overclockers Cafe - V popolni zmešnjavi, ki vlada na področju gonilnikov za Nvidiine kartice se je res težko znajti, tako da taki in podobni testi pridejo še kako prav. Na Overclocker Cafe so tako opravili primerjalni test med vsemi referenčnimi Nvidiinimi Detonatorji. Gonilnike so testirali v Quake3 Areni in 3D Marku 2000 in ugotovili, da so najhitrejši Q3 gonilniki Detonatorji 7.16, najhitrejši 3D Mark 2000 in stem Direct 3D pa Detonatorji 6.50. Za več informacij poglejte sem.

0 komentarjev

Novi Detonator gonilniki 6.50 za win9x

3D Chipset - Izšli so novi Nvidia Detonator gonilniki, tokrat z zaporedno številko 6.50. Za doljemanje so na voljo tukaj.
  • Kakšnih podatkov o pohitritvah ali izboljšavah ni.
  • Datoteke so datirane 12.4.2000.
  • So refernenčni gonilniki od tvrdke Gateway.
  • Lahko se zgodi, da bo vaša kartica kar naenkrat postala Gateway-eva.
  • Podpirajo samo Geforce 2, TNT M64 in TNT2 Ultra kartice !!
Kot bi rekel Luni, preizkusite jih na lastno odgovornost [:D].

0 komentarjev