»

Novi SoundBlaster Audigy 4 Pro

Slo-Tech - Vsi smo se spraševali kaj se dogaja v laboratorijih Creativa, ko so nazadnje izdali SB Audigy 2 ZS Pro Platinum, nakar je bila kar nekaj časa tišina. In končno jim je uspelo splaviti novo zvočno kartico tokrat je njeno ime Audigy 4 Pro. Tukaj se poraja vprašanje zakaj ne 3? V osnovi je zelo podobna Audigy 2 ZS vendat njena občutna razlika je pri dinamičnem obsegu 192KHz/24-bit stereo, kateri je pri starejši kartici deloval pri 107dB pri 4 Pro pa pri 113dB.

Več tehničnih lastnosti si lahko pogledate na tej povezavi.

Trenutno moramo pa počakati se na kakšen test, da vidimo kako se obnese v praksi.

14 komentarjev

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Čisto na kratko

Guru 3D - Opažam, da vedno, ko pisuni uporabljamo ta naslov, objavimo nove driverje. Zakaj bi to uporabno tradicijo spreminjali, ko ni potrebno?
Torej tu lahko najdete nove driverje za 3dfx grafične kartice s podporo WinXP-jem. Če delujejo ali ne, ne vem, ker nimam ne 3dfx grafične niti WinXP-jev. Zato pa povejte vi...

1 komentar

WinXP twekanje

Tweak3D - Ker bodo kmalu izšli, je jasno, da hočete ljudje, izvedeti kaj boste z njimi pridobili. Še bolj uporabno pa je vedeti, kako jih lahko twekate. Prevoda besede tweak se pravkar ne morem spomniti, najbližje je pojem navijanja programske opreme. Pa da neham nakladat...
Tweak3d.net je pripravil šest strani dolg test/vodič po WinXP-jih. Fantje so se v stvar očitno res poglobili, ampak le v stvari, očitne preprostemu uporabniku. Torej ne pričakujete analize kernel-a, ampak čisto preprosto razlogo novih "uporabniku prijaznih" funkcij. Osebno jemljem vse okoli WinXP-jev z doberšno mero skepticizma. Ampak to sem pač jaz.

1 komentar

WinXP vs Win98SE vs WinME

CNet - Tukaj so pripravili primerjavo med prihajajočim Microsoftovim WinXP, legendarnim Win98SE in hroščatim WinME. Test je sestavljen iz delov. Vsak del ima svoj opis, primerjavo in na koncu zaključek. Na primer: stabilnost jedra, ravnanje z driverji, Internet dostop, multimedija,... Pridejo pa tudi do jasnega zaključka; WinXP na daje VSEGA kar je obljubil, daje pa VELIKO. Torej, tako pravijo na CNET, se ga splača imeti.

3 komentarji

SB Live za Macintosh

Harmony Central - Hja, saj ni veliko za povedati. Od sedaj naprej bodo (boste) lahko tudi uporabniki Macintoshovih sistemov uporabljali Creativov SoundBlaster Live!. Zraven so vključili kar nekaj programske opreme: Mixman Studio za ustvarjanje digitalne glasbe, Cubasis AV Mac-Record za snemanje zvoka, sonicWORX Essential za dodajanje različnih efektov, igro Deus Ex in SoundFont Bank Manager za boljše MIDI skladbe. Klik!

5 komentarjev

Insane Hardwarova polomija

VIA Hardware - Insane Hardware si je v neskončni želji za svežimi in ekskluzivnimi novicami privoščil še eno polomijo (prva je bila v zvezi z Duroni brez nogic). Včerajšnje slike namreč niso slike Tualatin procesorja, ki bo nasledil Coppermine, temveč slike novega FC-PGA2 cD0 Coppermine procesorja, ki ga bo Intel kmalu izdal pri hitrosti 1GHz. Torej v bistvu gre le za novo pakiranje. Prav tako vas moram razžalostiti, saj je kar nekaj specifikacij, ki sem joh včeraj posredoval neresničnih. Tualatin bo tako deloval pri 133MHz zunanje frekvence, imel bo 256KB L2 predpomnilnika, Almador čipovje pa ne bo takoj podpiralo DDR pomnilnika. V bistvu ste prave specifikacije vedeli že dolgo, saj smo jih na Slo-Techu posredovali že kar nekaj krat, toda stvari se dandanes spreminjajo tako hitro, da sploh nisem posumil, da bi lahko bilo kaj narobe. Da so zgornje trditve resnične, lahko preverite tudi v samem Intelovem datasheetu za procesor. "Krivec" za razkrinkanje Insane Hardwarea je VIA Hardware....

1 komentar